Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 10 z 10

Téma: Pomozte mi přetaktovat CPU AMD Phenom II X4 (925) 2800 mhz

  1. #1
    Občasný diskutér Avatar uživatele Lilly [FR]
    Registrace
    Jun 2013
    Příspěvků
    57

    Tohle je moje pc sestava:

    - CPU: Amd Phenom II x4 (925) - 2800 Mhz (Deneb 45 nm) 95W
    - RAM: 2x 4 Gb + 2x 2 Gb = 12 Gb (DDR2- 800 Mhz)4 sloty Dual Channel
    - DESKA: Gigayite GA-MA770 UD3 revize 1.0
    - GRAFIKA: Nvidia GTX 750 Ti (2 Gb)
    - SSD: Intel 330i (120 gb) - HDD: WD (500 Gb) - ZDROJ: Corsair 650 W

    Nejsem schopna rozeznat jestli CPU je BLACK EDITION, anebo normalní verze, protože CPU phenom byl vyroben ve dvou verzích. Pokud to bude možne, posilam vam screny a info o CPU, RAM, BIOS

    Tento počitač mam, už skoro 15 let, sem tam něco jsem upgradovala (Přidavani RAM z původních 6 Gb na 12 Gb, SSD disk, Zdroj Corsair 650 W, Grafika GTX 750)
    Chtěla bych si zahrat hru z origin clienta STAR WARS BATTLEFRONT 2, ale vyžaduje se přetaktovaní procesoru, ram a možna přidat tu nejakou voltaž do cpu, ale fakt si sama na tohle netroufam obavam se odpaleni procesoru, ram popřipade požaru na pc. Hledam tady schopneho člověka co by mi v tom uměl poradit a doporučit co bych mohla sama udělat .....

    Tohle jsou minimalni požadavky teto hry STAR WARS BATTLEFRONT 2

    Star Wars Battlefront 2 system requirements (minimum)

    OS: 64-bit Windows 7 SP1/Windows 8.1/Windows 10.
    CPU: AMD FX 6350 / Intel Core i5 6600K.
    RAM: 8GB.
    GPU: AMD Radeon HD 7850 2GB / Nvidia GeForce GTX 660 2GB.
    DirectX: 11 Compatible video card or equivalent.

    Můj procesor pracuje na frekvenci 2800 mhz což je fakt malo protože při načteni teto hry jsou všechny 4 jadra na 100 % vytižene a 12 gb ram je volna jenom 400 mb z 12 gb (Program speccy informator) jelikož graficka pamet je využita jenom na 500 mb z 2 gb, prostě nechapu někde je uzavřeny asi datovy tok, anebo jsem špatně nastavila bios misto PEG (Pc Express) na PCI (Pc slot grafiky)

    Frekvenci procesoru si umim sama nastavit to je z původnich 2800 mhz, bych to mohla ještě navyšit na 3200 mhz (229x 14 nasobič = 3206 mhz) což mi po restartu aj program SPECCY potvrdil, že rychlost jadra je na 3206 mhz, ale co mam za problem nejsem si jista zda skutečne pracuje na teto frekvenci. Jestli nebude potřeba navyšit voltaž na CPU a RAM všechno jde na AUTO, pokud jsem udělala tohle manualne, už mi to vypisuje SYSTEM NENI STABILNI (Posilam scren z biosu) Voltaž je 1,300 V a když navyšim na 1,345 už to vypisuje nestabilitu

    Ja fakt nevim co mam udělat, jestli je to potřeba udělat nebo ne. Teplota CPU je zatěži kolem 45 stupnu. Ramka je v biosu nastavena na 3.33 takže při navyšení frekvence 240 je maximum pro ddr2 ramku 800 mhz vice si netroufam.Ted je to 229x14 = 3206 mhz a frekvence pro ram je 760 mhz.

    Poradite mi co mam udělat v biosu ? Chtěla bych bezpečnu uroveň navyšeni taktu CPU, popřipadě voltaže na CPU a RAM. O vyšši uroveň nemam zajem nechci, aby mi čisla svitili na červeno a piskal alarm na biosu, že počitač se přehřiva. Chlazeni mam 2x 240 mm větraky na skřini COOLER MASTER.
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: 2 - Ram.PNG 
Zobrazení: 44 
Velikost: 19.2 KB 
ID: 32248   Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: 1 - Cpu.PNG 
Zobrazení: 50 
Velikost: 28.9 KB 
ID: 32247   Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: 4 - Speccy.PNG 
Zobrazení: 47 
Velikost: 40.2 KB 
ID: 32249   Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: A - Stav Monitoring.jpg 
Zobrazení: 42 
Velikost: 1.74 MB 
ID: 32250   Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: B - Auto.jpg 
Zobrazení: 33 
Velikost: 1.51 MB 
ID: 32251   Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: B - Manual.jpg 
Zobrazení: 53 
Velikost: 1.49 MB 
ID: 32252  
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele wthulmann
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    242

    Jestli je to black edition, tak ta měla otevřený násobič, ne? Takže by u položky CPU Clock ratio mělo jít vybrat vyšší násobič než 14... no a to je celé a jinak bych snad ani netaktoval. Změnit clock ratio a přidat trochu napětí... šmitec. Respektive zkoušel bych přidávat clock ratio po půlkách a jemně to ladil přes cpu frequency. Už si to moc nepamatuju. sorry
    Jinak herní zážitek asi nebude nic moc ani pokud se to nekonec spustí po přetaktování. I když jsme to na low detaily pustil i na ryzenu 2200G, a to má jen integrovnaou vegu...
    Naposledy upraveno uživatelem wthulmann: 23-09-2018 v 20:39
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Starousedlík SHW Avatar uživatele john
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    880

    zvedl bych cpu voltage na cca 1.36V / max. cca 1.4V / a pak si hral s nasobicem CPU / x16 by mel zvladnout urcite, 17x s vysohou pravdepodobnosti /, clock ram bych nechal na AUTO / 4x / a otestoval stabilitu CPU pomoci utility OCCT. Az bude PC stabilni, tak bych si pohral s nastavenim RAM, zda zvladnou command rate(CR) na 1T pri zvysenem napeti RAM, jinak ponechat 2T. Tady hodne zalezi na smesce pameti co mas ve slotech. Moje ADATA Vitesta extreme edition jedou v pohode na casovani 4-4-4-11-1T pri 2.1V. Az budes mit PC stabilni, tak si dale muzas hrat s mirnym nastavovanim 200MHz, pripadne nasobicem CPU a jeho voltazi.

    edited: az ted jsem zkoukl, ze tam mas 1.376V, coz by melo stacit, pokud by zvyseni nasobice padalo tak nahod rovnou 1.4V, az bude PC stabilni, tak muzes voltaz postupne snizovat, az najdes nejnizzsi stabilni voltaz
    Naposledy upraveno uživatelem john: 24-09-2018 v 14:07
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Občasný diskutér Avatar uživatele Lilly [FR]
    Registrace
    Jun 2013
    Příspěvků
    57

    Citace Původně odesláno od wthulmann Zobrazit příspěvek
    Jestli je to black edition, tak ta měla otevřený násobič, ne? Takže by u položky CPU Clock ratio mělo jít vybrat vyšší násobič než 14... no a to je celé a jinak bych snad ani netaktoval. Změnit clock ratio a přidat trochu napětí... šmitec. Respektive zkoušel bych přidávat clock ratio po půlkách a jemně to ladil přes cpu frequency. Už si to moc nepamatuju. sorry
    Jinak herní zážitek asi nebude nic moc ani pokud se to nekonec spustí po přetaktování. I když jsme to na low detaily pustil i na ryzenu 2200G, a to má jen integrovnaou vegu...
    Ahoj tak to BLACK EDITION určitě nebude, maximalny nasobič je 14x více tam, už v biosu nejde nastavit ...
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Občasný diskutér Avatar uživatele Lilly [FR]
    Registrace
    Jun 2013
    Příspěvků
    57

    Citace Původně odesláno od john Zobrazit příspěvek
    zvedl bych cpu voltage na cca 1.36V / max. cca 1.4V / a pak si hral s nasobicem CPU / x16 by mel zvladnout urcite, 17x s vysohou pravdepodobnosti /, clock ram bych nechal na AUTO / 4x / a otestoval stabilitu CPU pomoci utility OCCT. Az bude PC stabilni, tak bych si pohral s nastavenim RAM, zda zvladnou command rate(CR) na 1T pri zvysenem napeti RAM, jinak ponechat 2T. Tady hodne zalezi na smesce pameti co mas ve slotech. Moje ADATA Vitesta extreme edition jedou v pohode na casovani 4-4-4-11-1T pri 2.1V. Az budes mit PC stabilni, tak si dale muzas hrat s mirnym nastavovanim 200MHz, pripadne nasobicem CPU a jeho voltazi.

    edited: az ted jsem zkoukl, ze tam mas 1.376V, coz by melo stacit, pokud by zvyseni nasobice padalo tak nahod rovnou 1.4V, az bude PC stabilni, tak muzes voltaz postupne snizovat, az najdes nejnizzsi stabilni voltaz
    Ahoj maximalní nasobič je jenom x14 vic tam, už v biosu nejde takže ten AMD PHENOM nebude určitě BLACK EDITION VERZE. Udělala jsem navyšení 240 x 14 = 3360 mhz to je maximum co si troufam udělat protože to bude ješte přetaktovaní na zelenych čislech, protože všimnula jsem si, že všechny 4 Ramky DDR2 (800mhz) byli maximalne na AUTO system nastaveny při 3.33 na 800 mhz. Voltaž na CPU jsem ponechala na AUTO, pokud to udělam manualne podle obrazku, už to vypisuje nestabilitu systemu, ale fakt bych chtěla vědet jestli ta navyšena frekvence fakt pracuje na 3360 mhz z původních 2800 mhz, když ostaní nastavení jsou na AUTO systemu v biosu. fakt nevim, jestli to stači nebo budu muset manualně aj tam pokračovat

    Tady je vysledek při tomto nastavení jsem navyšila jenom nasobič x14 a ostatní nechala na auto. Hrala jsem tu hru STAR WARS BATTLEFRONT 2 skoro 3 hodiny, nebyl žadny pad hry ani windows, teplota GPU byla 58 stupnu a teplota CPU je maximalne při tomhle taktu 51-53. chlazení jak jsem uvaděla mam dobre na CPU NOCTUA a 2x 240 mm fan větraky MASTER COOLER

    FPS hry je 40-60 předtim to bylo jenom max 15-20 FPS a dlouho se načitavala hra skoro 10-15 minut, teď to načte do 3 minut, hra je na SSD disku 120 gb.

    Takže mam něco zas vyladit, nebo to mam, už nechat tak a nepoškodi se mi počitač ? Dik za radu .... Jestli nemam přidat dalši větrak, nebo co ja vim jak nastavit ešte moje RAM (Info na obrazku časovani, frekvence, atd ...)
    Naposledy upraveno uživatelem Lilly [FR]: 29-09-2018 v 17:48
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SHW Avatar uživatele john
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    880

    vse je udelano dobre, jedina moznost je jeste zkusit mirne navysovani FSB po cca 4MHz..., ale pokud je vse stabilni a je se soucasnym stavem spokojenost, tak uz bych to nechal byt
    jeste je moznost zvysit napeti RAM na 2.1-2.2V a nastavit command rate CR na 1, ale toto nastaveni je sazkou do loterie, nic se neznici, ale PC mozna ani nenajede do Windows, pripadne bude padat nejen ve hrach
    ovsem pokud bude PC stabilni, bude to dost velky posun kupredu
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Občasný diskutér Avatar uživatele Lilly [FR]
    Registrace
    Jun 2013
    Příspěvků
    57

    Citace Původně odesláno od john Zobrazit příspěvek
    vse je udelano dobre, jedina moznost je jeste zkusit mirne navysovani FSB po cca 4MHz..., ale pokud je vse stabilni a je se soucasnym stavem spokojenost, tak uz bych to nechal byt
    jeste je moznost zvysit napeti RAM na 2.1-2.2V a nastavit command rate CR na 1, ale toto nastaveni je sazkou do loterie, nic se neznici, ale PC mozna ani nenajede do Windows, pripadne bude padat nejen ve hrach
    ovsem pokud bude PC stabilni, bude to dost velky posun kupredu
    Mohla bych to zkusit, proč ne ? Takže jsem rada, že cpu pracuje na frekvenci 3200 mhz, jenom bych se tě chtěla zeptat proč navyšit napeti u RAM ? Že by byla nizka odezva a rychla reakce ramky ?

    Mam 2x 4gb (800 mhz) Ram v červenym slotu matične desky a 2x 2gb (800 mhz) ve žlutým slotu. Nemůžu to udělat obraceně a prohodit jinak ramky do slotu, jinak nenastartuje windows a vyhodi to modru obrazovku při startu, už jsem to zkoušela, bios je na tohle pořadi velice haklivý. Od procesoru jsou dle pořadí nejdřive ty 4 gb ramky, pak nasleduji 2gb ramky a promichani tež nepřichazí v ůvahu jako 1x4gb ram a 1x 2gb ram v červenym slotu ...

    Nezlob se na, nejsem, až takova zkušena, umim si najit v biosu navyšení voltaže RAM, ale to CR na 1 fakt nevim co je a kde to najdu ...
    Zatím se s tím pohraju a počkam na tvoji odpoveď, jinak děkuji ti za info a pomoc.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Starousedlík SHW Avatar uživatele john
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    880

    v nastaveni biosu mas moznast DRAM configuration, nastaveni bude pravdepodobne na AUTO a RAM pojedoun na nejnizsi casovani z SPD nejpomalejsiho modulu RAM
    pokud zvolis manual, otevrou se ti moznosti dalsiho casovani RAM, predtim si ovsem zjisti v CPU-Z v zalozce SPD
    Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: spd.png 
Zobrazení: 43 
Velikost: 29.1 KB 
ID: 32254
    moznosti jednotlivych RAM ve slotech a pri nastavovani se rid podle nejpomalejsiho casovani ze vsech RAM
    nez zjistis nejoptimalnejsi celkove nastaveni, bude to asi dost pokusu s moznosti castych BSOD
    Naposledy upraveno uživatelem john: 04-10-2018 v 12:54
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Občasný diskutér Avatar uživatele Lilly [FR]
    Registrace
    Jun 2013
    Příspěvků
    57

    Citace Původně odesláno od john Zobrazit příspěvek
    v nastaveni biosu mas moznast DRAM configuration, nastaveni bude pravdepodobne na AUTO a RAM pojedoun na nejnizsi casovani z SPD nejpomalejsiho modulu RAM
    pokud zvolis manual, otevrou se ti moznosti dalsiho casovani RAM, predtim si ovsem zjisti v CPU-Z v zalozce SPD
    Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: spd.png 
Zobrazení: 43 
Velikost: 29.1 KB 
ID: 32254
    moznosti jednotlivych RAM ve slotech a pri nastavovani se rid podle nejpomalejsiho casovani ze vsech RAM
    nez zjistis nejoptimalnejsi celkove nastaveni, bude to asi dost pokusu s moznosti castych BSOD
    Voltaž je na 1.9 vic jak 1.9 je na červenych číslech biosu a to si fakt netroufam, předtim jsem to videla na 1.8 a časovani jsem nechala na auto protože v biosu vidim nastavení, že toto si bios všechno uděla sam a přizpůsobi se na bezpečnu uroveň, pokud něco jinde manualně zmením.

    Asi takhle v ram nastavení pokud dam hodnotu 3.33 mužu klidně přetaktovat procesor na max 240 a hodnota frekvence ram je na maximal 800 mhz. Pokud nastavim uroveň 4.0 to je maximum pro RAM 800 mhz tak frekvence zůstava na 200 (2800 mhz) protože jinak se navyšuje frekvence ram více jak 800 mhz a ty ram jsou jenom ddr2 800 mhz.

    Ja nevim co k tomu dodat postačí klidně manualne nastavení frekvence CPU a nastavení urovně pro ram 3.33 a ostatné nech se přizpůsobí automaticky. Pokud je voltaž ram a zdroju na urovni snad to bude stačit. Hra STAR WARS BATTLEFRONT 2 je po navýšení frekvence CPU stabilni, ale jak ji necham na zakladní frekvenci 2800 mhz, zasekavaji se videa při hre a hra se dlouho načte a je tam nizke FPS max 15-20. No chtělo by to fakt, už silnejši procesor ....

    V buducnu si koupim novši pc setavu na procesor i7 anebo i5 a určitě se budu vyvarovat procesorum amd ryzen. Klidně si přčtu tvůj nazor, jinak děkuji ti za pomoc a pokud, už nemaš nic můžeme to tady uzavřit ....
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Starousedlík SHW Avatar uživatele john
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    880

    OK, me RAM prave zvladnou v pohode 890MHz pri 2.1V, 4-4-4-11@2T
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Bezpečne přetaktovaní CPU AMD Phenom II X4 (925)
    Od Lilly [FR] v sekci AMD - procesory a základní desky
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 30-03-2018, 13:52
  2. Stav CPU AMD Phenom II X4 940
    Od Sommer v sekci AMD - procesory a základní desky
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 10-04-2015, 16:40
  3. QuadCore AMD Phenom II X4 945, 3000 MHz
    Od depešmod v sekci AMD - procesory a základní desky
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 17-03-2013, 10:13
  4. Socket AM2/AM2+: QuadCore AMD Phenom X4 9100e, 1800 MHz (9 x 200)
    Od Thaeek v sekci AMD - procesory a základní desky
    Reakcí: 13
    Poslední příspěvek: 22-10-2012, 18:03
  5. AMD Phenom X4 920 /2,8 Mhz/ - přetaktování
    Od Mrozzzik v sekci AMD - procesory a základní desky
    Reakcí: 14
    Poslední příspěvek: 17-12-2009, 10:58