Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 19

Téma: PC pro různou činnost v ceně nad 30 000 Kč

  1. #1
    Obyvatel SHW Avatar uživatele Aytech
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    482

    Zaměření pro: různou činnost – Programovani, virtualizace, uprava videa/foto, hrani her

    Platforma: AMD
    Operační systém: Ne
    LCD monitor: bez LCD

    Poznámky a periferie:
    Dobry den,
    Zkusil jsem dat dohromady komponenty, myslite ze davaji dohromady smysl? Dekuji za jakekoliv pripominky. Obsah kosiku: https://www.czc.cz/220424,243767,208...00,230050/kody
    Naposledy upraveno uživatelem Aytech: 23-10-2018 v 12:49
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Donald64
    Registrace
    Sep 2012
    Příspěvků
    718

    No mně to smysl moc nedává. Máš skutečně tak striktní požadavky na velikost sestavy, nestačila by m-ATX? m-ITX formát už má docela potíže se uchladit a o tichosti provozu ani nemluvě, protože musíš volit například kratší variantu GPU (tebou vybraná RX 570 tichostí neoplývá), skříň pojme méně ventilátorů a vzhledem k menšímu objemu je třeba vzduch rychleji vyměňovat. AiO bych se vyhnul, obvykle to máš totiž ještě hlučnější, než dobře provedený vzduch a přibudou potíže s vysycháním kapaliny a poruchami čerpadla. Na úpravu fotek a videa by to chtělo dostatečně velké a výkonné SSD s dobrou výdrží (nejlépe MLC) a pak stačí obyčejnější plotna, třeba IronWolf anebo 2,5" Barracuda pro minimalizaci hluku a vibrací. Zdroj je zbytečně předražený, Enermax už není, co býval, teď je to Čína a mnohem větší parádu bys udělal s Corsair RMx.

    V jakém rozlišení a při jaké obnovovací frekvenci plánuješ hrát hry? Tou úpravou fotek a videa se živíš, nebo je to jen hobby? Co taktování? Finanční limit a nároky na tichost sestavy? Skutečně zužitkuješ 32GB RAM?
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Obyvatel SHW Avatar uživatele Aytech
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    482

    m-ATX je jeste v pohode, zatim se mi libi https://www.czc.cz/phanteks-enthoo-e...220407/produkt. Zdroj myslis neco jako https://www.czc.cz/corsair-rm750x-mo...231206/produkt?
    AiO myslis ten vodnik? Nemam s tim zkusenost, takze nezbyva nez souhlasit Asi to vymenim za neco jako https://www.czc.cz/noctua-nh-u12s-se-am4/208714/produkt.
    Neporadil bys neco na tu grafiku?

    Hry budu hrat spis okrajove, rozliseni 1980x1200, ale monitor budu menit na neco lepsiho v prubehu roku-dvou. Uprava fotek/videa je hobby, zivim se programovanim, vyvijim na Android, obcas potrebuji nekolik emulatoru najednou, takze RAM urcite vyuziju. S financemi bych to videl na 30-40k. Taktovat nejspis nebudu, aspon' to neplanuji...

    Updatnul jsem kosik: https://www.czc.cz/243767,208289,233...64,208714/kody, neni tam grafika, hledam...

    A dekuji za reakci, driv jsem o tom neco cetl, ale uz delsi dobu nesleduji vyvoj PC komponent, a vubec se v tom uz nevyznam...
    Naposledy upraveno uživatelem Aytech: 23-10-2018 v 15:17
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Donald64
    Registrace
    Sep 2012
    Příspěvků
    718

    Dovolím si přispět vlastním návrhem https://www.czc.cz/dgp56705h8il0bdp2mn3odv4kb/seznam
    - Na zvážení je Ryzen 2700, který je v základu o 10-15% výkonnější, což pomůže zvednout FPS ve hrách a i mnohé aplikace dokáží těžit z vyššího výkonu na jádro (ano, cena/výkon vychází hůře)
    - Noctua není nutná, tam platíš spíše za ty ventilátory, a když nemáš všechny ventilátory Noctua a sestavu celkově zregulovanou a laděnou do ticha, tak rozdíl v hluku nepoznáš
    - Na desku snad nemáš nějaké specifické požadavky (wifi, bluetooth), m-ATX formát je daleko levnější i vybavenější, než m-ITX
    - RAM klidně nahradíme, jestli by vadil jejich termín dodání a zdroj doufám mají, anebo ho budou schopni rychle naskladnit
    - RX 570 ti samozřejmě vyjde cenově mnohem lépe, ale také bude hlučnější a více topí, to už pak záleží, čemu dáš přednost. Kdyby ti vadil hluk, tak chladič se obvykle (dobré ověřit) dá vyměnit (e-shop neudělá) za https://www.czc.cz/arctic-cooling-ac...102724/produkt + vzít 1x F12 Silent (GTX 1060) a v případě RX 570 bych sáhl už po něčem silnějším https://www.czc.cz/arctic-cooling-ac...156914/produkt + 2x F12 Silent + https://www.czc.cz/premiumcord-rozdv...131085/produkt - pozor na rozměry case
    - SSD to chce určitě NVMe, jeho rychlost oceníš především při střihu videí a úpravě fotek, a zároveň už zvládne i nějaké zatížení. Kdyby nároky na denní objem dat byly fakt veliké, tak bych sáhl už po Corsair MP500. HDD je míněn jen jako odkladiště dat s nízkým hlukem.
    - Mrkni i na skříň, takhle je odhlučněná a má dobře vyřešený airflow, třeba se bude i líbit.
    Naposledy upraveno uživatelem Donald64: 24-10-2018 v 16:19
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Obyvatel SHW Avatar uživatele Aytech
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    482

    Tj, pekny
    - Ryzen myslis neco jako https://www.czc.cz/amd-ryzen-7-2700/233927/produkt?
    - CPU chladic: uchladi to i Ryzen 2700? Taktovat nebudu, ale jde mi o to jestli vetrak nepojede furt na 100%
    - MB: potrebuju wi-fi, ale muzu to asi vyresit necim jako https://www.czc.cz/tp-link-archer-t6...186762/produkt
    - RAM: s tou MB nebylo by lepsi neco jako https://www.czc.cz/hyperx-fury-black...189360/produkt?
    - GPU: vypada pekne, trochu jsem se pozastavil nad sirkou pamet'ovou sbernici, je mensi nez na RX 570, ale kdyz budu uprimnej, nevim kde se to pozna...

    Case vypada dobre, pridavam do seznamu vlastne jsem ho prekopal cely: https://www.czc.cz/ea2rg92h2kg999kv375jpphgc4/seznam
    Naposledy upraveno uživatelem Aytech: 24-10-2018 v 21:59
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Donald64
    Registrace
    Sep 2012
    Příspěvků
    718

    Ten chladič to zvládne uchladit úplně s přehledem.

    A proč potřebuješ wifi? Jestli je to kvůli tomu, že se ti nechce tahat kabel, tak bych ho určitě natáhl, a pokud to doopravdy nejde, zvážil bych powerline.

    RAM v Quad channelu desktopové CPU nepodporují, takže to rozhodně nedoporučuji, jen si zbytečně snížíš jejich frekvenci a stejně budeš mít jen dual channel.

    AMD má jinou architekturu, která potřebuje větší propustnost a i širší sběrnici, ve hrách to určitě nepoznáš.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Obyvatel SHW
    Registrace
    Jun 2015
    Příspěvků
    312

    Když už chceš 32GB RAM, rozhodně vezmi 2x16GB. A jak radí Donald, koukej se spíš po frekvencích okolo 2993-3200MHz, Ryzeny mají rády vysokou propustnost.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Obyvatel SHW Avatar uživatele Aytech
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    482

    Citace Původně odesláno od Donald64 Zobrazit příspěvek
    Ten chladič to zvládne uchladit úplně s přehledem.

    A proč potřebuješ wifi? Jestli je to kvůli tomu, že se ti nechce tahat kabel, tak bych ho určitě natáhl, a pokud to doopravdy nejde, zvážil bych powerline.

    RAM v Quad channelu desktopové CPU nepodporují, takže to rozhodně nedoporučuji, jen si zbytečně snížíš jejich frekvenci a stejně budeš mít jen dual channel.

    AMD má jinou architekturu, která potřebuje větší propustnost a i širší sběrnici, ve hrách to určitě nepoznáš.
    Kabel natahnout nemuzu, mam blbe vyresenou zasuvku pro modem, resp. jeji umisteni, powerline mozna zvazim cena za ten wifi modul a powerline vychazi zhruba stejne...
    Diky za tip, o podpore Quad channelu jsem nevedel, vymenim to za 2x16.

    ---------- Doplněno v 22:00 ---------- Původní příspěvek byl napsán v 21:58 ----------

    Citace Původně odesláno od dom324 Zobrazit příspěvek
    Když už chceš 32GB RAM, rozhodně vezmi 2x16GB. A jak radí Donald, koukej se spíš po frekvencích okolo 2993-3200MHz, Ryzeny mají rády vysokou propustnost.
    Dik za radu, vypada to ze zbyva vyresit ramky a muzu objednavat
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Donald64
    Registrace
    Sep 2012
    Příspěvků
    718

    Svůj původní návrh jsem se všemi změnami (CPU, RAM) aktualizoval, tak na to můžeš mrknout.

    Při osazení Wifi karty do PCIe si zavřeš případnou možnost vyměnit chladič na GPU, protože to zabírá více místa. Nevím, jak moc řešíš ticho při zátěži, tedy zda ti to bude vadit či nikoliv. Pokud nemáš nějak zmrvené rozvody elektřiny v bytě/baráku, tak určitě doporučuji powerline. Internet je pak kvalitou dost srovnatelný s normálním kabelem, takže ti nehrozí výpadky či kolísající odezva, kvůli čemuž wifi nedoporučuji a to platí u online FPS/MMO dvojnásob.

    Větráky jsou myšleny takto - původní vyndat a osadit ty 4 z košíku, asi bych je osadil 1x dolů 1x dopředu 1x dozadu 1x nahoru. Všechny se navěší na PST cable a pak je lze velmi snadno regulovat.

    Ještě zmíním, že uvedený HDD má SMR, tišší HDD neseženeš, ale při přepisování velkého množství malých souborů nejsou jeho vlastnosti ideální (nejvhodnější jako skladiště dat). Pokud by ses tomu chtěl vyhnout, tak existuje i kousek bez SMR, ale má 2 plotny a už není tak tichý (ač mnohem tišší, než jakýkoliv 3,5" HDD) https://www.czc.cz/wd-blue-1tb/126737/produkt
    Naposledy upraveno uživatelem Donald64: 26-10-2018 v 08:35
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Obyvatel SHW Avatar uživatele Aytech
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    482

    Zrovna jsem se chtel zeptat na nazor na ty RAMky, a ty uz je mas v seznamu, super! Pridavam do sveho seznamu
    Ticho potesi, ale neni to nic zasadniho, PC nemam v loznici a par dB navic mi vadit nebude. S powerline ale nejsem si na 100% jisty, do zasuvky u routeru je zapojeno vice spotrebicu, nebude to rusit?
    Ohledne tech vetraku - nebylo by lepsi dat vepredu 2x140mm?
    HDD - nebyl by lepsi https://www.czc.cz/seagate-barracuda...239857/produkt?
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Donald64
    Registrace
    Sep 2012
    Příspěvků
    718

    Ohledně PowerLine se budeš muset poradit s někým znalejším, vím, že to má oproti wifi velké výhody, ale sám funguji po kabelu.

    Kombinováním 140 a 120mm větráků si zkomplikuješ případnou regulaci (nutno regulovat 2 větve, nelze moc dobře provozovat 2 různé větráky na stejné) a je dobré držet stejný nasávací i odsávací výkon, tedy by šlo 140mm dopředu a nahoru a 120mm dolů a dozadu, ale jak říkám, případné ladění pak dá více práce.

    7200ot. HDD úplně vynech, jsou hlučnější (rozdíl v rychlosti takřka nepoznáš a také je SMR), čímž prakticky zničíš hlavní přednost 2,5" HDD.
    Naposledy upraveno uživatelem Donald64: 26-10-2018 v 20:30
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Obyvatel SHW Avatar uživatele Aytech
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    482

    Jasny, necham tedy 4x 120mm. Ten HDD bych taky nechal, bude to na data ktere nepotrebuji casto. Ten seznam je pekne upravenej, diky za vsechny rady, jeste udelam maly pruzkum o powerline a budu objednavat. Podle dodacich lhut bych tohle mohl vsechno mit doma pristi tyden
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Obyvatel SHW Avatar uživatele Aytech
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    482

    Uz jsem dostal vyzvu k odberu, asi se sestavovanim budu chvili zapasit, pak sem hodim fotky celeho pribehu Naposledy jsem sahal na vnitrek PC kdyz socket LGA775 byl in...
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Donald64
    Registrace
    Sep 2012
    Příspěvků
    718

    Na sestavování není nic složitého, možná si u něčeho zanadáváš a půlden tím zabiješ, ale zase si to uděláš precizně.

    Jinak přeji, ať sestava dobře poslouží a na případné fotky nebo dojmy ze sestavy se určitě rád podívám
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Obyvatel SHW Avatar uživatele Aytech
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    482

    Diky, komponenty uz mam doma, takze mam plan na vikend
    Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: IMG_1629.JPG 
Zobrazení: 68 
Velikost: 2.19 MB 
ID: 32264
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. PC pro různou činnost v ceně nad 30 000 Kč
    Od Lub1 v sekci PC - nová sestava
    Reakcí: 46
    Poslední příspěvek: 20-04-2016, 17:01
  2. PC pro různou činnost v ceně nad 30 000 Kč
    Od jardahh v sekci PC - nová sestava
    Reakcí: 29
    Poslední příspěvek: 04-02-2013, 22:48
  3. PC pro různou činnost v ceně nad 30 000 Kč
    Od cryogenice v sekci PC - nová sestava
    Reakcí: 17
    Poslední příspěvek: 03-06-2010, 13:06