nexce nabehnut PC
dobry den. potrebujem poradit, mam problem s PC, stava sa mi ze pri zapinani vobec nexce nic naskocit, zdroj sa zapne, aj hdd sa zapne, vsetko huci ako ma, len pc nenabehne, absolutne nic, len cierna obrazovka, mam taky pocit ako keby sa pocitac restartoval, lebo dvdromka stale sa nacitava a ked ju dam vysunut v polke sa zastavi a zasunie. ale nerobi to stale, niekedy bez problemov sa zapne na prvy krat, ale potom vacsinou po case mozno hodina, 2, 3 sekne aj bez toho zeby sa na nom pracovalo. odniesol som ho minule aj do servisu ale tam im bezproblemov nabehol a isiel 5 dni. cize neviem uz cim to moze byt, PC ma novu maticnu dosku aj procesor od juna. tak prosim poradte mi. dakujem
no hej zostava: klasika: maticna ASRock K8UPGRADE, procak AMD Sempron 2800+, dvdromka, zdroj ATX 350W, grafika GF2 64MB MX440, HDD Maxtor 40GB
no hej zostava: klasika: maticna ASRock K8UPGRADE, procak AMD Sempron 2800+, dvdromka, zdroj ATX 350W, grafika GF2 64MB MX440, HDD Maxtor 40GB
Je to jednoduché, treba odpojiť všetky súčasti, ktoré nie sú potrebné pre nábeh, tzn. disky, mechaniky, nepotrebné addon karty, prípadne RAM modul nechať len jeden.
No a pokiaľ to nepôjde, tak to zanes opäť do servisu, nech to tam poriadne preklepnú - záťazové testy, opakované zapínanie/vypínanie.
No a pokiaľ to nepôjde, tak to zanes opäť do servisu, nech to tam poriadne preklepnú - záťazové testy, opakované zapínanie/vypínanie.
[QUOTE=puq;52768]....odniesol som ho minule aj do servisu ale tam im bezproblemov nabehol a isiel 5 dni.....[/QUOTE]Veris jim?
Jestli je pravda, ze jim v servisu bezel 5 dni, nepouzili nahodou jinej zdroj? Nemas v baraku problemy se stabilitou napeti? Jestli mas vic modulu ramek, zkus tam nechat jen jednu....
Jestli je pravda, ze jim v servisu bezel 5 dni, nepouzili nahodou jinej zdroj? Nemas v baraku problemy se stabilitou napeti? Jestli mas vic modulu ramek, zkus tam nechat jen jednu....
no s tym servisom im celkom verim, lebo mam s nimi len dobre skusenosti, a ked som ho doniesol so servisu tak mi isiel par dni, ramku mam len jednu 512MB, a rozmyslal som este nad jednou vecou, zo zastrcky z ktorej je napajany ten chybny PC ja tiez napajany aj moje druhe PC, cize je tam toho dost na jednu zastrcku, moze to byt aj v tom?
s tou elektrinou jsi to tak uplne nepochopil, tam se jedna o vykyvy napeti, ruzne ruseni a kdo vi co vsechno... to ze tam jede jiny komp a predtim to tam jelo neni smerodatny pro to, jestli mate v dome kvalitni nebo mizernou elektroinstalaci
[QUOTE=mech13;52902]...o vykyvy napeti, ruzne ruseni a kdo vi co vsechno...[/QUOTE]
To právě může dělat i to další PC, pokud je tam mizerný PFC (nebo není vůbec). Ale to by si měl zdroj stejně odfiltrovat a vysokofrekvenční zvlnění mu zase nevadí pro provoz.
To právě může dělat i to další PC, pokud je tam mizerný PFC (nebo není vůbec). Ale to by si měl zdroj stejně odfiltrovat a vysokofrekvenční zvlnění mu zase nevadí pro provoz.
no to padlo, pre istotu som to skusil napojit odinakial a bez zmeny, cize cim to najskor moze byt? zdrojom??? alebo maticnou??? lebo ked som poodpajal co sa len dalo mi ostala len maticna, procak, ramka, a zdroj a i tak bez zmeny
odjinud jako v jinem dome (kde je zarucene kvalitni el. inst.)? pokud jen z jine zasuvky, tak tam muze byt situace uplne stejna
to Pavel Boček: samozdrejme ze nemusi mit stejne zdroje a jednomu to vadit muze a druhemu ne...
hlavne zkontroluj kondenzatory kolem procesoru jestli nejsou nafoukle, a jak rikal eraser, vsechno nepotrebne odpoj a startuj jen s MB, CPU, VGA, RAM
to Pavel Boček: samozdrejme ze nemusi mit stejne zdroje a jednomu to vadit muze a druhemu ne...
hlavne zkontroluj kondenzatory kolem procesoru jestli nejsou nafoukle, a jak rikal eraser, vsechno nepotrebne odpoj a startuj jen s MB, CPU, VGA, RAM
nie islo o to ze som z jednej zasuvky mal napojene 2 PC tak som xcel vyskusat ci to nema na to suvis, el.instalacia v dome je uplne vporiadku aspon podla doterajsich skusenosti
a dalsie vsetko nepotrebne som mal uz odpojene a i tak to nenabehlo a tie kondenzatory som pre xvilkou skontroloval jak si pisal a podla mna sa zdaju byt uplne normalne:) cize asi tak
cize v com to moze byt najskor??? zdroj?
a dalsie vsetko nepotrebne som mal uz odpojene a i tak to nenabehlo a tie kondenzatory som pre xvilkou skontroloval jak si pisal a podla mna sa zdaju byt uplne normalne:) cize asi tak
cize v com to moze byt najskor??? zdroj?
Kdyz v servisu bezela tahle komplet sestava 5 dni bez problemu, tak imho nemuze byt chyba v kompu.... vazne bych hledal nekde okolo, jak sem ti psal, zkusil bych se zamerit na tu elektroinstalaci (to ze na vasi siti bezi vsechny spotrebice jeste nic neznamena, nic neni tak citlivy na stabilitu napeti jako PC).
Jestli muzes, vezmi komp k nekomu na vyzkouseni, nejlepe do nejaky novostavby, at mas jistotu.... ;) Pak muzes hledat dal.
Jestli muzes, vezmi komp k nekomu na vyzkouseni, nejlepe do nejaky novostavby, at mas jistotu.... ;) Pak muzes hledat dal.
no a keby to bola pravda tak potom by bol problem v zdroji ze to nedokaze odflitrovat? lebo druhy PC ide bez problemov
a v com chyba v elektroinstalacii? myslite vykyvy v napati alebo co?
a v com chyba v elektroinstalacii? myslite vykyvy v napati alebo co?
Netusim, v cem by mohla byt chyba, jen uvazuju, proc to jinde (v servisu) jede a u tebe ne.... zkousel si zdroj z toho druhyho PC v tomhle?
Řešil bych to takto:
Zjistil jaký je zdroj značky, pokud obyčejné tak ho vyměnil, rozebral celý komp, vyčistil všechno od prachu apod. poskládal jen nutné komponenty (to jest: cpu, mb, jednu ram, grafiku, zdroj, case, monitor a klavesnici, žadný disk, mechaniku ani myš a zapojil do jiné zásuvky.
Zjistil jaký je zdroj značky, pokud obyčejné tak ho vyměnil, rozebral celý komp, vyčistil všechno od prachu apod. poskládal jen nutné komponenty (to jest: cpu, mb, jednu ram, grafiku, zdroj, case, monitor a klavesnici, žadný disk, mechaniku ani myš a zapojil do jiné zásuvky.
no tak a pisem tu zas:) pocitac momentalne ide 4 dni bez poruchy:) a ako sa to stalo? vlastne ani neviem, zrobil som iba veci co to mohli ovplivnit, pokyval som s napajanim od zdroja k maticnej doske a druha vec presunil som ramku do inehu slotu, a boooom zapol som PC a isiel:)