Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Zobrazené výsledky: 1 až 9 z 9

Téma: Upgrade PC v ceně 10 000 - 12 500 Kč

  1. #1

    htc htc je offline
    Občasný diskutér
    Registrace
    Aug 2008
    Příspěvků
    80

    Co chci upgradovat: CPU, MB, RAM

    Aktuální konfigurace: Intel Core i5-4690
    GIGABYTE GA-H97-HD3 - Intel H97
    Crucial Ballistix Sport 8GB (2x4GB) DDR3 1600 CL9
    GIGABYTE GeForce GTX 1060 Xtreme Gaming 6G

    Další komentář:
    z lásky k AMD procesorům se chci vrátit k AMD. Sestava bude sloužit k hraní her. Vkládám odkaz na košík https://www.czc.cz/233925,230853,190394,197468/kody - je to takhle OK nebo je třeba něco změnit? Limit na CPU, MB a RAM cca 12-13k. Díky
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Donald64
    Registrace
    Sep 2012
    Příspěvků
    612

    Nejprve bych se zeptal, zda chceš taktovat, či nikoliv. Dále mě zajímá, jak moc jsi náročný na tichost sestavy a v neposlední řadě bych rád věděl, do jaké to budeš dávat case, jaký a jak starý zdroj se ukrývá uvnitř a jak to máš se současnými HDD/SSD?

    Tak jako tak nečekej od tohoto upgradu žádné zázraky, ta i5 je k té 1060 tak akorát, jako jsou hry náročné na CPU, kde to pomůže spolu s 16GB RAM, ale stále je dost těch, kde rozdíl nepoznáš. Upgrade si to určitě pomalu zaslouží, jen upozorňují, abys třeba pak nebyl zklamaný, že jsi do toho dal 12-13k a rozdíl není takový (míněno herním výkonem), jaký sis představoval.
    Naposledy upraveno uživatelem Donald64: 24-07-2018 v 20:28
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3

    htc htc je offline
    Občasný diskutér
    Registrace
    Aug 2008
    Příspěvků
    80

    Díky za příspěvek. Taktovat nechci. Tichost sestavy, no těžko takhle říct. Turbínu doma mít nechci. Současné PC mám v Fractal Design Core 3000 a slyším jen jemné hučení, které mi nevadí. Pokud bude třeba koupit k AMD CPU jiný chladič, koupím. Na současné i5 mám GELID Solutions Tranquillo - revize 2. Zdroj je ani ne dva roky starý Seasonic S12II-520 520W. V současné době mám jedno SSD a dva 1TB HDD.
    Od upgradu nečekám zázraky, a spíš než o upgrade bych tedy mluvil o změně. AMD procesory jsem měl vždycky rád :-)
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Donald64
    Registrace
    Sep 2012
    Příspěvků
    612

    No dobrá tedy - Ryzen 2600 je naprosto v pohodě, velice zajímavý kousek cena/výkon a BOX chladič je ucházející, dle toho, co píšeš, by ti měl stačit.

    RAM bych tolik nehrotil, 3000MHz je naprosto dostačující, buď chvíli počkej (klidně do naskladnění těch ADATA), zda se ještě nenaskladní tento zajímavý kousek https://www.czc.cz/g-skill-aegis-16g...225542/produkt, anebo vezmi https://www.czc.cz/adata-xpg-gammix-...221757/produkt

    Desku máš předraženou, takřka to samé ti nabídne o 8 kil levnější https://www.czc.cz/msi-b350-tomahawk...221219/produkt nebo chceš-li to nejj z B360, tak https://www.czc.cz/msi-b350-gaming-p...212132/produkt nebo https://www.czc.cz/asus-rog-strix-b3...217009/produkt

    Plotna může být, chceš-li trochu zvednou spolehlivost, můžeš sáhnout i po sérii IronWolf.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5

    htc htc je offline
    Občasný diskutér
    Registrace
    Aug 2008
    Příspěvků
    80

    když nebude stačit box chladič, koupím jiný. Jinak díky za tipy ohledně desky, to nej opravdu kupovat nechci. Šlo mi i o to, abych neudělal chybu s výběrem chipsetu. Kdyby ten Tomahawk dělali i v klasické černé, bych byl spokojenější . Díky za rady!
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Donald64
    Registrace
    Sep 2012
    Příspěvků
    612

    Ten FD Core 3000 stejně není prosklený, tak ti zrovna barva moc vadit nemusí

    V černé variantě se Tomahawk samozřejmě také dělá, ale na czc teď není cenově zajímavý, z černých vychází ještě dobře tato https://www.czc.cz/msi-b350-gaming-p...226429/produkt

    Jo a málem bych zapomněl, čipset B350 standardně nepodporuje nové Ryzeny 2x00 (mimo nejnovějších desek - napsané na krabici), takže napiš e-shopu do poznámky, aby ti přehráli bios na nejnovější verzi pro podporu 2. gen Ryzen procesorů. Jestli si to u nich necháš složit, měli by to udělat automaticky.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7

    htc htc je offline
    Občasný diskutér
    Registrace
    Aug 2008
    Příspěvků
    80

    to máš pravdu, dovnitř vidět nebude. Ale ten pocit že tam je Já právě koukal, že na czc vychází deska hodně dobře. Bios přehrát zvládnu sám, stejně budu dělat reinstal systému, tak to s tím spojím. Díky za upozornění, budu mít o problém k řešení méně
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Donald64
    Registrace
    Sep 2012
    Příspěvků
    612

    No dobře, ale chápej, pro přehrání biosu potřebuješ Ryzen 1x00 (případně AM4 Bristol Ridge), protože s novějším ti to ani nenastartuje, takže přehrávání biosu není zase taková jednoduchá sranda, jak si možná myslíš.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9

    htc htc je offline
    Občasný diskutér
    Registrace
    Aug 2008
    Příspěvků
    80

    to bude tím horkým počasím. Vůbec mi nedošlo, že pro přehrání Bios potřebuju mít nastartovaný PC a tedy i CPU. Požádám tedy czc o přehrání. Díky!
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Upgrade PC v ceně 10 000 - 12 500 Kč
    Od Filipos v sekci PC - upgrade
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 22-08-2014, 14:45
  2. Upgrade PC v ceně 10 000 - 12 500 Kč
    Od Jiziii v sekci PC - upgrade
    Reakcí: 13
    Poslední příspěvek: 14-07-2013, 12:57
  3. Upgrade PC v ceně 10 000 - 12 500 Kč
    Od Filoid v sekci PC - upgrade
    Reakcí: 12
    Poslední příspěvek: 14-10-2010, 23:47
  4. Upgrade PC v ceně 10 000 - 12 500 Kč
    Od majkaz v sekci PC - upgrade
    Reakcí: 12
    Poslední příspěvek: 30-04-2010, 09:10