Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 8 z 8

Téma: 1x1024MB vs. 2x512MB

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    28

    zdravim,
    potřeboval bych poradit. momentalne mam desku od epoxu EP-8RDA+, s 256MB RAMky. chtel bych nakoupit o neco vetsi kapacitu. neco sem uz precet na netu, udelal si obrazek. Zajimalo by me jestli bych mel koupit 1GB vcelku, nebo spis 2x512 DDR 400? konkretne je to A-Data DIMM 1024MB DDR 400MHz. navic nevim, jestli ta moje deska podporuje dual channel, o kterym sem ve forech zaslechl nejakou zminku a poradne nevim co to je. ve vypisu z everestu mi to napsalo ze deska podporuje RAMky 400MHz, ale je to horni hranice, tak jestli to neni uz moc do extremu? dik za jakejkoliv nazor, nebo zkusenost. v tomhle se moc nevyznam.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Čestný člen Avatar uživatele P@pi
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    1,688

    Jaký je CPU a jeho jádro?
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Čestný člen Avatar uživatele husky14
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    4,308

    Ja bych dual chanel moc neresil, v syntetickych testech jsou sice vysledky v porovnani se single ch ohromujici, ale v praxi (hrach a aplikacich) je rozdil minimalni, mozna par %....

    Asi bych ti doporucil 1GB modul, uz kvuli budouci rozsiritelnosti:
    a) imho je vzdycky lepsi mit jednu soucast nez dve, kdyz to plni stejnej ucel
    b) tvoje deska ma 3 sloty a kdybys ted dva zabral 2x512MB a nekdy treba chtel jeste 1GB pridat, zaplnis vsechny sloty a to uz by mohlo zpusobovat problemy (snizeni frekvence atd)....
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Nováček
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    28

    To P@pi:

    procesor mam od AMD athlon 1700+
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Intri
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    3,519

    Ta základní deska má asi 1 GB jako maximální velikost paměti, že?
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Čestný člen Avatar uživatele P@pi
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    1,688

    No tak ten téměř jistě dualchannel stejně nebere. Deska ano, ale starší Athlony XP neměly podporu DualDDR. Umí to až asi Barton.

    EDIT: takže tam se něco málo vymáčkne díky Interleavingu, ale jinak asi nic moc.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Starousedlík SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    3,015

    Kup 1x1GB k té 256MB
    a budeš mít 1,25GB RAM

    Dual channel u socketu A je nepřínosný a kdyby jsi zaplnil všechny 3 sloty propustnost by ještě klesla.
    256 + 1024 bude úplně ideal.

    Dual channel má (u K8) obrovský přínos, rozdíl ve hrách/marcích/aplikacích/svižnosti winu je znatelný, ale na socketu A/K7 není žádný

    /takže rozhodnuto
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Nováček
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    28

    díky moc za odpovedi, pomohli jste mi.
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. DDR1: 2x512MB RAM pro desku K7S5A
    Od NeoChevy v sekci Operační paměti
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 18-04-2013, 16:48
  2. DDR1: 2x512MB CL2 + 1GB CL3
    Od FAJN-TOM v sekci Operační paměti
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 02-12-2007, 20:15
  3. DDR1: 2x512MB + 1GB???
    Od puq v sekci Operační paměti
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 14-10-2007, 20:26