Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 17

Téma: HTPC - budu stavět "media center"

  1. #1
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Withman
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    1,366

    Zdravím, momentálně vymýšlím HTPC jako předváděčku na prodejnu a udělal jsem takový malý návrh a rád bych slyšel, resp. četl Vaše názory...

    Thermaltake VC4000SNSD (desktop,bez zdroje,USB,stříbrná) - 2 672 Kč
    http://www.obchod.cz/products_detail...zbozi=00029035

    ASUS M2V (sAM2,K8T890,PCI-x16,DDR2,7.1ch,L,S) - 2 154 Kč
    http://www.obchod.cz/products_detail...zbozi=00036764

    AMD Sempron64 2800+BOX (1.6GHz,AM2,Manila,128kB) - 1 415 Kč

    Seagate ST3250820AS (SATA2,250GB,Bar7200.10,8MB) - 2 174 Kč

    ASUS EAX300SE-X TD128 (128MB/64bit,PCI-Ex16,TV,DVI) - 1 200 Kč

    DDR II 512MB,PC667MHz,A-Data - 1 199 Kč

    LG GSA-H20L (DVD±R/RW,SW,DL,LightScribe,černá,bulk) - 1 124 Kč

    Fortron 300W (ATX-P4,PFC,120 mm fan,SATA) - 656 Kč

    Hauppauge WinTV HVR-1300 + dálkový ovladač pro MCE - 3 636 Kč
    http://www.obchod.cz/products_detail...zbozi=00029108

    klávesnice OEM Microsoft® Remote WinXP MCE 1.0a(IR) - 1 317 Kč
    http://www.obchod.cz/products_detail...zbozi=00027816

    Microsoft Wireless Notebook Optical Mouse 4000 OEM - 513 Kč
    http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=34560

    OEM MS Windows Media Center 2005 česky - 3 179 Kč

    CELKEM = 21 239 Kč

    Bohužel cena už je dosti vysoká, takže se prosím zdržte příspěvků, že by bylo lepší tam dát tuhle výkonější grafikuk, procák či podobně a také, že tam a tam to mají levnější, toto jsou ceny, které musím respektovat.
    Především mě zajímají názory, postřehy, zkušenosti s daným produktem, či co byste změnili, avšak aby jste nějak nezvýšili cenu. Díky moc
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Obyvatel SHW Avatar uživatele SmartMole
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    308

    Já bych spíš koupil skřín i s displejem a DO, přecijenom HTPC bez displeje není ono a ten Thermaltake ovladač je dost slušnej!
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Withman
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    1,366

    Citace Původně odesláno od GeniusV
    Já bych spíš koupil skřín i s displejem a DO, přecijenom HTPC bez displeje není ono a ten Thermaltake ovladač je dost slušnej!
    Já myslím, myslel jsem, že tam je LCD displej. Jinak je to Media Center, takže Microsoftí ovladač je lepší...z hlediska celkového názvu "Media Center".

    //Mohl bys nějaký ten "case" doporučit.? Avšak musí být nějak dostupný v ČR ;-)
    Naposledy upraveno uživatelem Withman: 16-08-2006 v 19:42
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Obyvatel SHW
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    377

    O stavbě HTPC jsem uvažoval, ale nápad jsem opustil, protože jsem nenašel vhodný hardware za rozumnou cenu.

    Největším problémem je aktivní chlazení a z toho plynoucí hluk. HTPC bych rozhodně postavil tak, aby bylo chlazené pasivně. K tomu je však nutné sehnat vhodnou skříň s otvory (mřížkou) dole a nahoře. Chlazení tak vlastně vyřešit stejným způsobem, jako to mají výkonové hi-fi komponenty.

    Předpokládám používání STR, takže by to chtělo pasivně chlazený zdroj s rozumnou účinností. Rovněž nevím, jestli je vyřešeno probuzení jen pomocí dálkového ovladače.

    Předpokládám, že budete využívat S/PDIF pro audio výstup, takže audio CD budete číst digitálně. Zjistěte si proto, jestli má mechanika výstup pro digitální audio či budete muset číst audio CD po datovém kabelu (horší varianta). Ujistěte se, že jdou regulovat otáčky mechaniky, aby nehlučela.

    Disk bych volil 2,5" -- méně topí a mohl by i méně hlučet. Ideální je samozřejmě bezdiskové řešení s využitím ethernetu.

    Skříň by měla pěkně vypadat, umožňovat pasivní chlazení a mít použitelný display. Takovou jsem doposud neobjevil.

    Operační systém bych zvolil jiný, ale zde záleží hodně na osobní preferenci. Každopádně bych tím ušetřil příjemné 3200 Kč. ;-)
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Withman
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    1,366

    Citace Původně odesláno od Ritchie83
    O stavbě HTPC jsem uvažoval, ale nápad jsem opustil, protože jsem nenašel vhodný hardware za rozumnou cenu.

    Největším problémem je aktivní chlazení a z toho plynoucí hluk. HTPC bych rozhodně postavil tak, aby bylo chlazené pasivně. K tomu je však nutné sehnat vhodnou skříň s otvory (mřížkou) dole a nahoře. Chlazení tak vlastně vyřešit stejným způsobem, jako to mají výkonové hi-fi komponenty.

    Předpokládám používání STR, takže by to chtělo pasivně chlazený zdroj s rozumnou účinností. Rovněž nevím, jestli je vyřešeno probuzení jen pomocí dálkového ovladače.

    Předpokládám, že budete využívat S/PDIF pro audio výstup, takže audio CD budete číst digitálně. Zjistěte si proto, jestli má mechanika výstup pro digitální audio či budete muset číst audio CD po datovém kabelu (horší varianta). Ujistěte se, že jdou regulovat otáčky mechaniky, aby nehlučela.

    Disk bych volil 2,5" -- méně topí a mohl by i méně hlučet. Ideální je samozřejmě bezdiskové řešení s využitím ethernetu.

    Skříň by měla pěkně vypadat, umožňovat pasivní chlazení a mít použitelný display. Takovou jsem doposud neobjevil.

    Operační systém bych zvolil jiný, ale zde záleží hodně na osobní preferenci. Každopádně bych tím ušetřil příjemné 3200 Kč. ;-)
    Díky za zajímavé informace, toto se mi bude hodit při stavbě vlastního HTPC někdy v budoucnu. Bohužel toto by měla být jen předváděcí "sestava" pro zákazníky, takže rozpočet by neměl být vysoký, hlavní je, aby "to prostě nějak vypadalo a prostě to něco dělalo", avšak né, aby to byl nějaký šmejd.

    Jinak co jsem se díval na ty "case", tak jsem zjistil, že ten jenž jsem vybral se dělá ve dvou variantách - jedna bez displeje, ta druhá s displejem a dálkovým ovladačem, viz.

    http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=34325 vs. http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=34326 - bohužel je tam rozdíl 2 200 Kč, což si myslím, že je opravdu hodně.
    Uvidím, zda se vyplatí nějaké to HTPC sestavit.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Obyvatel SHW Avatar uživatele SmartMole
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    308

    Právě že je bez displeje...v té dražší máte displej a DO a mám pocit(EDIT:už jsem si to ověřil), že právě ta skříň má vyřešené zapínání a vypínání pomocí DO, což tím ovladačem ke kartě nevyřešíte. Viz třeba http://www.zive.cz/h/Uzivatel/AR.asp?ARI=130738
    Naposledy upraveno uživatelem SmartMole: 17-08-2006 v 02:23
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Občasný diskutér
    Registrace
    Aug 2006
    Příspěvků
    71

    nedavno jsem o tom taky uvazoval, ale nakonec jsem dospel k tomu, ze nez si koupim vlastni bydleni, kde bych to realizoval opravdu po svem, tak uplyne jeste dost casu, takze jsem nakonec poskladal klasicky pocitac, kazdopadne me poznatky...

    jako TV kartu bych jednoznacne volil TerraTec Dual Cinergy 2400i DT MCE PCIexpress, kdyz uz mam PCI-E 1x k dispozici, tak proc to nevyuzit? navic je v MCE primo podporovana, ma dvojity DVB-T tuner, takze clovek muze vyuzit vyhody nahravani a soucasneho sledovani jineho programu.

    co se tyce case, tak zde je tezke porizeni, ten TT Mozart se mi nezamlouva vzhledove, porad to vypada spis jako bedna desktopu nez jako hifi zarizeni. v tomto smeru se mi mnohem vic zamlouva napr. 3R System DECK HT1100, TT Bach, SILVERSTONE SST-LC14B, SILVERSTONE SST-LC16B-M a podobne...

    grafiku bych volil urcite s pasivem, vyber dle pozadavku na vykon, pokud se na tom maji dat i hrat nejaky hry, tak bych nevahal napr. nad 7600GS, treba i zrovna tu, co mam ja od MSI, ktera disponuje S-Video vystupem s podporou HDTV, pripadne bych volil takovou zakladni desku, ktera ma grafiku integrovanou v chipset, pokud to bude slouzit vyhradne jako multimedialni centrum bez nejakych moznosti hrani her...

    nekdo doporucuje 2.5" disk, ale ja osobne mam takovou zkusenost, ze i ten dokaze pomerne hlasite vrkat, takze si clovek moc nevybere, pripadne to resit nejakym odhlucnenim, ja osobne bych sel urcite do 3.5" disku uz jen kvuli tomu, aby se stihal zapis pri nahravani programu. prakticka zkusenost rika, ze na to 2.5" disky s max. 5400 otackami a malym bufferem nestaci.

    co se tyce vybrane desky, tak me osobne by vadil chipset K8T890, nejak k nemu nemam duverum, mam radsi nForce. taky s ohledem na rozmisteni slotu, kde bych radsi videl rozumeji umisteny PCI-E 1x slot. v tomto smeru se mi zrova zamlouva moje MSI K9N NEO-F. pokud by to bylo postaveno na Socketu 393, tak by se mi zamlouval Asus A8N-VM CSM.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Nováček
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    3

    Citace Původně odesláno od paia
    co se tyce vybrane desky, tak me osobne by vadil chipset K8T890, nejak k nemu nemam duverum, mam radsi nForce. taky s ohledem na rozmisteni slotu, kde bych radsi videl rozumeji umisteny PCI-E 1x slot. v tomto smeru se mi zrova zamlouva moje MSI K9N NEO-F. pokud by to bylo postaveno na Socketu 393, tak by se mi zamlouval Asus A8N-VM CSM.
    prave ze nforce je tezko uchladitelnej pasivne takze v tomto smeru bych se via chipsetu vubec nebal spis naopak
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Občasný diskutér
    Registrace
    Aug 2006
    Příspěvků
    71

    zrovna ta moje deska je ciste pasivni, nekdo v recenzi sice psal, ze ma obavu, zda se to uchladi, ale me ten pocitac jede naprosto stabilne.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Moderátor / Poděs SHW Avatar uživatele ICEBOSS
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    3,652

    enem pripominka
    Seagate ST3250820AS (SATA2,250GB,Bar7200.10,8MB) - 2 174 Kč
    je tam urcite o par korun drazsi i 16MB verze, takze bych vzal tu.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Nováček Avatar uživatele cmoudina
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    37

    takže už mám 2 desktop:http://www.alza.cz/thermaltake-tenor...oje-d53632.htm
    v nynějšám je Enermax Liberty 500 W, MSI K8N Neo4-Fi, Arctic cooler 64 Ultra s modrou diodou/říkal jsem si bude to hezky modře prosvítat přes tu mřížku nahoře.../, ATI X1900XT - vešla se, SB X-Fi platinum s čelním panelem - ten jsem dal do přední pozice 5.25 před "minidvířka" - je to frajeřina,, nad ni volno a do horního prostoru 5.25 DVD vypalovačku.Nad chladič procesoru plechový "můstek" s 8 cm ventilátorem/opět modrým - bude hezky prosvítat.../, přední ventilátor thermaltake jsem opět vyměnil za 8 cm modře svitící...
    problémy ? moře:
    - je tam fakt MÁLO místa, kabely nevyvážu krasopisně ani kdybych se švenknul...
    - HDD - Thermaltake přidává do case jakýsi mostík jdoucí odpředudozadu s košem na 2 HDD - máte-li ovšem jako já externí zvukovku, takl se tam kvůli kabelům ten mostí prostě nevmestí - proto jsem oba HDD přidal do košíku do zbylého místa
    - hřeje to, chladí to a HUČÍ to - ventilátory, takový ŠUM svistum, ikdyž člověk si zvykne na všechno
    + all-in-one řešení a fakt moc pěkně to vypadá, zvláště přijde-li věci neznalá návštěva diví se, že to je počítač...
    bohuže tak trochu jsem do trěch desktopů zblbnul a normální tower mně neosloví..
    mimochodem kup tohle:
    http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=34347
    za tu cenu !!
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Starousedlík SHW Avatar uživatele wizaard
    Registrace
    Jun 2006
    Příspěvků
    932

    Citace Původně odesláno od Pavlis
    prave ze nforce je tezko uchladitelnej pasivne takze v tomto smeru bych se via chipsetu vubec nebal spis naopak
    Já bych se taky rozhodně chipsetu VIA nebál, ale chtěl bych malinko reagovat na tvrzení, že chipsety nForce se těžko chladí pasivně... ehm... kde jsi na to přišel? Moje deska má pasivní chlazení chipsetu (a není to nic masivního - středně velký hliníkový tenký a řídce žebrovaný pasiv), takže pasivně chlazeného nForce bych se rozhodně nebál!
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Obyvatel SHW
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    377

    Citace Původně odesláno od cmoudina
    s modrou diodou/říkal jsem si bude to hezky modře prosvítat přes tu mřížku nahoře.../opět modrým - bude hezky prosvítat.../modře svitící...
    Do HTPC se nic modře svítícího nehodí, neboť by to zbytečně rušilo. Svůj názor na svítící počítače obecně (a podobné) si raději nechám pro sebe.

    Citace Původně odesláno od cmoudina
    návštěva diví se, že to je počítač...
    Dvaosmšestky se snad do ničeho jiného než do desktopů nemontovaly.
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Withman
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    1,366

    Takže spadla mi Opera, takže to bohužel musím naťukat znova.

    Case jsem nakonec vybral tento:
    http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=34971 - verze s DO a displejem.

    Základní deska bude s int. grafikou, takže zbyde místo na možný budou upgrade:
    Asus M2NPV-VM - nForce 430
    http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=38680 - má VGA (D-Sub) i DVI!, HD Audio, možno i S/PDIF (coax i optical) přes zakoupitelný bracket, pasivní chlazení čipsetu, takže bych řekl, že celkem slušně vybavená deska. Jinak už jsem jí zkoušel připojit přes DVI k HDTV a jelo to úplně bez problémů (1366x768).

    Jen mě dneska trochu zarazilo, že mi přišla klávesnice od MS pro MCE a není u ní "irda přijímač", ten je totiž jen u MS dálkového ovladače pro MCE. Myslíte, že ten "irda přijímač", jenž je u tohoto case bude schopen přijímat i tuto klávesnici, nebo si budu muset objednat ještě MS dálkový ovladač pro MCE.???

    Díky za info, jestli vás něco napadně.
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Obyvatel SHW
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    377

    Ještě přidám jeden postřeh ohledně zvukové karty. CD-DA pracuje se vzorkovací frekvencí 41,4 kHz, proto je bezpodmínečně nutné, aby se stejnou frekvencí dokázala pracovat i zvuková karta. Zdá se to jako samozřejmost, ale není tomu tak. Spousta integrovaných čipů, ale třeba i Audigy2 pracuje pevně s frekvencí 48 kHz, takže dochází k převzorkování, což ovlivní zejména kvalitu vysokých tónů. K převzorkování dochází v těchto případech i při použití S/PDIF. Vybírejte proto takové řešení, které umí 41,4 kHz. Mým tipem jsou třeba zvukové karty M-Audio.
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Reakcí: 10
    Poslední příspěvek: 14-12-2013, 11:48
  2. Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 20-09-2013, 15:18
  3. Windows XP: Zmena v registrech systemu XP pro funkce "Slozky" a "Prejmenovani"
    Od Subtech v sekci OS Windows
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 16-09-2010, 22:08
  4. Občasné zaseknutí zvuku - HTPC - Vista Media Center
    Od Mikacek v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 23-12-2008, 08:38
  5. Sestava "skoro HTPC"
    Od bobrb v sekci PC - archiv
    Reakcí: 26
    Poslední příspěvek: 17-09-2008, 21:57