reklama
Aktuality  |  Bleskovky  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty
Chlazení a skříně
Ostatní
Periférie
Procesory
Storage a RAM
Základní desky
O nás  |  Napište nám
Facebook  |  Twitter
Digimanie  |  TV Freak
Svět mobilně  |  Svět audia

Téma: Upgrade PC v ceně 10 000 - 12 500 Kč

Meni (7)|12.11.2018 20:19
Co chci upgradovat : hlavně grafickou kartu potom možná další HDD a lepší skříň.

Aktuální konfigurace: AMD Ryzen 5 1600
Kingston 16GB kit DDR4 3000MHz
ASUS PRIME B350-PLUS
SSD Kingston SSDNow UV400
ASUS Turbo GTX 970 OC 4gd5
Seagate HDD barracuda 7200.14
600W zdroj

Další komentář:
Prosím o rady na upgrade svého PC. Chci si zahrát ty nejnovější hry. Zatím jsem moc ty nové hry nezkoušel ale dost lidí mi říká že stávající grafika je dostačující i na tyto nové hry co právě vycházejí. Nevím jakou tu grafiku mám zvolit a nebo jestli si počkat a našetřit ještě více a jít do té RTX. Co jsem slyšel tak AMD karty jsou špatný. Cenový rozsah je cca to co jsem zvolil výše ale dá ses tím hýbat to se ještě uvidí. Hlavně mi jde o grafiku zbytek co chci jako je ta skříň a nebo další HDD tolik nespěchá.

Děkuji,
Tomáš
Donald64 (702)|13.11.2018 08:23
Tohle mi moc hlava nebere, chceš upgrade GPU a ani nevyzkoušíš, zda pro tvé potřeby náhodou nestačí ta, co již máš?

GTX 970 je stále velice slušná karta (srovnatelná s GTX 1060) a na 1080p, 60FPS a vysoké detaily by měla stačit. Jestli máš QHD anebo 100Hz+ monitor, tak by upgrade svůj smysl určitě měl, za slušnou cenu je teď https://www.czc.cz/msi-geforce-gtx-1070-ti-armor-8g-8gb-gddr5/225170/produkt

Jo a při upgradu GPU určitě přesně napiš, co máš za zdroj a jak je starý.

AMD grafiky určitě nejsou špatný... RTX je nyní k ničemu, na tuto technologii je zatím příliš brzy.
Meni (7)|13.11.2018 11:32
No, já to zatím neměl možnost vyzkoušet, protože ty hry nemám koupený, ale jak jsem říkal plánuji koupi některých z těch nových her a dá se předpokládat, že když se dívám na doporučené HW nároky tak většinou chtějí, buď podobnou co mám teď, nebo silnější kartu. Záleží taky na hře.

Monitor mám: https://www.czc.cz/viewsonic-xg2401-led-monitor-24/224810/produkt

Ohledně toho zdroje bohužel nevím, znám jenom ten výkon a to je vše. Je starý od doby, kdy jsem ten PC kupoval a to může byt cca rok 2014. Potom minulý rok jsem dělal upgrade(bez zdroje ten je tam od té doby co jsem ten PC kupoval) a teď chci dokončit tu grafiku ať to mám kompletní.

Myslíš, že bude třeba koupit i nový zdroj ?

Děkuji,
Tomáš
Donald64 (702)|14.11.2018 20:36
Jestli je zdroj kvalitní a nemá naběháno XY let při vysoké zátěži, tak bude stačit. Zmiňuji to proto, že by byla škoda riskovat odpálení takto drahé grafiky nekvalitním zdrojem, proto na něj raději mrkni a napiš nám, co je to zač a jak byl provozován.

Grafické karty poslední dobou výkonem strašně stagnují a nemalý podíl na tom mají i kryptoměny, takže máš de facto jen předchozí generaci GPU, ovšem se 144Hz monitorem bys výkon 1070Ti využít dokázal (CPU doporučuji taktnout na 3,8-3,9GHz, abys maximalizoval FPS).

K tomu upgradu - na GTX 970 si na FHD 60FPS zahraješ pěkně i s vyššími detaily, pokud jsi náročnější, tak je upgrade doporučeníhodný.
Meni (7)|15.11.2018 18:32
Zdroj by měl být v pořádku. Pokusím se nějak zjistit značku, ale vím že za celou dobu, co používám tento PC, tak jsem nic netaktoval, ani nijak nejasně nemanipuloval.

Ohledně toho upgrade děkuji za info. Má nějakou hodnotu to, že mám monitor s FreeSync a vyplatila by se koupě grafiky od AMD ?

Děkuji
Donald64 (702)|16.11.2018 16:48
Hodně záleží na implementaci FreeSync v konkrétním monitoru (funguje obvykle jen v určitém rozsahu FPS), ale určitě bych podle toho nevybíral GPU. AMD má zajímavé grafiky jen do střední třídy (RX 580) a u výkonnějších grafik máš takřka jedinou volbu Nvidia GTX. Vega je převážně výpočetní karta a její herní výkon není nijak oslnivý na to, kolik stojí a jakou má spotřebu / ztrátové teplo.