reklama
Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty
Chlazení a skříně
Ostatní
Periférie
Procesory
Storage a RAM
Základní desky
O nás  |  Napište nám
Facebook  |  Twitter
Digimanie  |  TV Freak
Svět mobilně  |  Svět audia

Téma: PC pro hraní her v ceně nad 30 000 Kč

9.8.2018 08:48
Snoozer Zaměření pro : hraní her

Platforma: Intel
Operační systém: Win 10
LCD monitor: bez LCD

Poznámky a periferie:
Zdravím, chci nový herní pc ale moc se v tom nevyznám.. něco jsem si načetl a podle nových znalostí jsem se pokusil poskládat něco, co by mi zase na pár let vystačilo.. nejsem si ale úplně jistý jestli je všechno kompatibilní, můžete na tom prosím kouknout a říct co popřípadě změnit ?? Díky :)

Case: Gigabyte AC300W
CPU: Intel Core i5-8600K
GPU: Nvidia GTX 1070-Ti
SSD: Samsung 860 Evo 500GB
HDD: Seagate Barracuda 2TB
RAM: G.SKILL Trident Z RGB DDR4 3200 C16 2x8GB
MBD: Gigabyte Z370 AORUS Gaming 5
Zdroj: Corsair RM750x (2018)
Chlazeni CPU: SilentiumPC Fera 3 HE1224 nebo NZXT Kraken X62
9.8.2018 09:43
Donald64Na sestavu za takové peníze jsi poměrně stručný :)

Na jakém monitoru se bude hrát (rozlišení, obnovovací frekvence)?
Předpokládám, že chceš taktovat CPU - budeš provádět delid pro snížení teplot? Jak moc to s OC myslíš vážně?
Jaké máš požadavky na hluk?
Bude pc sloužit i na něco jiného, než hraní her?
Máš nějaký finanční limit?
Specifické požadavky na vzhled sestavy?
10.8.2018 06:12
SnoozerMonitory mám dva a to 21:9 (2560x1080) 60Hz, a druhy 4:3 (rozliseni ted ani nevim, jde o monitor na kterem mam internet, discord behem hrani).
O Delid-u teď čtu prvně, je to opravdu třeba ?
A OC.. no dokud nebude třeba tak řešit jsem to nechtěl ( je to špatně ?)
Pc bude z 99% sloužit na hraní, možná sem tam tvoření rodinných videí z dovolené.
Chtěl jsem složit něco za 30k nevyšlo :D ... tak dejme tomu že 50k je strop
Vzhled neřeším
10.8.2018 01:41
Donald64Dobrá, tak to ti 1070Ti bude stačit.

Delid je třeba, když chceš ze svého CPU dostat maximální potenciál, jelikož sníží teploty v zátěži až o 20°C. Samozřejmě se dá taktovat i bez toho, jen si nebudeš moci dovolit tak vysoké takty. Taktováním ztratíš záruku na CPU a desku, takže si sám musíš uvědomit, zda ti za to výkon navíc stojí. Každopádně kupovat CPU pro OC s vidinou, že to třeba někdy v budoucnu, když bude třeba, přetaktuji, není vůbec výhodná. Vezmi si, že jen na CPU, který ti umožní OC si připlatíš 2 000Kč, k tomu minimálně dalších 1 000Kč na desce s přínosem okolo 8% výkonu navíc a to se pak jeví jako vyhazování peněz a měl bys výhodnější vzít i5-8400 + B360 desku.

V cenovce okolo 35k nevidím problém, záleží na tom, jak moc si chceš vymazlit zbylé komponenty a jak moc řešíš hluk sestavy.
10.8.2018 04:10
Jech JosefProč by měl stratit záruku na desku a cpu při taktování to je úplná blbost, proč by ty desky a procesory vyráběli, to si si nějak nějak nezvládl. Při delidu stratí záruku jen na procesor. Na co dělat delit při slušném chladiči to musí uchladit. Nevím co máte pořád s tím delitem to jste všichni někde slyšeli a pořád to tady do nekonečna omíláte.
Zkusil si to někdy asi s pořádným chladičem asi ne.