Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 3 z 5 PrvníPrvní 12345 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 31 až 45 z 68

Téma: PC pro hraní her v ceně 22 500 - 25 000 Kč

  1. #31
    Nováček
    Registrace
    Jul 2018
    Příspěvků
    39

    Co se týče upgradu desky CZC mi řeklo, že tato služba je zpoplatněná. Jinak stejnou nabídku má i Tsbohemia, kterou mám vedle svoji práce hned skoro ..
    https://www.tsbohemia.cz/msi-x370-ga...n_d264570.html
    Takže přemýšlím, že si přes eshop objednám i procesor, který použiju pouze na flashnutí a potom ho vrátím, než abych za to platil. S tím by problém být neměl ne?
    Jinak co se týče desky je nějaký zásadní rozdíl X470 a x370 abych v budoucnu neměl problémy s kompabilitou nějakých komponent (na czc mi něco takového naznačovali)

    Jinak co se týče monitoru https://www.czc.cz/philips-246e7qdsw...186402/produkt
    Už mu skončil ofiko prodej, a jsou poslední kusy po pár obchodech. Myslíš, že ho mám brát dokud je nebo vyjde nějaký podobný nástupce?
    Naposledy upraveno uživatelem milis07: 22-08-2018 v 13:12
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #32
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Donald64
    Registrace
    Sep 2012
    Příspěvků
    721

    Zkusil bych tedy kontaktovat i TSBohemii, zda by ti to nepřehráli a třeba jim zkus i navrhnout, že si k tomu u nich koupíš i CPU, když ti ten bios zdarma přehrají, protože je hovadina si kupovat v základu nekompatibilní desku. Kdo jiný jim ty staré desky koupí, když všichni chtějí 2. gen Ryzen? Jinak bys to asi musel udělat, jak říkáš, jen pozor, abys třeba nemusel něco platit, když bys jim "spotřeboval" originálně nanesenou pastu na BOX chladiči.

    S kompatibilitou komponent na X370 se bát nemusíš, to je to samé jako B450/X470, rozdíl je pouze v tom automatickém taktování X verzí. Jediné, co jsem zaslechl je to, že biosy nemají dostatek paměti na podporu všech generací AM4 CPU současně, ale to by snad měli nějak elegantně vyřešit odstraněním Bristol Ridge apod.

    Jestli ho někde ještě mají, tak bych ho klidně vzal, jeho nástupce by měl asi být https://www.alza.cz/24-philips-246e9qjab-d5443362.htm barevné spektrum pokrývá srovnatelně. Záleží, o co ti u toho monitoru vlastně jde (asi klasicky dobré podání barev 24" FHD 1080p, ale zda bys ten Philips taktoval k 81Hz, anebo bys toto neprováděl?) a jaký máš na něj rozpočet? S touto sestavou by sis mohl klidně dovolit Samsung C24FG73. Pokud nehodláš taktovat, tak samozřejmě alternativy jsou, s tím OC to musí být otestované a takové informace se špatně hledají.
    Naposledy upraveno uživatelem Donald64: 22-08-2018 v 18:17
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #33
    Nováček
    Registrace
    Jul 2018
    Příspěvků
    39

    Zítra to zkusím vyřešit osobně a uvidíme .
    Co se týče monitoru sám nevím. Dříve jsem fungoval na tn panelech v HD, potom jsem měl ntbk s nic moc zobrazovačem a ted mam IPS panel na notebooku, monitor jsem nepoužíval už dlouho sám nevím do čeho přesně jít . Nicméně nechci do něj dávat nějakou závratnou sumu, myslím, že když budu mít kvalitní Full Hd monitor s IPs panelem bude to pro mně velký skok dopředu, jakožto uživatele, který naposled používal obyčejné TNka.
    Měl jsem vizi vzít ten taktovatelný philips a dát ho na 81hz, nicméně zda-li to poznám já osobně při používání nevím.
    Nikdy jsem zobrazovač s vyšší frekvenci neměl, nepoužíval a nějak mi to nechybělo. Na druhou stranu, když už investuji do sestavy, která by si rychlejší monitor zasloužila, těžko říct no..
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #34
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Donald64
    Registrace
    Sep 2012
    Příspěvků
    721

    No to bude rozhodně obrovský rozdíl, monitory na noteboocích mají (nejčastěji) špatnou odezvu, úplně průměrné podání barev a na tom jemném rozlišení se pak těžko rozlišují detaily, když na tom nejsi vyloženě nalepený. Stolní monitor je sám o sobě úplně jiný svět.

    Není potřeba dávat do monitoru žádné velké sumy. Kvalitní FHD monitory začínají na 3k, potom jsou různé další vymoženosti jako pivot a vyšší frekvence. Nic z toho však nepotřebuješ, jestli jsi skromný, tak cena/výkon je doopravdy nejlepší vzít ten bílý Philips a taktnout ho na ~81Hz, budeš mít skvělé barvy a i plynulejší obraz díky vyšší obnovovací frekvenci. Jak už jsem říkal, při výběru jiných monitorů ti nikdo nezaručí, že to půjde přetaktovat (tento má trochu horší podání barev, ale myslím k 75Hz taktnout jde https://www.alza.cz/24-aoc-i2490vxq-d5155742.htm#popis). U 75Hz monitorů s dobrým podáním barev vím jen o LG s mouchami, kvůli kterým bych se mu spíše vyhnul. No a pak je ten 144Hz sweet spot v podobě toho Samsungu, ale to už jsme na dvojnásobku ceny a je to monitor pro náročnější hráče především FPS her.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #35
    Nováček
    Registrace
    Jul 2018
    Příspěvků
    39

    Tak v tsbohemii x370 +ryzen 5 2600 za 7200kc. Plus flash BIOSu zadarmo . Už zbývá vyřešit jen ten monitor. :-D
    Zkusím sehnat ten Philips, v Olomouci mají ještě posledních pár kousků.

    Jinak co se týče těch RAM, myslíš že nemá cenu připlácet si za 3200mhz CL15 místo těch 3000mhz CL16?
    Naposledy upraveno uživatelem milis07: 23-08-2018 v 13:07
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #36
    Nováček
    Registrace
    Jul 2018
    Příspěvků
    39

    Jinak jsem ještě zpětně pročítal recenze k desce a moc jí tady nechválí no..
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #37
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Donald64
    Registrace
    Sep 2012
    Příspěvků
    721

    Recenzí té desky na czc si moc nevšímej, kritizují něco, čemu nerozumí a že to jsou jen kecy poznáš i podle počtu disliků u dané recenze. Všimni si, že kladné recenze disliky nemají. Chladič jako monoblok dělají skoro všichni výrobci, je to sice nanic, ale s tím jen málo naděláš (asi to hezky vypadá). To že ti "inteligenti" kupují X370 desku k 2. gen Ryzen a nevědí, že to nebude fungovat bez aktualizovaného biosu je jejich problém, pak jsou svou hloupostí naštvaní a musí psát co nejčervenější recenze.

    Jinak je super, že TSBohemia je alespoň solidní prodejce, který nemá problém ti přehrát desku bez toho, aby z tebe ždímali další peníze...

    3200MHz CL15? Kde je vidíš a mezi jakými vybíráš?
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #38
    Nováček
    Registrace
    Jul 2018
    Příspěvků
    39

    Ano také mě potěšily a zároveň překvapily, mají u mne velké + do budoucna :-).
    Borec se mi ještě omlouval že flash trval déle jak dvacet minut, dělal mi to na počkání

    RAM vybírám mezi těmito
    1. možnost tvé doporučení https://www.czc.cz/g-skill-aegis-16g...225542/produkt
    2. Možnost mohu vzít z aktuální nabídky bazaru od borce za 3690kč
    https://www.alza.cz/corsair-16gb-kit...a-d4164782.htm
    3. možnost CL15 3000mhz (špatně jsem se díval CL15 3200 jsou už jiná cenová trošku )
    https://www.czc.cz/hyperx-predator-1...192293/produkt
    https://www.czc.cz/corsair-vengeance...176896/produkt
    Naposledy upraveno uživatelem milis07: 23-08-2018 v 20:09
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #39
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Donald64
    Registrace
    Sep 2012
    Příspěvků
    721

    Pokud ti ten borec z bazaru k tomu dá účtenku s 10 / doživotní zárukou a budeš mít možnost otestovat funkčnost, tak nemám problém.

    Jinak samozřejmě ty nové 3200MHz RAM nemají vůbec smysl, jak jsem říkal, tu frekvenci ti nikdo nezaručí a výkon navíc je neúměrně malý tomu příplatku. Lepší jsou až samsung B-die čipy, ale za to si fakt hooodně připlatíš (cena/výkon opět nesmysl, určeny pro velké OC až ke 4GHz).
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #40
    Nováček
    Registrace
    Jul 2018
    Příspěvků
    39

    Jsou nové nerozbalené s možností vyzkoušení, takže myslím že cajk.
    Jinak jsem pročítal, že AMD procesory jsou nejlepší s RAM značky G.skull a ADATA naopak corsair moc ne tak nevím..
    (ale předpokládám, že to bude zase nějaký minimální rozdíl)

    Jinak co se týče case jsem pro tuhle https://www.czc.cz/silentiumpc-armis...239169/produkt
    souhlasíš? Případně mám k ní dokupovat i nějaké větráky na lepší air-flow?
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #41
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Donald64
    Registrace
    Sep 2012
    Příspěvků
    721

    U první generace Ryzen byl zpočátku problém s podporou RAM (nová architektura), ale nyní už je to na dobré úrovni, a tak bych se žádné značky nebál - Corsair, ADATA a G.Skill měli velice časnou kompatibilitu vyšších frekvencí a naopak Crucial na tom byl asi nejhůře, každopádně dnes už to pomalu začíná být jedno.

    Ventilátory v case nejsou úplně zlé, pokud je ti jich líto, dají se použít a přikoupit ještě 2x https://www.czc.cz/arctic-fan-f12-silent/178999/produkt a https://www.czc.cz/noctua-na-syc2-3-...193238/produkt (má 2 kšandy, na každou navěsit 2 ventilátory od jedné značky, přičemž doporučuji ventilátory umisťovat 1AC+1SPC intake a to samé outtake). Druhá možnost je to komplet vyměnit, tedy 4x F12 Silent + PST Cable. Case může být.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #42
    Nováček
    Registrace
    Jul 2018
    Příspěvků
    39

    dobrá vezmu ty Corsairy budu mít rychlejší RAM za méně peněz.

    Větráky koupím 2 a uvidím jak se budou chovat ty dva ve skříni, pokud špatně vyměním posléze :-)
    Jinak prosím o objasnění doporučuji ventilátory umisťovat 1AC+1SPC intake a to samé outtake, díky.
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #43
    Nováček
    Registrace
    Jul 2018
    Příspěvků
    39

    ještě drobná úprava zjistil jsem že v tsbohemii mají k dispozici jen tuto ar3 s RGB ventilátorem, má to smysl brát?
    https://www.tsbohemia.cz/silentiumpc...k_d301322.html

    nebo alternativa tady tahle
    https://www.tsbohemia.cz/silentiumpc...g_d280163.html

    Bude platit stejné řešení s přídavnými ventilátory i u těchto skříní?

    Vyjde mě to skoro na stejno než brát z czc a platit poštovné..
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #44
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Donald64
    Registrace
    Sep 2012
    Příspěvků
    721

    "1AC+1SPC intake a to samé outtake" Tím bylo myšleno jen to, abys dopředu umístil 1 ventilátor originální a druhý dokoupený a to samé dozadu. Je to z důvodu, aby byl rovnoměrný airflow, jelikož jiný ventilátor má při stejném napětí jiné otáčky, a také se jinou rychlostí opotřebovává. Prostě aby nenastala situace, kdy jinou značkou nasáváš a jinou zase odsáváš

    Ta RG4T má nekvalitní ventilátory, tam už jsem pro kompletní výměnu za 4x F12 Silent, osobně bych tuto možnost z TSBohemie volil.

    Armis RGB má krom LED pásků 1x Sigma Pro 120 a 1x Sigma Pro Corona RGB (asi bude stejná jen s LED), takže zde se taktéž (jako u obyč Armis) musí přikoupit 2 ventilátory, jak tento mix ale bude vypadat to fakt nevím
    Naposledy upraveno uživatelem Donald64: 24-08-2018 v 15:26
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #45
    Nováček
    Registrace
    Jul 2018
    Příspěvků
    39

    Díky za dovysvětlení Taky mě to mohlo napadnout

    Case nakonec budu mít původně zamýšlený AR3, Tsbohemia mi zase vyšla vstříc. Objednali mi AR3 na moje přání, kterou nemají v nabídce a cena bude dokonce o 100kč levnější jako v CZC . Takže mají u mně další +

    Jak dojde a dám to dokupy dám vědět . Teď už jen počkat než všechno dojde , přetaktovat monitor a dát větráky v ostatním by problém být neměl
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 3 z 5 PrvníPrvní 12345 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. PC pro hraní her v ceně 22 500 - 25 000 Kč
    Od 10pavel10 v sekci PC - nová sestava
    Reakcí: 12
    Poslední příspěvek: 21-10-2017, 17:07
  2. PC pro hraní her v ceně 22 500 - 25 000 Kč
    Od Aengus v sekci PC - nová sestava
    Reakcí: 11
    Poslední příspěvek: 09-10-2014, 20:30
  3. PC pro hraní her v ceně 22 500 - 25 000 Kč
    Od Steve89 v sekci PC - nová sestava
    Reakcí: 8
    Poslední příspěvek: 20-03-2012, 14:04
  4. PC pro hraní her v ceně 22 500 - 25 000 Kč
    Od MrSwatCZ v sekci PC - nová sestava
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 18-03-2012, 22:29