Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Problém s nosiči DVD od Verbatime

fanynek (2048)|6.10.2007 18:24
Čauky lidi! Mám takový zvláštní problém. Mám vypalovačku LITE-ON SH-16A7S SATA. Nikdy jsem s ní neměl problémy, až dneska jsem si chtěl něco zálohovat. Koupil jsem si DVD-R Verbatime 16x, 4,7GB, ale trochu jiný, než obvykle. Obal vypadá takhle:
[odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
(Na obr. jsou ale dual layerky)
No, a prostě jako by je mechanika neviděla, nebo nebrala. Strčil jsem tam ty klasický, co používám normálně a jede to zase úplně v pohodě.
(Tyhle):
[odkaz, pro zobrazení se přihlaste]

Nevíte někdo náhodou, proč to tak kraví? Dík.
Encore1106 (424)|6.10.2007 19:57
Vyzkoušej ty DVDčka v jiné mechanice, jestli fungujou. Jestli nepůjdou ani v ní, je možné že se do prodeje dostala nějaká špatná sada... Jinak asi reklamovat...
fanynek (2048)|6.10.2007 21:55
Hmm.... Asi jediný řešení. Jinak si to nedokážu vysvětlit.
BlackFrog (563)|7.10.2007 13:15
s Verbatimkama už mám špatné zkušenosti, koupil sem jednou pack 50ks dvdček a všechny měli zhruba uprostřed dkola takovou linku... a ani jedno nejevilo známky života...
fanynek (2048)|7.10.2007 13:19
Že by to bylo něco podobného? Ty moje mají tak půl centimetru od středu na ploše dokola taky takovou tenoučkou linku, jako by tam už byl nějaký záznam. Zatím jsem s nima ale nikdy problém neměl.
Encore1106 (424)|7.10.2007 15:42
Já používám jedině Verbatimky, mají celkem kvalitní výdrž. Potřebuju, aby mi disky šly i za pár let přečíst bez problému, což Verbatimky zatím splňují...
Tyhle chyby jsou už z výroby, ale trochu se divim, že to při ní neodhalili...
Alf (305)|7.10.2007 19:34
Asi by to chtělo aktualizovat firmware.
Klingacikx (1545)|7.10.2007 20:07
Ja tiež kupujem iba Verbatim a som s nimi spokojný mám ich už slušnú zbierku. Ja by som to videl na reklamáciu niečo podobmé sa mi už stalo ale to boli akési 4X šunky šiel som ich reklamovať vymenili mi ich a druhá várka bola vporiadku
Tregli (24)|20.11.2007 12:09
Me se stalo to same, mel jsem Nec 5550 nebo neco podobneho to bylo a i kdyz jsem tam dal nejlepsi firmware tak mi to taky neslo, respektive u me byl problem v tom ze jsem na ne mohl vypalovat ale potom uz jsem je znova nenacetl, ale kdyz jsem to zkousel v jinych mechanikach a na notebooku tak to bezelo v poradku. Tak jsem se rozhodl si koupit novou mechaniku Samsung SH-S183L a na ni mi to delalo to same, takze uz jsem byl opravdu nastvany, ale nastesti to vyresil upgrade firmwaru, takze nakonec to behalo v poradku. Jinak na tech dvd byl taky takovy ten krouzek, musela to byt asi nejaka divna varka.
fanynek (2048)|20.11.2007 12:30
Jo, byly to shitky. Vyměnili mi je a nemám jedinej problém. (Teda kromě těchhle kazových).