Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Zobrazené výsledky: 1 až 6 z 6

Téma: 4k TV pod Windows 10

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Oct 2010
    Příspěvků
    6

    Zdravím. Mám problém. chcel som prepojiť PC s Asus Strix GTX 970 s mojím novým 4k TV Samsung UE50MU6172. Keď ho prepojím napriamo cez HDMI tak sa mi vo Windowse rozozne cinkanie pridavania a odoberania nového HW zároveň mi preblikáva druhý monitor a akoby sa pc pokúšal meniť rozlíšenie, no neúspešne. TV nereaguje a ked prepnem naň tak ostane čierny bez signálu. keď TV zapojím cez displayport a redukciu na HDMI, televízor funguje ale samozrejme len na FullHD rozlíšení. Ale chcel by som využiť práve 4K. Keď počas preblikávania obrazu vojdem do nastavení obrazovky, vidím, že TV sa pripája a odpája a naskakuje mi dokonca aj 4K rozlíšenie. Myslím si že HDMI port je dobrý, kábel tiež. Všetko mi fungovalo na staršom fullhd TV. nejaký nápad ako to rozbehať v 4K?
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Salamander
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    6,242

    Zkusil bych tu TV pripojit jako jediny monitor, a ciste teoreticky by to mohlo byt i kabelem. Pri vyssich rozlisenich se uz problemy s mene kvalitnimi kabely obcas projevuji, i kdyz treba pri fullHD funguji v poradku.

    Ovladace a BIOS karty je aktualni?
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Oct 2010
    Příspěvků
    6

    Ovládače mám aktuálne. Ospravedlňujem sa ale nikdy som neflashoval BIOS grafiky. Skúšal som kábel zapojiť aj do display portu (s redukciou), to síce nedá 4K ale len fullHD (kvôli redukcii alebo spojke) ale vyzerá to tak že je to stabilnejšie. Občas to ale cinkne a obraz na telke blikne. Robí to tiez s vypnutým druhým monitorom. A zabudol som ešte spomenúť že kábel z PC do TV má nejakých 10m, kedže ho vediem z PC popri stene okolo celej izby do TV. Doteraz to nebol problém s FullHD TV, až keď som vymenil TV za 4K začalo to blbnúť
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Salamander
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    6,242

    Ta vzdalenost je urcite ten problem, na 4k@60Hz potrebujes uz hodne kvalitni kabel. Otazka jestli to vubec pojede . Zkusil bych nastavit 30Hz (coz by podle me melo jit), nebo kratsi kabel.

    Mozna by taky lepe poradili na foru TV Freaku.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček
    Registrace
    Oct 2010
    Příspěvků
    6

    Tak som našiel problém, asi chybný kábel medzi PC a Monitorom, vymenil som ho, zapojil som monitor do DisplayPortu a TV som napojil priamo cez hdmi port. A čuduj sa svete, pomohlo to. Funguje to fajn. Ale bohužial len na full HD. Aj napriek tomu že mi nastavenia vo Windowse ponúknu možnosť 4k. Keď ho zvolím, zhasne obraz na pár sekúnd a potom sa vráti do fullHD. Samozrejme už ma napadlo ze na 4K@60Hz môžem zabudnúť.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    677

    4K@60 Hz s 4:4:4 vzorkovanim ma limit tak 5 m v pripade levnych kabelu (rekneme pod 4k Kc, u 10 m to uz chce aktivni, ktery je nekde pres 5.5k), ja se u 10 m kabelu nakonec smiril s 4:2:0 a to bezi, dalsi moznost je 30 Hz a 4:4:4.
    Toto nastaveni je dostupne v nvidia control panelu (ve windows jde regulovat pouze frekvence).
    Pro 4k@60 Hz 4:4:4 nebo HDR je nekdy treba na televizi zapnout "vylepseny" rezim HDMI, jinak to onech potrebnych 18 GBps ani prijimat nebude.

    Pred par mesici jsem zapasy s HDMI resil, nakonec vzdal. Na video obsah 4:2:0 bohate staci (jsou v tom enkodovany videa), na staticky obsah je to horsi (napr plocha windows)

    Jen pro info: MSI GTX970, TV Sony 2018, nyni mezi nimi receiver Yamaha a nic se nezmenilo.
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Tiskárny: Stary scanner pod Windows Vista nebo Windows 7
    Od ICEBOSS v sekci Periferie
    Reakcí: 0
    Poslední příspěvek: 22-01-2010, 21:34
  2. Direct X 10 pod windows XP (SP3)
    Od vsn v sekci OS Windows
    Reakcí: 17
    Poslední příspěvek: 06-11-2008, 12:55