Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Zobrazené výsledky: 1 až 12 z 12

Téma: Desktop +-50000 pro Adobe Creative Cloud

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Sep 2018
    Příspěvků
    6

    Zdravím všechny a speciálně ty, co mi poradí,
    Přišel čas ke koupi počítače, který budu využívat převážně na grafické práce (videa až ve 4K-60fps).
    Zaspal jsem dobu a jsem ztracený v množství nabízeného HW, takže bych si rád nechal poradit, od někoho, kdo se vyzná.
    Cenově bych se rád vlezl do 50000, ale pokud rozpočet přesáhnu, zlobit se nebudu
    Díval jsem se na doporučené sestavy, prošel spoustu diskuzí, recenzí a názorů, ale stále jsem z toho jelen, co vybrat.

    Momentálně disponuji monitorem 3440x1440 s technologií Freesync, jestli to nějak pomůže při výběru.
    Všem, co doporučí sestavu, děkuji dopředu moc, za pomoc!
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Obyvatel SHW Avatar uživatele Donald64
    Registrace
    Sep 2012
    Příspěvků
    556

    Na jaké sestavě nyní funguješ? Pracovat budeš v čem, Photoshop, AE a Premiere? Pokud na to nespěcháš, tak mají vycházet nové core 9. generace s osmi jádry.

    Předběžný návrh, ať se je od čeho odrazit https://www.czc.cz/6ekiot7rm0ju1bq345v93m3cmc/seznam
    - Plánuješ taktovat a případně (u 8. generace) dělat delid?
    - Jak moc jsi náročný na tichost sestavy?
    - Kolik GB RAM pro svou práci potřebuješ? Stačí 16GB, anebo je třeba už více?
    - Využiješ při práci akceleraci pomocí CUDA?
    - Na práci ti 480GB SSD postačí? Nějaké požadavky na velikost plotny na odkladiště dat?
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Sep 2018
    Příspěvků
    6

    Díky za odpověď.
    Sestavu asi zmiňovat nebudu, jelikož počítač posunu mladší sestře k práci s internetem a nějaký photoshop apod... to ještě rozjede. Řešme komplet novou sestavu.

    Co se programů týče tak Photoshop, Ilustrator a na videa Premiere + After Effects. K tomu všemu i 3d editaci, takže aby zvládal program 4D Cinema. Dále už mám kameru která zaznamenává ve 4K (60fps), aby zvládal takový záznam.

    Ohledně RAM klidně 32GB podle toho jak by celkově vycházela cena sestavy, případně by šlo ušetřit na RAM přidat na desce a později dokoupit. Co myslíte?

    Co jsem se zatím tak díval tak mi přišlo, že pro renderování lidi častěji používají AMD procesory. Osobně se mi zalíbil Ryzen 7 2700x. Kdy by měly vyjít ty nové CPU? Čekám, že cena bude taky raketa.

    Taktování bych možná i využil, takže kdyby komponenety měli i něco navíc, bylo by to fajn do budoucna, ale zase ne nad rámec hluku, jelikož nemám moc možnost dát PC od sebe.

    Co se týče disků, tak bych chtěl do základu určitě SSD pro systemové věci + 2-4TB místa do začátku postačí. Víc místa bych pak řešil externíma diskama.

    Pojmy CUDA a delid budu muset nastudovat, jelikož vím jen okrajověo co se jedná. Upřesnil bych zítra
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Obyvatel SHW Avatar uživatele Donald64
    Registrace
    Sep 2012
    Příspěvků
    556

    Zmíněním současné sestavy jsem nemyslel, že bychom něco použili, jako spíše to, abychom viděli, na čem jsi do teď fungoval a jak velký to bude rozdíl.

    Jestli ti 16GB nestačí a zužitkuješ více, tak určitě osadíme 32GB, lepší se zeptat než osazovat něco, co nevyužiješ.

    9. generace core by měla vyjít příští měsíc. Je to jak říkáš, čistě pro rendering vychází AMD o dost lépe, ale při činnosti v daném programu je důležitější takt, díky kterému bude práce v Premiere o něco plynulejší a i warp bude rychlejší. Jestli většinu času trávíš renderováním, tak to předělám na AMD, v opačném případě bych ponechal Intel.

    Na SSD bych dal OS, programy a soubory, se kterými hodláš pracovat, abys to měl co možná nejrychlejší. HDD pak bude jen takový sklad dat - jestli to má být opravdu co nejtišší, tak bude vhodné sáhnout po 2,5" barracudě.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček
    Registrace
    Sep 2018
    Příspěvků
    6

    Ten počítač jsem ještě na úpravu videí nepoužíval, protože by to ani nebylo možné, je to x let starý pc s ještě CPU Intel Core 2 Duo a 4GB RAMek + nějakou grafikou, co ani nevím název, takže ten rozdíl bude rapidně extrémní

    Určitě, když už se bavíme o novém počítači, tak bych do toho ty peníze dal, toď otázka jestli to člověk zužitkuje, nebo je lepší třeba teďka ušetřit a třeba za 3 roky udělat upgrade. Chtěl bych vyzkoušet možná i nějaké poslední trháky z herního světa na vysoké detaily, ale držme se toho, co hodlám převážně dělat a to je střih videí + spec. efekty...

    Nebudu čekat na novou generaci a rovnou koupím už teď, takže nová generace od Intelu padá, stejně kdo ví kdy přesně přijde...
    Intel 8700K vs Ryzen 2700x?
    Od toho se bude asi odvíjet další rozhodování. Je mi jasné, že nejlepší by bylo počkat, to se mi moc nechce :/ Ke které variantě je lepší se potom přiklonit?

    Vypadá, že jste opravdu zkušený, takže si opravdu rád nechám poradit. Jestli si myslíte, že by pro mne byla lepší varianta Intel, dám na Vás.

    Co se týče skříně, šla by na Vámi vybranou konfiguraci i tady tato? https://www.czc.cz/njoy-vanguard-cer...Vanguard_cerna

    V případě 32GB RAM jaké byste vybral?

    Grafiku nechat, nebo jsou ještě nějaké další varianty?

    Díky a přeji hezký podvečer
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Obyvatel SHW Avatar uživatele Donald64
    Registrace
    Sep 2012
    Příspěvků
    556

    On je mezi herním pc a strojem na stříhání trochu rozdíl, protože na gaming v tomto rozlišení by se už hodila 1080Ti a naopak více, jak 16GB RAM nelze zužitkovat, takže je to o určitém kompromisu, kde ubereme z výkonu grafiky a přidáme na RAM. Jestli nemáš se stříháním moc zkušenosti, tak zpočátku více, jak 16GB RAM nejspíš nevyužiješ.

    Otázka je, jestli za 3 roky upgrade udělat půjde, protože to už možná budou DDR5 a jiné sockety, takže bychom nejspíš stejně museli vyměnit jádro celého pc. Zbylé komponenty bys však určitě mohl zachovat a k bedně můžeš přistupovat de facto k jako věčnému komponentu, Define R6 je jedna z nejlepších case, co se dají sehnat, pokud ti je líto do toho dávat tolik peněz, tak bych vzal něco jako Define C, anebo Meshify C (ta není odhlučněná), ale nic levnějšího bych do takto drahé sestavy nedával.

    8700 vs 2700 - jak už jsem částečně zmiňoval, Intel je mírně lepší ve hrách a na práci v programech, kdežto AMD je díky jádrům navíc lepší na streaming a rendering.

    RAM klidně https://www.czc.cz/adata-xpg-gammix-...224077/produkt ale to pak při finálním výběru ve svém návrhu poupravím.

    Grafika je v tomto provedení na czc tou nejlepší volbou, MSI Gaming je tam předražená a MSI Armor je vhodná jen v případě, že chceš měnit chladič kvůli snížení hluku.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Nováček
    Registrace
    Sep 2018
    Příspěvků
    6

    Ok, tak tady to je naklikané do košíku.

    https://www.czc.cz/075k0s9mo0gs0bb08lc07p6f8e/seznam

    Mrkni na to prosím a kdyžtak to ještě pouprav. Vezmu ten Ryzen. Člověk jako já ten rozdíl stejně moc nepozná a ten monitor co mám má obnovovací frekvenci jen 60Hz.
    Hlavně, co se týče káblů, aby to šlo sestavit. Je všechno v balení s komponentama, nebo ještě některé budu muset dokupovat?
    Stavit to budu se známým, co tomu rozumí. Jen abych ho nevolal a pak jsme zjistili, že mi něco chybí. Díky
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Obyvatel SHW Avatar uživatele Donald64
    Registrace
    Sep 2012
    Příspěvků
    556

    "Tento seznam není označen jako veřejný."

    Ano, na 60Hz gaming je Ryzen svým výkonem bezkonkurenční vzhledem k mnohem většímu výkonu za dané peníze, na jehož strop se dostaneš za delší dobu, než s Intelem. Snad se ti tvá volba vyplatí a budeš s tím celkově spokojený. Ryzen 2700x má výhodu v tom, že se ti sám přetaktuje, ale cena/výkon máš zajímavější vzít 2700 a dotaktovat ho na stejný výkon - každopádně je to na tobě, pokud chceš z CPU vymáčknout maximum a nechce se ti s tím dělat, je to také možnost.

    Až seznam označíš jako veřejný, mrknu na to a kdyžtak to přeskládám to do mého původního návrhu tak, aby nic nechybělo Každopádně zvaž nákup u více prodejců, u czc se to sice hezky navrhuje, ale ceny nemusí mít nejzajímavější, anebo za podobné peníze může být jiný komponent trochu lépe proveden, když se vybírá jinde.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Nováček
    Registrace
    Sep 2018
    Příspěvků
    6

    Teď už by to mělo být funkční...

    https://www.czc.cz/075k0s9mo0gs0bb08lc07p6f8e/seznam

    Určitě, u CZC to děláme jenom protože je to hezky pohromadě Cenově to pak vyjde počítám o 3000 méně, jak pohledám jinde...

    Dík, cítím, že už se to blíží do cílové rovinky
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Obyvatel SHW Avatar uživatele Donald64
    Registrace
    Sep 2012
    Příspěvků
    556

    K ventilátorům doporučuji vzít ještě https://www.czc.cz/arctic-pst-cable/145394/produkt ať to můžeš navěsit na jeden konektor a případně jednoduše regulovat.

    Napájecí kabel je součástí zdroje.

    Vezmi v potaz, že 2700x se přetaktuje jen tak, jak výkonný máš chladič, takže s aftermarketem dosáhneš jak lepších teplot, tak taktů.

    Jak jsi správně odhadl, deska je nevhodná, pro X verze Ryzenu to chce nový chipset B450 / X470. B450 jsou vše 4 fáze, což pro nejvýkonnější AM4 CPU není zrovna ideální (vyšší teplota VRM), takže leda 6-ti fázovou X470 https://www.czc.cz/asus-prime-x470-p...234279/produkt Všechny B450 jsou navíc děsně předražené, takže ušetřit lze jedině cestou nějaké MSI X370 kolem 3k, flash biosu (domluvit s prodejcem, někteří to udělají zdarma) a k tomu Ryzen 2700, který si manuálně přetaktuješ - to už si pak musíš vyřešit sám, zda ti ~2,5k stojí za ty starosti navíc.
    Naposledy upraveno uživatelem Donald64: 11-09-2018 v 13:10
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Nováček
    Registrace
    Sep 2018
    Příspěvků
    6

    Když tam dám tu desku, co jsi sem postnul, tak ta nemá podporu 3000+ frekvenci operační paměti. Není potom lepší vzít jiné RAM?
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Obyvatel SHW Avatar uživatele Donald64
    Registrace
    Sep 2012
    Příspěvků
    556

    To je naprostá hovadina, nespoléhej tolik na popisky v e-shopech https://www.asus.com/cz/Motherboards...pecifications/
    Odpovídat lze po přihlášení



Podobná témata

  1. NAS: WD My Cloud / My Cloud Mirror / My Cloud EX2
    Od Jdinaparek v sekci Storage (úložná zařízení)
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 29-05-2016, 10:58
  2. Font pro adobe.
    Od Matherdet v sekci Volná témata
    Reakcí: 7
    Poslední příspěvek: 01-11-2012, 15:27
  3. Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 21-01-2009, 13:42