Tohle je moje pc sestava:
- CPU: Amd Phenom II x4 (925) - 2800 Mhz (Deneb 45 nm) 95W
- RAM: 2x 4 Gb + 2x 2 Gb = 12 Gb (DDR2- 800 Mhz)4 sloty Dual Channel
- DESKA: Gigayite GA-MA770 UD3 revize 1.0
- GRAFIKA: Nvidia GTX 750 Ti (2 Gb)
- SSD: Intel 330i (120 gb) - HDD: WD (500 Gb) - ZDROJ: Corsair 650 W
Nejsem schopna rozeznat jestli CPU je BLACK EDITION, anebo normalní verze, protože CPU phenom byl vyroben ve dvou verzích. Pokud to bude možne, posilam vam screny a info o CPU, RAM, BIOS
Tento počitač mam, už skoro 15 let, sem tam něco jsem upgradovala (Přidavani RAM z původních 6 Gb na 12 Gb, SSD disk, Zdroj Corsair 650 W, Grafika GTX 750)
Chtěla bych si zahrat hru z origin clienta STAR WARS BATTLEFRONT 2, ale vyžaduje se přetaktovaní procesoru, ram a možna přidat tu nejakou voltaž do cpu, ale fakt si sama na tohle netroufam obavam se odpaleni procesoru, ram popřipade požaru na pc. Hledam tady schopneho člověka co by mi v tom uměl poradit a doporučit co bych mohla sama udělat .....
Tohle jsou minimalni požadavky teto hry STAR WARS BATTLEFRONT 2
Star Wars Battlefront 2 system requirements (minimum)
CPU: AMD FX 6350 / Intel Core i5 6600K.
RAM: 8GB.
GPU: AMD Radeon HD 7850 2GB / Nvidia GeForce GTX 660 2GB.
DirectX: 11 Compatible video card or equivalent.
Můj procesor pracuje na frekvenci 2800 mhz což je fakt malo protože při načteni teto hry jsou všechny 4 jadra na 100 % vytižene a 12 gb ram je volna jenom 400 mb z 12 gb (Program speccy informator) jelikož graficka pamet je využita jenom na 500 mb z 2 gb, prostě nechapu někde je uzavřeny asi datovy tok, anebo jsem špatně nastavila bios misto PEG (Pc Express) na PCI (Pc slot grafiky)
Frekvenci procesoru si umim sama nastavit to je z původnich 2800 mhz, bych to mohla ještě navyšit na 3200 mhz (229x 14 nasobič = 3206 mhz) což mi po restartu aj program SPECCY potvrdil, že rychlost jadra je na 3206 mhz, ale co mam za problem nejsem si jista zda skutečne pracuje na teto frekvenci. Jestli nebude potřeba navyšit voltaž na CPU a RAM všechno jde na AUTO, pokud jsem udělala tohle manualne, už mi to vypisuje SYSTEM NENI STABILNI (Posilam scren z biosu) Voltaž je 1,300 V a když navyšim na 1,345 už to vypisuje nestabilitu
Ja fakt nevim co mam udělat, jestli je to potřeba udělat nebo ne. Teplota CPU je zatěži kolem 45 stupnu. Ramka je v biosu nastavena na 3.33 takže při navyšení frekvence 240 je maximum pro ddr2 ramku 800 mhz vice si netroufam.Ted je to 229x14 = 3206 mhz a frekvence pro ram je 760 mhz.
Poradite mi co mam udělat v biosu ? Chtěla bych bezpečnu uroveň navyšeni taktu CPU, popřipadě voltaže na CPU a RAM. O vyšši uroveň nemam zajem nechci, aby mi čisla svitili na červeno a piskal alarm na biosu, že počitač se přehřiva. Chlazeni mam 2x 240 mm větraky na skřini COOLER MASTER.