Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 20

Téma: Bootování

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    8

    Neznáte někdo způsob jak nabootovat na AMD64 a procesorech od Intelu?
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele wizaard
    Registrace
    Jun 2006
    Příspěvků
    932

    Citace Původně odesláno od echo1
    Neznáte někdo způsob jak nabootovat na AMD64 a procesorech od Intelu?
    Inu, jestli to tady někdo pochopil, napište mi, prosím, "co tím chtěl básník říci"? Nevím, co je tím myšleno...
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Čestný člen Avatar uživatele Smeli
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,511

    Citace Původně odesláno od echo1
    Neznáte někdo způsob jak nabootovat na AMD64 a procesorech od Intelu?
    Že by stejně? Vrazit CPU do příslušné desky se vším ostatním, spustit PC, nainstalovat systém a pak můžeš bootovat do aleluja....


    2wizaard: asi ňáký nový kvíííz
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Nováček
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    8

    mno myšleno je to tak, že doma mám Opeteron a škola je plná Intelu. Systém ma instalovanej na amd, ale když jdu do školy, tak si musim nahrát MergeIDE, abych bootnul na inteláckejch chipsetech a když se vrátim domu tak bootnu akorát do nouzáku..
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Čestný člen Avatar uživatele mech13
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    5,784

    Citace Původně odesláno od echo1
    mno myšleno je to tak, že doma mám Opeteron a škola je plná Intelu. Systém ma instalovanej na amd, ale když jdu do školy, tak si musim nahrát MergeIDE, abych bootnul na inteláckejch chipsetech a když se vrátim domu tak bootnu akorát do nouzáku..
    tak to je hadanka jeste vetsi. skus se trochu vic rozepsat a tom co vlastne delas. to jako prenasis disk a bootojes z neho i ve skole? jestli jotak se na to rychle vykasli, protoze HDD je nejkrehci cast PC a brzo ho odrovnas. navic co mas za system? neznam system, ktery by byl delany pro spousteni pokazde na jinem zeleze (no teda dosu to nevadilo...)
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Obyvatel SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    352

    Citace Původně odesláno od mech13
    ... to jako prenasis disk a bootojes z neho i ve skole? jestli jotak se na to rychle vykasli, protoze HDD je nejkrehci cast PC a brzo ho odrovnas...
    Já přenášim data na disku do rámečku už přes 3 roky a pořád je v kondici ... akorát s nim nesmí člověk moc třískat.
    I když teda systém ... ale se školním pc je to jinak problém, když si tam chce člověk nosit svoje věci. Akorát se divim, že tam vůbec jde nabootovat z přenosnýho disku, protože by tam měl bejt jako Slave, nu ale asi to tam maj nějak "šikovně" nastavený - já osobně když jsem kdysi dělal správu školních PC, jsem zahesloval co šlo, včetně biosů atd., aby tam ten systém vydržel v kondici co nejdýl, protože jinak se v tom každej vrtá a ob 2 tejdny by to člověk musel přeinstalovávat.

    Tedy k věci: největší problém bude patrně driver chipsetu, pokud teda jde o XP/2k (což předpokládám po zmínce o nouzovém režimu), ostatní věci se většinou celkem nadetekujou dobře. Způsob, jak by to mohlo fungovat, by bylo pokaždý před přechodem na druhej chipset odinstalovat ovladač chipsetu a po nabootování znova nainstalovat ovladač druhýho chipsetu, a tak pořád dokola. Ale neni to asi moc pohodlný. (na procesoru IMHO nezáleží, pouze na chipsetu)
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Starousedlík SHW Avatar uživatele wizaard
    Registrace
    Jun 2006
    Příspěvků
    932

    Osobně si myslím, že přenášet bootovací disk mezi PC je naprostá hovadina, protože se právě rozhází ovladače, když je budeš stále přeinstalovávat, akorát si ten systém brzo odrovnáš, ale "kdo chce kam, pomozme mu tam". Jednoduše neexistuje žádná jiná alternativa, než tohle přeinstalovávání ovladačů.

    Leda mě napadá disk rozdělit pomocí nějakého šikovného prográmku (např. PartitionMagic) a nainstalovat dva systémy - jeden pro domácí PC s jeho ovladači a druhý pro školní PC s těmi jeho. Pakuž jenom vytvořit bootovací nabídku, resp. volbu systémů a je to. Jinak to asi nepůjde pořídit.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Čestný člen Avatar uživatele mech13
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    5,784

    Citace Původně odesláno od Styryx
    Já přenášim data na disku do rámečku už přes 3 roky a pořád je v kondici ... akorát s nim nesmí člověk moc třískat.
    kdyz se s nim opravdu dobre zachazi a davas si dost pozor tak problem neni. ale casto prenaset disk a porad na neho davat pozor to bych nevydrzel. podle me je volovina tahat do skoly vlastni OS. kdyz chcu data, mam jine moznosti (DVD, flash). kdyz chcu nejake program, muzu se skusit domluvit se spravcem. kdyz chcu delat chujovyny, delam je doma a nekurvim cizi pocitac. kdybych ja mel spravovat skolni PC tak tam dam heslo i na mys, zakazu zapinani a sahnout si na pocitac pouze za odmenu
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Nováček
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    8

    no když sem začal chodit do školy, tak jsem měl doma chipset 845, ve škole byly a jsou 845,865,915 a 945..s tím problém nebyl - to jsem řešil přes MergeIDE. V dubnu přišel upgrade a teď mám nForce4. Ty poslední 2 měsíce jsem to nějak vydržel s tím, že jsem každé ráno vytvořil bod obnovení a když jsem přišel domu tak jsem si to obnovil, ale představa, že toto budu dělat dálší rok se mi moc nelíbí.

    btw k tomu přenášní..2 roky jsem přenášel 80, běhá bez problémů. Teď asi rok a půl nosim 250 a taky žádný problém. Oba disky jsou od WD, ale na té křehkosti něco bude..kámoš za rok oddělal 4 disky, byly to Seagaty, teď si koupil WD a od té doby problémy nemá..
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Čestný člen Avatar uživatele mech13
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    5,784

    Citace Původně odesláno od echo1
    no když sem začal chodit do školy, tak jsem měl doma chipset 845, ve škole byly a jsou 845,865,915 a 945..s tím problém nebyl - to jsem řešil přes MergeIDE. V dubnu přišel upgrade a teď mám nForce4. Ty poslední 2 měsíce jsem to nějak vydržel s tím, že jsem každé ráno vytvořil bod obnovení a když jsem přišel domu tak jsem si to obnovil, ale představa, že toto budu dělat dálší rok se mi moc nelíbí.

    btw k tomu přenášní..2 roky jsem přenášel 80, běhá bez problémů. Teď asi rok a půl nosim 250 a taky žádný problém. Oba disky jsou od WD, ale na té křehkosti něco bude..kámoš za rok oddělal 4 disky, byly to Seagaty, teď si koupil WD a od té doby problémy nemá..
    no porad mi ale unika, proc si tahas do skoly disk s vlastnim OS
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Nováček
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    8

    no protoze ten OS potrebuju k vyuce(taky na stahovani ).. na kompech ve skole jsou akorat ramecky.. disky spolu s OS si nosime svoje..
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Obyvatel SHW
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    377

    Citace Původně odesláno od wizaard
    Osobně si myslím, že přenášet bootovací disk mezi PC je naprostá hovadina, protože se právě rozhází ovladače, když je budeš stále přeinstalovávat, akorát si ten systém brzo odrovnáš, ale "kdo chce kam, pomozme mu tam". Jednoduše neexistuje žádná jiná alternativa, než tohle přeinstalovávání ovladačů.
    Neodpustím si jedovatou poznámku, že tohle je problém pouze MS-Windows, nikoliv obecný problém. Jiné systémy s přenášením mezi počítači problém nemají -- LiveCD jsou toho důkazem.
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Čestný člen Avatar uživatele mech13
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    5,784

    Citace Původně odesláno od echo1
    no protoze ten OS potrebuju k vyuce(taky na stahovani ).. na kompech ve skole jsou akorat ramecky.. disky spolu s OS si nosime svoje..
    co to je za pobouchanou skolu? to tam jako mate compy bez HDD?!
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Nováček
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    8

    co je na tom divnyho? Mne to prijde mnohem lepsi nosit si vlastni system.. navic to je pro skolu levnejsi kdyz nemusi kupovat disky do vsech PC
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Obyvatel SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    352

    Citace Původně odesláno od echo1
    no protoze ten OS potrebuju k vyuce(taky na stahovani ).. na kompech ve skole jsou akorat ramecky.. disky spolu s OS si nosime svoje..
    Hmm tak to je zajímavý řešení (a ušetří se i za licence, prostě samá pozitiva ) ... ale nic lepšího než pokaždý odinstalovat ovladač chipsetu a zase nainstalovat mě pro Win nenapadá. Pořád možná lepší a rychlejší než přes bod obnovení.

    Já osobně bych možná zauvažovat si na ten disk dát speciální systém jenom pro školu a doma mít jinej na jiným disku. Potažmo zkusit Linux, ten by se s tím podle předpokladů mohl poprat lépe (ovšem chápu důvody, pro které tuto platformu část uživatelů odmítá, např. hry ).
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Bootovaní z CD
    Od iLianik v sekci Notebooky a netbooky
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 16-10-2010, 12:13
  2. 3,5" HDD SATA: Bootování ze Sata
    Od Benobi v sekci HDD, boxy, SSD
    Reakcí: 13
    Poslední příspěvek: 08-11-2009, 12:05
  3. Windows XP: bootování do XP
    Od Carterkrieg v sekci OS Windows
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 27-01-2009, 00:03
  4. Bootovaní
    Od cc355 v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 12
    Poslední příspěvek: 06-10-2008, 17:16
  5. Bootování z CD
    Od SgtMarty v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 32
    Poslední příspěvek: 14-06-2008, 17:42