Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 7 z 7

Téma: Vadné sektory

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    30

    Caute. Jak zjistit jestli ma HDD vadne sektory nebo jestli tyto vadne sektory nebyly nahrazene temi z rezervy?? Koupil jsem starsi HDD a mam jiste podezreni.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    3,015

    No, dá se to zjistit určitě i jinak, ale jelikož používám tento jeden způsob tak jsem po dalších nepátral:

    Start-Tento komp-pravým na disk-vlastnosti-nástroje-zkontrolovat-zaškrtnout automaticky opravovat chyby.

    Mělo by ti to nabídnout restart a po restartu se ti (na chvíli !) ukáže výpis disku a uprostřed výpisu je kolonka: chybné sektory
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    eraser

    Prípadne použiť utilitu od výrobcu disku (treba pohľadať na ich webe), ktorá má zvyčajne ďaleko výpovednejšiu schopnosť, než sken z Windows. V prípade, že na disku nie sú dáta, resp. ich nepotrebuješ, tak tieto utility umožňujú rozšírené otestovanie daného disku.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Čestný člen Avatar uživatele johny__g
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    6,443

    Nainstaluj si utilitku s názvem HD Tune

    http://www.svethardware.cz/forum/showthread.php?p=50638

    je celkem jednoduchá a snadno pochopitelná, umožňuje jak test vadných sektorů, tak SMART, kde v položce "reallocated sector count" se zobrazuje počet sektorů, které byly přesunuty jinam, protože na původním místě se vyskytly chyby.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Obyvatel SHW
    Registrace
    Aug 2007
    Příspěvků
    387

    tuhle utilitu sem zkoušel taky, a teplota HDD mi vyletěla vysoko nad 50°C, do 2~3 minut, a když se pomalu bližila k 60° tak se mi zobrazil warning musel sem to zastavit.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Nováček
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    30

    Skusil jsem ten HD tune a skutecne je tam vadny sektor. Takze diky
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Občasný diskutér Avatar uživatele Nettle
    Registrace
    May 2007
    Příspěvků
    129

    Ja uzivam prikazovy radek ve win --> chkdsk c: (popripade jiny disk)
    Odpovídat lze po přihlášení



Podobná témata

  1. Kopirovani souboru s BAD sektory
    Od hl.hl v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 16-09-2014, 23:04
  2. Problém s přemapovanými sektory
    Od Krteczech1 v sekci Storage (úložná zařízení)
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 25-10-2011, 16:52
  3. 3,5 HDD PATA: vadné sektory (bad sectors)
    Od Marenek v sekci HDD, boxy, SSD
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 04-12-2009, 01:03
  4. Vadne sektory
    Od lastsaves v sekci Benchmarky a diagnostika
    Reakcí: 15
    Poslední příspěvek: 28-02-2007, 16:55
  5. HDD vadné sektory
    Od Aichi v sekci HDD, boxy, SSD
    Reakcí: 10
    Poslední příspěvek: 08-12-2006, 14:04