Téma: PC pro hraní her v ceně nad 30 000 Kč
macik168
Zaměření pro
: hraní her – Jen hraní her, facebook.
Platforma:
Intel
Operační systém:
ne
LCD monitor:
bez LCD
Poznámky a periferie:
Ahoj, psal jsem sem asi před čtvrt rokem o složení pc. Bylo to perfektně navrhnuté. Tak bych chtě poprosit o pomoc ol znovu složení pc pro kamaráda. Rozpočet je 40k čistě jen počítač. Windows má origo tak není třeba ho tam dávat.
Donald64Jaký monitor bude kamarád využívat (rozlišení, obnovovací frekvence)?
Plánuje taktovat, případně provádět delid CPU?
Jaké jsou požadavky na hluk?
Nějaké specifické požadavky na velikost HDD a SSD, na vzhled a velikost skříně?
macik168Cpu taktovací, delid CPU neplánuje. Hluk mu je jedno, monitor má 144hz. SSD +/-500gb , hdd 1 tera.
Donald64Zhruba takhle bych obdobnou sestavu navrhl https://www.czc.cz/6pckrtc17sgieagu9n1jvnnu49/seznam
- Ten 144Hz monitor má rozlišení 1080p? Já jen abych nenavrhoval něco, co pak nebude stačit.
- CPU bez delidu nepůjde moc dobře taktovat, protože se kvůli té pastě mezi čipem a IHS špatně přenáší teploty na chladič. Při provedení delidu by to neměl problém uchladit ani Freezer 33/Fera 3, bez něj je skoro jedno, co se osadí, ale tak větší chladič (ten v seznamu) tomu alespoň maličko pomůže.
- Osadil jsem jednu z nejlepších skříní na trhu, co se týče airflow a odhlučnění, kdyby se přes 40k opravdu nemohlo vůbec jít, tak bych ji poupravil.
macik168Monitor má tento ASUS VG248QE. Ptá se jak je to se zárukou s tím delivedem protože to nikdy neměl. Ta skříň je je dobrá mam jí :) . A s tou kartou nebyla by lepší třeba asuska? řikal mě že mu to je jedno jestli to bude hlučné nebo tiché.
Donald64Záruku na CPU samozřejmě delidem ztratíš, ale jsou lidé, co ti to udělají a dají na to i záruku.
No Asus má o maličko lepší chladič, ale výkon je cca stejný a upřímně to za 700Kč příplatek spíše nestojí, navíc jsou nedostupné.
macik168ty by jsi bral co asrock nebo tu asusku?
Donald64Moji volbu jasně vidíš v doporučené sestavě. ASRock má lepší HW (5 fází, lepší mosfety, nižší teploty kaskády), ale horší bios, takže to chce při nastavování trochu více trpělivosti a při OC RAM si budeš muset více hrát s časováním, jestli nevadí, vezmi klidně ji.
macik168Chce to jiné ramky tyto nemají jsou jen na objednaní. Tak jaké by jsi doporučil?
Donald64Není důvod, píší že přijdou 3.8., kdyby byly nedostupné, tak je ani do návrhu neosadím a připadá mi zbytečné platít o pár set více jen proto, "že jsem línej 3 dny počkat". :)