Problém s Genius TV tunerem
Koupil sem si Tv kartu Genius TVGo A03. Obraz sem v pohode naladil, ale zvuk mi nebezi. Nevite co s tim???
Takhlenc ti neřeknu, bude určitě problém někde v nastavení. Pokud jsi to vše dobře podle návodu pozapojoval. Kdysi jsem míval taky takové problémy, chvíli se stačilo v nastavení zahrabat a jelo to :)
Tento tuner udajne nepodporuje zvukovou normu PAL/DK, dalsi nevyhodou je, ze nejde pro kazdy program nastavit jina norma. Takze vratit, pokud to jde, nebo vyhodit.
Normu mam spravne. Necekal sem ze s tim budou takovy problemy. Mylsel sem si ze to zapojim, naladim a budu sledovat.
zkus jeste nejaky alternativni software...
jestli zvuk skrci, tak ztlumeny zvukovy vstup (line-in? - nevim jak to cpe zvuk) to asi taky nebude...
jestli zvuk skrci, tak ztlumeny zvukovy vstup (line-in? - nevim jak to cpe zvuk) to asi taky nebude...
Podarilo se mi bud naladit dorej obraz, ale zvuk nic nebo zvuk docela usel, ale na obraz se nedalo koukat.
Ešte by som sa pozrel, či nie sú na stránkach výrobcu nejaké fixy, prípadne použi najčerstvejšie ovládače, ak ich teda nemáš.
[QUOTE=B10W;53208]Podarilo se mi bud naladit dorej obraz, ale zvuk nic nebo zvuk docela usel, ale na obraz se nedalo koukat.[/QUOTE]
To by nasvedcovalo tomu, ze mas proste jinou zvukovou normu. Ceska ma odstup zvuku od obrazu 6.5MHz a zapadni 5.5MHz. Jakmile uladis obraz smerem dolu, je jiz nesledovatelny, ale zacne hrat zvuk (tzn. mas nastavenou ceskou zvukovou normu). Pokud uladis obraz smerem nahoru a zacne fungovat zvuk, mas nastavenou zapadni normu.
To by nasvedcovalo tomu, ze mas proste jinou zvukovou normu. Ceska ma odstup zvuku od obrazu 6.5MHz a zapadni 5.5MHz. Jakmile uladis obraz smerem dolu, je jiz nesledovatelny, ale zacne hrat zvuk (tzn. mas nastavenou ceskou zvukovou normu). Pokud uladis obraz smerem nahoru a zacne fungovat zvuk, mas nastavenou zapadni normu.