Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 30

Téma: PC - Desktop do 13500,-

  1. #1
    Nováček Avatar uživatele Sairus88
    Registrace
    Jul 2007
    Příspěvků
    18

    Ahoj rád bych vás poprosil o rady a kritiku následné sestavy. Poraďte co vyměnit, atd. Trochu se obávám zdroje, pokud má někdo vlastní zkušenost s tímto zdrojem budu jedine rád. Jedná se o PC pro naprosto bežného uživatele, spíše na práci a občasné hraní nenáročných gamesek. Jen tak pro odreagování.

    Cena nesmí přesáhnout 13500,-

    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    94

    - zdroj rozhodne ne Eurocase, misto toho dej nejakej Fortron kolem 400W
    - grafika - 7600GT je za tu cenu o nicem, pridej par stovek a kup X1950GT/PRO
    - CPU a deska - misto drahyho C2D popremejslej o necem nizsim - AMD X2 nebo pentium E s cenama kolem 2000 + velka rezerva v pretaktovani
    - pri dnesnich cenach bych dal 2 GB ram

    Celkove se s tim co jsem ti napsal do 13k urcite vejdes.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele radekhulan
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    226
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Intri
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    3,519

    Do levného PC bych zapasoval AMD a využil jeho levné dvoujádrové procesory ( X2 apod. ). Rozdíl ve výkonu stejně nepoznáš jinak než měřením. Ten zdroj rozhodně vyměnit za značkový ( už ti mrozu radil Fortron, ten se svými 400 W výkonově překoná 500W Eurocase ), přidej GB paměti a kdyby to náhodou letělo příliš přes 13,5 kilokorun, můžeš ušetřit na grafice. Jestli budou hry opravdu hodně nenáročné ( = nic 3D, ani staršího ), vystačí ti integrovaná grafika a budeš moct zase investovat ušetřené prachy jinde.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    3,015

    Ber:
    ASUS M2R32-MVP
    nějaký X2 3600+ 4000+ apod.
    X1950GT:
    http://www.alfacomp.cz/php/product.p...4507K0BT0BVF1T
    1-2GB RAM, podle peněz.
    HDD: OK
    Mechanika asi taky, je to jedno.
    zdroj: Fortron 350W
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Čestný člen Avatar uživatele mech13
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    5,784

    ja bych rozhodne nechal ten intel, vzal pentium - viz http://www.svethardware.cz/forum/showthread.php?t=7225 a fortrona (klidne 350W)
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Intri
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    3,519

    Myslíš, že nenativní dvoujádrové Pentium nabídne více a výhodněji, než nativní AMD? Z vlastní zkušenosti nevím, ptám se, protože s AMD moc osobních zkušeností nemám. Ale vzhledem k cenám mi přijde, že v levných sestavách AMD dokáže nabídnout víc než Intel.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Čestný člen Avatar uživatele mech13
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    5,784

    pentium dual-core je zalozeno na architekture core, a ikdyz to pro me neni dulezite tak je to nativni dvoujadro (proste to je C2D s vyplou casti cache)

    navic ma hodne slusny taktovaci potencial a velkou vyhodu v moznosti posadit ho na intel chipset
    Naposledy upraveno uživatelem mech13: 10-10-2007 v 00:56
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Intri
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    3,519

    Fakt? Tak proč mám za to, že Pentium dual core jsou dvě Pentia na jednom čipu? Mám tucha, že jsem to stopro někde četl.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Čestný člen Avatar uživatele mech13
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    5,784

    Pentium D jsou prakticky dve Pentia 4 v jednom procesoru.
    Pentium Dual-core je vazne zalozen na architekture core a je to uplne jiny kafe (vim o cem mluvim, mam ho doma)
    jinak taky novy celerony 4xx (desktopove, nikoli mobilni) jsou taky uz odvozene z core, jen maji vyple jedno jadro a 3/4 L2 ale porad je na tom lip takovy celeron nez 3.3GHz celeron zalozeny na NetBurst (P4) a navic maji neporovnatelne nizsi spotrebu (u techto celeronu je uvadena 35W, tedy jako notebookove procesory)
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Intri
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    3,519

    Pentium D jsem vždycky považoval za označení pro Penťáky s jádrem Prescott. Neříkej mi, že v tom mám až takový bordel.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    94

    Vsak taky jo, figl je v tom, ze Pentium D (D805, D820) != Pentium Dual-core (E2160, E2180).
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Čestný člen Avatar uživatele mech13
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    5,784

    90nm
    pentium 4 - prescott (prescott 2M)
    pentium D - Smithfield (2x prescott)
    65nm
    pentium 4 - cedar mill
    pentium D - Presler (2x cedar mill)
    65nm
    Core 2 Duo E6300-E6850 - Conroe
    Core 2 Duo E6300, E6400(nektere) a E4x00 - Allendale
    pentium dual-core - Allendale
    celeron 4x0 - Conroe-L

    http://en.wikipedia.org/wiki/Pentium_4
    http://en.wikipedia.org/wiki/Pentium_D
    http://en.wikipedia.org/wiki/Core_architecture
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Intri
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    3,519

    Hmm, a jeden by si myslel, že má názvosloví jakž takž zvládnuté... Co je pak Celeron 4E? Prescott?
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Banned Avatar uživatele Pavel Boček
    Registrace
    Apr 2007
    Příspěvků
    4,198

    Citace Původně odesláno od Intri Zobrazit příspěvek
    Hmm, a jeden by si myslel, že má názvosloví jakž takž zvládnuté... Co je pak Celeron 4E? Prescott?
    Jo, skoro to vypadá na odvozeninu Pentia 4 Extreme
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Windows 7: Desktop win7
    Od andrejus v sekci OS Windows
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 25-03-2013, 18:23
  2. Je už čas na SSD disky v desktop PC?
    Od husky14 v sekci Ankety v magazínu
    Reakcí: 19
    Poslední příspěvek: 10-10-2009, 23:54
  3. PC Do 13500,-
    Od ray69 v sekci PC - archiv
    Reakcí: 16
    Poslední příspěvek: 13-09-2009, 19:29
  4. Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 21-01-2009, 13:42