Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 19

Téma: PC pro různou činnost v ceně 22 500 - 25 000 Kč

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Jul 2018
    Příspěvků
    10

    Zaměření pro: různou činnost – zábava, občas hry (World of Warships)

    Platforma: Intel
    Operační systém: Windows 7 později 10
    LCD monitor: větší než 24"

    Poznámky a periferie:
    Monitor vlastním 27´ 2K, 1TB HDD již mám

    komponenty : https://www.alfa.cz/basket.php?items...013VY30146UL01
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Donald64
    Registrace
    Sep 2012
    Příspěvků
    626

    Co si máme pod pojmem zábava představit? Jako internet a filmy, nebo i něco jiného? Hrami myslíš především méně náročné tituly? Protože pro 2K hraní máš jako naprosté minimum GTX 1070 a to se jaksi nevejdeme do rozpočtu.

    K volbě Win - je naprostá hovadina dávat do nové sestavy staré Windows, které nepodporují dnešní HW, jsou s tím pak zbytečné problémy. Na aukru můžeš koupit legálně Win10 kolem stovky, takže tady bych s ničím neexperimentoval.

    K návrhu - zdroj není nic moc a nejspíše narazíš na problém s krátkými kabely, z levných mrkni na Be Quiet. Deska je také děsná, zbytečně platíš za Z370, který je pro nonK CPU absolutně k ničemu a hodně se to podepisuje na kvalitě provedení desky, tady bych volil B360. RAM podle mě půjdou sehnat levněji i vyšší frekvencí (ber alespoň 2666MHz). Grafika je sice v dobrém provedení, ale také si za to dost připlácíš, řešíš hodně tichost sestavy?
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Jul 2018
    Příspěvků
    10

    Dobrý den, děkuji za odpověď, omlouvám se dvojité téma, ale jsem tady nový a zatím nevím jak to druhé téma odstranit. Monitor mám Benq GW2765 vel.27´, není pro mě důležité hraní ve 2K, chtěl jsem větší monitor, používám ho jako Tv zároveň ... nehraji nové tituly, hraji občas to co mě baví..Diablo 3 a teď WoWs...tu kartu mám vyhlídnutou proto, jelikož se teď trápím s Gigabytes R9 200 series s 3 větráky a její hlučnost je katastrofa...Vše ostatní co tady píšeš jsem tušil, proto jsem se tady přihlásil s prosbou o radu...
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Donald64
    Registrace
    Sep 2012
    Příspěvků
    626

    Tohle už je moc? https://www.czc.cz/2gpl9h1k5kg7q81p6ut00d3u5f/seznam
    - Když máš 2K monitor, tak při nižším rozlišení bývá obraz mázlý a snižovat detaily na minimum také není optimální, pak si ty hry vůbec neužiješ. S touto sestavou si na tomto rozlišení už zahraješ dost solidně všechny dnešní tituly. Jestli je daná částka neakceptovatelná, tak to poupravím, ale pro 2K je GTX 1060 málo.
    - Po stránce hluku bys takto měl být spokojený, případně by se to dalo ještě zlepšit (až do neslyšitelna), kdyby ti na tom hodně záleželo a byl bys ochotný za to připlatit
    - Do budoucna je velice příhodné přikoupit dalších 8GB RAM
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček
    Registrace
    Jul 2018
    Příspěvků
    10

    Je to parádní sestava, jen ta graf.karta za 13190,- mě přijde šílená cena pro mě, už se kroutím u té 1060 za 8500,- já jestli hraju hry tak max 8-10h/týdně víc nemám ani chuť ani čas, mám rodinu tak fakt nevím...peníze dám dohromady, jen jestli tu sestavu (hlavně grafiku) využiju za tu cenu...
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Donald64
    Registrace
    Sep 2012
    Příspěvků
    626

    Mrkni na youtube a napiš tam GTX 1060 2k/(1440p) "hry_které_hraješ, nebo jen gaming" a sám se podívej, jak na dané grafice s tímto rozlišením frčí tvé hry, jaké detaily si lidé mohou dovolit a kolik jim to hází FPS. Pro 2K skoro bez kompromisů je nutná 1070, ale jestli jsi doopravdy jen takový rekreační hráč, tak máš pravdu, že to není levná záležitost - udělej si průzkum her a dej vědět, jak ses rozhodl. Sestavu poté můžeme poupravit.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Donald64
    Registrace
    Sep 2012
    Příspěvků
    626

    Ještě bych rád doplnil, že pro takový všeobecný přehled, jak si 1060 při tomto rozlišení na vysokých detailech stojí, můžeš mrknout na toto video https://youtu.be/H6st6QZTDxE

    Zde pak můžeš vidět GTX 1070 Ti https://youtu.be/4JiJud00IsE
    Naposledy upraveno uživatelem Donald64: 22-07-2018 v 11:43
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Nováček
    Registrace
    Jul 2018
    Příspěvků
    10

    Díky za odkazy, zvážil jsem vše pro a proti a zůstanu u té původní karty 1060, takže z toho budeme vycházet...poprosím Tě o radu s výběrem pamětí, chtěl bych dual channel 2x4 Gb, tu desku co jsi doporučil necháme, ten case neznám, ale hodnotí ho dobře, zeptám se ještě jestli je nutný ten extra větrák a jeho napaj.kabel ? V Case uvádějí 3 větráky s regulací...ten zdroj není zbytečně silný, když tam bude ta 1060 ? A poslední věc o kterou poprosím, zlákalo mě to rychlé SSD v M.2, ale šel by na tu desku ještě rychlejší ve stejné velikosti 240-250GB ? Ten rychlý disk bych velmi ocenil....díky za čas a ochotu
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Donald64
    Registrace
    Sep 2012
    Příspěvků
    626

    Původní návrh jsem tedy poupravil:
    - Osazena GTX 1060 6GB a snížen výkon zdroje

    Dual channel 2x4GB ti asi nedoporučím, jelikož rozdíl ve výkonu bude minimální a nepředpokládám, že bys na tom chtěl fungovat ještě několik let bez dokoupení dalších 8GB (to je jediný scénář, který bych schválil) - když koupíš pak úplně stejný modul, máš dual channel 2x8GB. Takhle by ses navždy omezil na 16GB nebo byl nucen prodat stávající RAM, nehledě na to, že žádná desktopová deska neumí více, než dual channel, takže by pak i ty 2x4GB musely být totožné, jinak ti hrozí potíže s kompatibilitou, frekvencemi apod.

    Větráky jsou 4 a je to myšleno jako nahradit stávající s málo kvalitními ložisky (rychleji ztrácí výkon a časem můžou dělat bordel) za lepší a ten PST Cable slouží na to, abys je všechny napojil na 1 konektor, pak se dají i snadno regulovat, kdybys chtěl.

    V čem bys ten rychlý disk ocenil (na co bys ho využil)? SSD je oproti plotně obrovský rozdíl, mnou osazené je entry level NVMe, které je za dobrou cenu, tak proč nemít nějaký výkon navíc oproti SATA. Každopádně na OS a programy, případně nějakou hru je osazování ještě rychlejšího SSD zbytečné, to bys spíše využil větší kapacitu.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Nováček
    Registrace
    Jul 2018
    Příspěvků
    10

    Díky za odpověď, ještě se vrátím k výběru skříně ..líbí se mi ta původní "SilentiumPC Gladius M35, černá" je tam zdroj umístěn nahoře, i ty vstupy nahoře mě vyhovují a dvojí ovládaní větráků...nebyla by vhodnější do mé sestavy, rozdíl cca 450,- neřeším... a ty větráky nejsou tam o něco lepší ?...
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Donald64
    Registrace
    Sep 2012
    Příspěvků
    626

    SPC M35 má v porovnání s RG4 lepší ventilátory (Sigma Pro 120), ty už by se daly zachovat + nejlépe přikoupit 2 další (zjednodušeně 1 ventilátor s 800ot. má stejný průtok vzduchu, jako 2 ventilátory se 400ot., přičemž hluk je nesrovnatelně nižší).

    Zdroj má skříň umístěna klasicky dole.

    S ovládáním větráků jsem pro regulaci přes SpeedFan (pokud se do toho chceš pouštět, tak je třeba vzít jinou desku) nebo klasicky přes bios, s těmahle regulacema na bedně nemám moc zkušenosti a nechce se mi to teď hledat (klidně mi to můžeš objasnit, pokud to máš načtený), ale předpokládám, že tím si ručně reguluješ úroveň otáček. To mi přijde takové krkolomné a neefektivní, když mnohem lepší práci odvede křivka otáček dle teploty CPU/GPU buď 15 bodovou regulací v SF nebo 4-5 bodovou regulací v biosu.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Nováček
    Registrace
    Jul 2018
    Příspěvků
    10

    Ok, tedy vezmu tu SPC M35 plus ty 2 další větráky, ta deska co je ve výběru umí regulaci přes bios ?
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Nováček
    Registrace
    Jul 2018
    Příspěvků
    10

    Tam kde budu počítač kupovat není ta deska, můžeš se prosím podívat, kterou B360 tam vybrat a když už ať umí spolupracovat s tím SpeedFan, ale není to podmínkou... viz odkaz... https://www.alfa.cz/index.php?eid=10...SearchSubmit=1 Pokud budu přidávat ty 2 větráky do této SPC M35 bedny budu potřebovat tu rozbočku na jejich napájení ? A kde bys navrhoval je v bedně umístit ?
    Naposledy upraveno uživatelem poka: 23-07-2018 v 14:15
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Donald64
    Registrace
    Sep 2012
    Příspěvků
    626

    Myslím, že tato deska podporuje SF https://www.alfa.cz/product.php?eid=...0&SearchType=1

    Ten kabel na ventilátory je velice praktický, pokud budeš dělat křivky, nemusíš dělat pro každý ventilátor svoji, ale uděláš jednu a podle té se regulují všechny 4 ventilátory na dané větvi.

    Ventilátory 2 dopředu na nasávání a 2 na výfuk - 1 dozadu a 1 nahoru.
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Nováček
    Registrace
    Jul 2018
    Příspěvků
    10

    Tu desku neznám, ale vypadá docela slušně, můžeš udělat aktualizaci sestavy v tvém seznamu ať to vidíme snad již v konečné verzi... a tohle bude asi ono , ten tvůj tam nemají ... https://www.alfa.cz/product.php?eid=10514507N0BU0CM2TPM díky
    Naposledy upraveno uživatelem poka: 23-07-2018 v 20:47
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. PC pro různou činnost v ceně 22 500 - 25 000 Kč
    Od Caabik v sekci PC - nová sestava
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 18-08-2014, 18:20