Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 1 z 4 123 ... PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 46

Téma: jaké CPU

  1. #1
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jul 2007
    Příspěvků
    61

    Dobrý den,
    prosím o názor, pro workstation je vhodnější AMD socketAM2 Opteron, či socket775 Pentium Dual-Core Nebo i jiný socket? (cena CPU do 3500Kč, deska max 5000Kč).
    Podle mého názoru je vhodnější Opteron, ale nikdo z mého okolí s ním nemá zkušenosti. Potřebuji, aby byl stabilní, poběží v kuse vždy přes pracovní dny.

    Jakou vhodnou desku pro Opteron či Intel by jste mi prosím doporučil.
    Na desce potřebuji 3xPCI, 2xPCI-e, 1xPCI-e pro grafiku, 2xsATA, alespoň 1xpATA, 1xpro FDD. Deska má mít kvalitní ,,pevné´´ kondenzátory.
    Stačí jeden CPU.
    Děkuji


    P.S. Od AMD bych chtěl pouze CPU Opteron.
    Naposledy upraveno uživatelem ondra_v: 10-10-2007 v 20:56
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Banned Avatar uživatele Pavel Boček
    Registrace
    Apr 2007
    Příspěvků
    4,198

    Tady bych volil spíš Opteron. Měl by být líp testovanej a dělanej právě pro stability při neustálém používání (ačkoliv si nejsem na 100% jestli je to i u těchto "obyčejnějších" Opteronů do s. AM2). Intel je zase výkonnější, pokud nemáš Opteron na vysokám taktu.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Starousedlík SHW Avatar uživatele crasher.km
    Registrace
    Aug 2007
    Příspěvků
    940

    Za 8500 by se dal udělat slušný základ. Sice sem nikdy intela neskládal ,takže nemám moc skušeností ,ale bral bych kombinaci Intel Core2 Duo E6750 2,66GHz 4MB 1333MHz a Microstar P35 Platinum - Intel P35
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW Avatar uživatele crasher.km
    Registrace
    Aug 2007
    Příspěvků
    940

    jinak dal sem si práci a prošel si forum a našel sem tento thread
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jul 2007
    Příspěvků
    61

    Děkuji za odpovědi.

    Deska vypadá dobře má i skvělé kondenzátory a je za dobrý peníz. Problém je však v tom že má 2xPCI. Já potřebuji 3xPCI. Napište mi prosím nějaké další typy desek s pevnými kondenzátory a s 3xPCI.

    Díval jsem se i na odkaz, zajímavé. Avšak PC se raději nebude přetaktovávat kvůli stabilitě.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Čestný člen Avatar uživatele mech13
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    5,784

    co tak vzit desku s 2x PCI a sehnat jedno z tech zarizeni co tam musis dostat do PCI-E 1x?
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Starousedlík SHW Avatar uživatele crasher.km
    Registrace
    Aug 2007
    Příspěvků
    940

    napiš co potřebuješ připojit , třeba ti nějak pomůžeme vyřešit,protože v dnešní době je toto rozložení vcelku normální
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Moderátor / Poděs SHW Avatar uživatele ICEBOSS
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    3,652

    tak deska staci i za 4K a CPU taky za 4K.

    co se na tom workstationu bude pracovat? Jinak opterony mi pripadaji bez pretaktovani, ktery asi tady nepripada v uvahu, dost predrazeny na to co nabizi.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jul 2007
    Příspěvků
    61

    V paticich bude:

    PCI TV karta
    PCI video karta
    PCI SCSI pro scanner

    PCI-e1x řadič pro COM (4x), LPT (1x)
    PCI-e1x nějaká karta s digitálními výstupy

    PCI-e16x grafika matrox Millennium P650 PCIe 128MB
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Čestný člen Avatar uživatele mech13
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    5,784

    clovece nemas nejakou poruchu dlouhodobe pameti? par postu zpet jsem ti jasne psal, ze Pentium - D rozhodne ne. hreje a je malo vykone (radsi Pentium - D s 1MB L2 nez P-D s 4MB). skus pouzit scrool a podivat se trochu nahoru...

    EDIT: toto jsem psal puvodne zde: http://www.svethardware.cz/forum/showthread.php?t=9470 nez jsem si to precetl 2x jinde, druhy nesmazal a zjistil ze Smeli mezitim zamknul treti a odkazal na druhy... takze proto ten chaos
    timto vyzivam ondru at se na vsechno pta jen jednou, ne trikrat v ruznych tematech! priste za to budou karty (rovnou cervena)
    Naposledy upraveno uživatelem mech13: 12-10-2007 v 12:13
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jul 2007
    Příspěvků
    61

    Jaký je Váš názor na Pentium D 925 Dual-Core 3.0 Ghz 4mb Cache 775 CPU zaujalo mě Cache 4MB a cena 2300Kč.

    Myslíte, že tento procesor je srovnatelný s AMD Opteronem nebo je Opteron lepší?

    Já opravdu nevím, jaký tam mám dát procesor. Je to zaměřeno hlavně na stabilitu.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Moderátor / Poděs SHW Avatar uživatele ICEBOSS
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    3,652

    Pentium D je bez pardonu sracka. Opteronu je 50 typu...

    prosimte videl si nekdy pocitac aspon z vlaku? Nechces tu praci nechat radsi na nekom jinym, kdo se v tom vyzna? Trosku se bojim, ze to ve vasi firme dopadne katastroficky, kdyz ty tvy dotazy a pozadavky ctu.

    edit: zamereno na stabilitu... hm. tak to tam dej klidne celerona, ten bude taky stabilni.
    Naposledy upraveno uživatelem ICEBOSS: 12-10-2007 v 13:15
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Banned Avatar uživatele Pavel Boček
    Registrace
    Apr 2007
    Příspěvků
    4,198

    Citace Původně odesláno od ICEBOSS Zobrazit příspěvek
    Pentium D je bez pardonu sracka. Opteronu je 50 typu...

    prosimte videl si nekdy pocitac aspon z vlaku? Nechces tu praci nechat radsi na nekom jinym, kdo se v tom vyzna? Trosku se bojim, ze to ve vasi firme dopadne katastroficky, kdyz ty tvy dotazy a pozadavky ctu.

    edit: zamereno na stabilitu... hm. tak to tam dej klidne celerona, ten bude taky stabilni.
    No, tak já bych volil právě spíš něco serverovýho, když ne tak aspoň něco výkonnýho... Jinak taky nechápu ty serialy a LPT - to snad ještě má každá deska ne
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Moderátor / Poděs SHW Avatar uživatele ICEBOSS
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    3,652

    JEZISKRISTE! K cemu serverovej procesor? Muzes mi rict jedinej argument, proc nevzit uplne normalni C2D a cpat tam opterona!
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Banned Avatar uživatele Pavel Boček
    Registrace
    Apr 2007
    Příspěvků
    4,198

    Citace Původně odesláno od ICEBOSS Zobrazit příspěvek
    JEZISKRISTE! K cemu serverovej procesor? Muzes mi rict jedinej argument, proc nevzit uplne normalni C2D a cpat tam opterona!
    Je líp testovanej, u serverových komponent se hraje na maximální možnou stabilitu a spolehlivost. Snad má i delší záruku, ale nechci kecat. Oproti Celeronu je furt lepší :P Ale neříkám že tam musí rvát zrovna Opteron...
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 4 123 ... PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Jaké ventilátory
    Od Neregistrovaný v sekci Alphacool - co Vás zajímá
    Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 07-03-2013, 23:21
  2. Jaké hry?
    Od Devouver v sekci Počítačové hry
    Reakcí: 14
    Poslední příspěvek: 05-09-2011, 02:07
  3. Jaké ovladače
    Od Koda34 v sekci Grafické karty
    Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 18-11-2010, 20:58
  4. Poradte jake PDA?
    Od pas!k v sekci PDA a smartphony
    Reakcí: 7
    Poslední příspěvek: 28-02-2008, 14:43
  5. LCD: Jaké LCD?
    Od Mirekprof v sekci Monitory
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 13-05-2007, 15:34