Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 18

Téma: Vista - oprávnění ?!

  1. #1
    Nováček Avatar uživatele Forty
    Registrace
    Jan 2007
    Příspěvků
    48

    ve Vistách nemám oprávnění na spousty úkonů, např. přepisování atributů souboru, ted sem nemohl nainstalovat NET Framework pže prej nemám dostatečný oprávnění... jak tohle obejít?? sem přihlášenej jako administrator, ale stejnak toho spoustu nemůžu...
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Nováček
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    25

    A Řízení uživatelských účtů-UAC máš zapnutý nebo vypnutý? Viz Ovládací panely-Uživatelské účty-Zapnout nebo vypnout nástroj Řízení uživatelských účtů.

    Jestli zapnutý, tak i když se přihlásíš jako administrátor, aplikace poběží s omezenýma právama. Pokud jsou pro něco potřeba práva větší, tak si buď Windows řeknou samy nebo musíš program Spustit jako správce (pravým tlačítkem).

    Nic ale nepíšeš o tom, že by se tě to při změně atributů ptalo na povýšení práv, a to by mělo... aspoň u mě to tak je.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele fanynek
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    2,057

    Jj. Jak píše "jroman". Vypni UAC a máš pokoj od všeho toho nesmyslnýho kontrolování všech tvých úkonů a pokusů o cokoli normálního. P.S. Proč chceš instalovat Net Framework, když ho podle mně Visty mají ve verzi 3.0?
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW Avatar uživatele crasher.km
    Registrace
    Aug 2007
    Příspěvků
    940

    Přesně tak . UAC hodně lidí odradilo od visty ( mě třeba při vyhození typiclé hlášky pro kontrolu úkonu přestalo jít video a musel sem ho znovu pouštět).
    Jak bylo řečeno na přednáškách o vistách od netstudentu-UAC je dobrá věc pro seniory,kteří si nejsou jistí svým krokem a když se jim tam objeví tato hláška,tak volají vnukům/vnučkám co s tím ,tím se omezuje počet chybných kroků z neznalosti.
    Pro normálního skušeného uživatele ,který si to ani nečtě a ví že musí prostě dát jenom OK ,je to zbytečné .
    Proto ta možnost to vypnout.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Intri
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    3,519

    Citace Původně odesláno od fanynek Zobrazit příspěvek
    P.S. Proč chceš instalovat Net Framework, když ho podle mně Visty mají ve verzi 3.0?
    Vista má v základu, tuším, pouze .NET Framework 2.0.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Intri
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    3,519

    Citace Původně odesláno od crasher.km Zobrazit příspěvek
    Přesně tak . UAC hodně lidí odradilo od visty ( mě třeba při vyhození typiclé hlášky pro kontrolu úkonu přestalo jít video a musel sem ho znovu pouštět).
    To se mi u Visty nikdy nestalo. Ale je fakt, že pro rychlost práce jsem se už jednou pokusil UAC vypnout. Pak se ale po pár dnech začal systém chovat divně ( už nevím přesně, jak se to projevovalo, asi to bylo tak stresující, abych to vytěsnil z paměti ) a postupně se stal nepoužitelným. Jediné, co pomohlo, bylo znovu UAC zapnout. Nevím, co jsem dělal špatně ( postup práce stejný jako s XP, které žádný UAC nemá ), ale po té zkušenosti si bez UACu netroufám jet, dokud se někde nedočtu, na co je zapotřebí dávat při vypnutém UACu pozor.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Starousedlík SHW Avatar uživatele crasher.km
    Registrace
    Aug 2007
    Příspěvků
    940

    Tak teď opravdu nevím co myslíš ? já jedu bez UAC od začátku prázdnin a nemám žádný problém s tím spojený
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Intri
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    3,519

    Kdybych já si vzpomněl na příznaky těch problémů... Ale vím, že se mi bez UACu podělal celý systém. Fakt si myslím, že u tohoto bude chyba mezi klávesnicí a židlí ( však za chvíli - až mi dojde 4GB flashka - budu znovu instalovat Vistu, tak to můžu zkusit znovu ), ale jednoduše nedokážu určit, co jsem dělal špatně.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Starousedlík SHW Avatar uživatele crasher.km
    Registrace
    Aug 2007
    Příspěvků
    940

    Tak to by mě opravdu zajímalo co tam mohlo být pokud teda možno, tak to skus naisntalovat a potom víc popsat problémy podělit se se skušenostma
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Intri
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    3,519

    Jj, za pokus to stojí. Teď tu Vistu musím přeinstalovat, protože se mi nedaří spustit ani blbé Wormsy... Začátek semestru byl dost brutální, instlaoval jsem Delphi 2007, pak z nutnosti ještě Delphi 2006, následně Visual Studio, které máme povinné pro C#, Dev-C++ pro C/C++ ( protože náš debilní učitel požaduje funkčnost pod Linuxem, která se v nástroji od MS moc očekávat nedá ), Eclipse pro Javu do předmětu Programovací techniky apod... Z 250 GB místa volných 115 GB, systém zasviněný, pomalý, ne tak spolehlivý, jak bych si představoval... Už, abych tu měl tu flashku a mohl aspoň zároveň vyzkoušet, jak svižná je instalace z ní.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Čestný člen Avatar uživatele mech13
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    5,784

    Citace Původně odesláno od crasher.km Zobrazit příspěvek
    Přesně tak . UAC hodně lidí odradilo od visty ( mě třeba při vyhození typiclé hlášky pro kontrolu úkonu přestalo jít video a musel sem ho znovu pouštět).
    Jak bylo řečeno na přednáškách o vistách od netstudentu-UAC je dobrá věc pro seniory,kteří si nejsou jistí svým krokem a když se jim tam objeví tato hláška,tak volají vnukům/vnučkám co s tím ,tím se omezuje počet chybných kroků z neznalosti.
    Pro normálního skušeného uživatele ,který si to ani nečtě a ví že musí prostě dát jenom OK ,je to zbytečné .
    Proto ta možnost to vypnout.
    na to velky pozor! UAC neni od toho aby te otravovalo a hlidalo, ale je od toho, aby hlidalo a branilo zpousteni NECHTENYCH aplikaci a kodu! je od toho, aby se odlisily ukony ktere delas umyslne a ktere se spousteji samovolne aniz bys to chtel. muzes tak snadno zabranit viru nebo jinemu skodlivemu software aby ti jakkoli uskodil.

    problem je to, ze spousta chtenych programu je napsanych prasacky a potrebuji administratorska opravneni a pak taky je problem pokud casto provadis ukony ktere to opravneni potrebuji...
    na linuxu je situace stejna, kdyz provadis administratorsky zasah tak ho taky musis povolit protoze normalne pracujes jako bezny uzivatel a ne jako admin
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele fanynek
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    2,057

    No právě. Spousta užitečných programů je pro Visty vetřelec a nepřítel a nejsem zvědavý na to, aby např. při vytvoření "Nové složky" jsem musel 4x dávat souhlas k tomu, že to opravdu myslím vážně!!! , nebo po startu systému polovičku programů povolovat, protože je to prostě nespustí. To, co jakože tady nacvičují a "hlídají" Visty je paskvil snažící se suplovat nějakej antivir a antispyware, který stejně musíte mít. Tuhle práci mi SKVĚLE zastane proaktivní ochrana u Kaspersky Internet Security a jeho Firewall, takže jsem vypnul integrovanej Firewal Vist, WindowsDefender a UAC a jedu naprosto v klidu a bezpečí. Z praktického hlediska zatím prostě chybí "učící se" režim této integrované ochrany, kdy tomu v případě potřeby prostě nakukáte, co je dobrý a co špatný a vytvoření pravidel a vyjímek.
    Chápu, že se Microsoft snaží dělat kroky správným směrem v oblasti bezpečnosti a integrovat antivir, antispyware, firewall a jakousi proaktivní ochranu do svého OS, ale celé to má malou vadu na kráse: bude trvat ještě hodně dlouho, než se budou moci rovnat těm, kteří se na to specializují. (Leda, že by si koupili Eugena Ksperskyho ). Jak říkám, ať každý dělá co umí a nevrtá se do věcí, kterým nerozumí. Jenom tím člověka nase...ou, .....za ty nekřesťanský prachy.
    Naposledy upraveno uživatelem fanynek: 10-10-2007 v 15:14
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Intri
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    3,519

    Oni dělají spíš to, co jim antimonopolní úřad dovolí... Jinak by Vista už dávno obsahovala plnohodnotné subsystémy typu antivirus, firewall, antispyware atd. A navíc, buďme rádi, že Vista udělala určitý krok k Linuxu. Návrh Linuxu celkem dost stěžuje práci hackerům ( není divu, že se Linux považuje za bezpečný, když to není tak snadné prolomit a jen velice málo uživatelů jej používá, takže proč se namáhat ) a škodlivým programům, a tomuto přístupu MS naučil Vistu. Dej MSku čas a vychytají se i tyhle drobnosti. Vienna bude určitě zase o kus dál v bezpečnosti. Od toho je vývoj.
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Starousedlík SHW Avatar uživatele crasher.km
    Registrace
    Aug 2007
    Příspěvků
    940

    Jak sem psal ,tento krom je pro "amatéry"
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Nováček Avatar uživatele Forty
    Registrace
    Jan 2007
    Příspěvků
    48

    oki, UAC sem vypnul. nevíte jak zrušit hlášku po startu systému že "UAC je vypnutý a může to narušit bezpečnost PC" ? ... mno i když odkliknout jednu hlášku po startu je pořád lepší jak klikat 2x navíc při každým puštění jakýhokoliv programu...
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Oprávnění vlastníka souborů ve win 7
    Od mamrut v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 06-12-2011, 08:49
  2. nemůžu reinstalovat chipset bez opravnění správce,začínající admin
    Od honzajz v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 09-09-2010, 09:38
  3. Windows 7: Oprávnění
    Od Fuckaroo v sekci OS Windows
    Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 08-05-2010, 19:10
  4. Windows 7: Administrátorská oprávnění
    Od omnitek v sekci OS Windows
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 29-12-2009, 16:23
  5. Datum a čas - oprávnění
    Od Dusty007 v sekci OS Windows
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 07-04-2008, 20:11