Zdravím... mám takový problém. Často chci tisknout nějaké oskenované školní zápisky, jenže je to pak na dvě hodiny, jak tiskárna usilovně tiskne lehce šedivé pozadí textu. O spotřebě barvy nemluvím. Visty mají zdá se mi celkem rozsáhlé možnosti tisku, stále sem ale nepřišel na to, jak udělat z pozadí jedno velké "nic" :)
Jak radí Zeli - neber odstíny šedé, zvol jen ryze černou a bílou.
Případně kopírovaní svěř multifunkčnímu zařízení nebo přímo profi kopírce. Neviděl jsem žádnou, která by neodfiltrovala podklad ( už se mi i stalo, že mi to neokopírovalo linky ).
Případně kopírovaní svěř multifunkčnímu zařízení nebo přímo profi kopírce. Neviděl jsem žádnou, která by neodfiltrovala podklad ( už se mi i stalo, že mi to neokopírovalo linky ).
to jsem zkoušel, hned 2x, ale nějak mě to ignorovalo...
no to se lehko řekne, ale kde bych vzal na takové zařízení money :) a kopírování by problém nebyl, jenže když si v nedělí odpoledne člověk vzpomene že píše v pondělí test z 10 stránek zápisků, které si on sám nezapisoval a hrál místo toho piškvorky... :D to už se pak blbě shání nějaká kopírka... a čas na to dojít si pro originál atd atd.
no to se lehko řekne, ale kde bych vzal na takové zařízení money :) a kopírování by problém nebyl, jenže když si v nedělí odpoledne člověk vzpomene že píše v pondělí test z 10 stránek zápisků, které si on sám nezapisoval a hrál místo toho piškvorky... :D to už se pak blbě shání nějaká kopírka... a čas na to dojít si pro originál atd atd.
:-) Koupit si ji fakt raději nemáš, stačí okopírovat ve škole nebo někde, kde takovou kopznu mají. Ale pravda pravda, v neděli je to průser.:-) Tak snad si akorát s tím obrázkem pohrát v nějakém editoru, přeexponovat ho nebo tak něco, ať pozadí co nejvíc zbělá.
Ale divné je, že tě to ignorovalo. Jak to? Hodilo to aspoň nějakou hlášku nebo něco?
Ale divné je, že tě to ignorovalo. Jak to? Hodilo to aspoň nějakou hlášku nebo něco?
jojo, přeexponovat sem se to snažil, ale dobu tisku to moc nezkrátilo...
žádná hláška.. potvrdilo to černobílý tisk bez šedé a vesele to tisklo šedou :D
žádná hláška.. potvrdilo to černobílý tisk bez šedé a vesele to tisklo šedou :D
Hmm, divné. Ono by to spíš chtělo si asi hrát s nastavením skeneru, než tiskárny, ale na to už je asi pozdě. Zkus kdyžtak fakt nějak vybílit to pozadí, nebo tu šedou aspoň omezit. Ale s grafikou moje nápady celkem končí, protože jsem si s ní nkdy netykal. Vím, že nějaký program ( snad Photoshop ) umí běžně rozpoznat pozadí od popředí a vymazat to pozadí, aniž by se to popředí nějak dotklo. Ale neřeknu ti, jak se takovým nástrojům v grafice říká, ani kde to najdeš. Bohužel.
Hodně štěstí. Dej pak vědět, jestli se ti to povedlo vyřešit a příp. jak. Vzhledem k tomu, že ještě taky studuju a piškvorky hraju rád, se mi to může klidně hodit.
zkus tomu dokumentu snizit v necem pocet barev. treba na 4, na 5, 8... umi to napriklad irfan view. a trosku preexponovat.
zrusis tim vetsinu "sede", ale okraje pisma nebuou ozobany jako v pripade, ze snizis barvy na 2 (cernobily)
co mas za tiskarnu? me to na HP funguje, zkus novejsi ovladace.
zrusis tim vetsinu "sede", ale okraje pisma nebuou ozobany jako v pripade, ze snizis barvy na 2 (cernobily)
co mas za tiskarnu? me to na HP funguje, zkus novejsi ovladace.
tak mám podobnej problém...zatím sem ale netiskl toho tolik, tak mi to neva...se to učím z kompu a ve vlaku pak z učebnice :D