Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Zobrazené výsledky: 1 až 14 z 14

Téma: Instalace Visty z flashky

  1. #1
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Intri
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    3,519

    Zdravím.

    Tak mi dneska přišla objednaná flashka A-Data Turbo Speed 200x PD7 4GB. Přenosové rychlosti vynikající, mnohem lepší, než jaké vyšly při testu SHW:



    Potíž je v tom, že nějak není schopná splnit účel, pro který jsem si ji koupil - instalovat OS. Bootování z ní proběhne v pohodě, všechny inormace při instalaci Visty mě nechá zadat, ale jakmile dojde na první fázi instalace ( copírování souborů ), zasekne se na 48%, tam na dvě, tři sekundy postojí, náhle skočí na 100% a vyhodí chybovou hlášku, že soubory potřebné k instalaci chybí nebo jsou poškozené.

    Zkoušel jsem tu flashku několikrát formátovat, několikrát znovu kopírovat obsah DVDčka na ni, ale pokaždé stejná chyba.

    Netuší někdo, jak to vyřešit, please?
    Naposledy upraveno uživatelem Intri: 10-10-2007 v 23:30 Důvod: Oprava chyb
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Čestný člen Avatar uživatele husky14
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    4,308

    A instalace z toho DVD funguje? Neni poskozeny DVD, ze kteryho se uz blbe nakopirujou data na flashku?
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Intri
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    3,519

    Kdepak, to DVD je bezchybné. Právě jsem z něj Vistu nainstaloval bez jediného škobrtnutí. Navíc jsem to zkoušel z více DVD. Ještě jsem nechal flashku projet HD Tunem a dostal jsem zelené pole... Ani jeden vadný blok. A aby toho nebylo málo, pomocí Total Commanderu jsemještě porovnal velikosti jednotlivých složek a souborů v domovské složce disku. Vše se shodovalo na bajt přesně.
    Naposledy upraveno uživatelem Intri: 11-10-2007 v 00:10 Důvod: Přejít z G15 na KB21-e není jen tak... Oprava chyb.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW Avatar uživatele crasher.km
    Registrace
    Aug 2007
    Příspěvků
    940

    skusil jsi nebootovat,ale spustit instalaci přímo OS ? Je to asi naprostá blbost,ale třeba se při těch % zavádí kořenové adresáře pro Visty stratí se spojení s flash diskem?!?
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Intri
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    3,519

    No, napadlo mě to vyzkoušet, ale na druhou stranu nějak moc nevěřím těm instalacím Windows přes Windows. Daleko větší klid na duši mám, když osobně zruším oddíl, vytvořím nový a naformátuju ho.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SHW Avatar uživatele crasher.km
    Registrace
    Aug 2007
    Příspěvků
    940

    Mno jasný .... toto chápu,ale skus to stejně pak když budeš normálně odstraňovat oddíl,tak zformátuješ takže vo nic nejde
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Intri
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    3,519

    No, notebook mám už nově nainstalovaný a zase na něm jedu... Sice počítám s tím, že to chudák schytne asi ještě jednou v rámci testování té instalace z flashky, ale i tak. Spíš to zkusím ještě na jiném PC, jestli ho teda někde seženu. A jestli to pak na něm projde, pak nemám nejmenší tušení, v čem by mohla být na noťasu chyba ( ne, že by to byla oproti současnosti nějaká změna... ).
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Intri
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    3,519

    Tak jsem to zkusil ještě na dvou PC ( na jednom fungl novém, kde jsem zkusil XP, na jednom starším, kde jsem zkoušel Vistu ) a obě PC zahlásily při bootování jediné: Missing operating system. Tak by mě zajímalo, jak to bootování z flashky vlastně funguje. Jestli PC hledá na flashce nějaké známé bootovací soubory ( mezi které instalační booty nepatří ) nebo jak. Moje Toshiba je zatím jediný počítač, na kterém se mi podařilo instalaci z Visty aspoň spustit, když už ne provést.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Čestný člen Avatar uživatele husky14
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    4,308

    Tenhle navod bys moh zkusit, sice je to na tvorbu boot flashky s XP, ale sned neni Vista az tak "rozmazlena" a mohlo by to byt stejny....

    EDIT: A projdi si tuhle diskuzi
    Naposledy upraveno uživatelem husky14: 14-10-2007 v 16:43
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Intri
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    3,519

    Eh... Díky, pročtu si to, ale jak jsem to zběžně proletěl - magazín na Stahuj.cz uváděl jen naformátování flahsky a překopírování DVD.:-)
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Čestný člen Avatar uživatele husky14
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    4,308

    No podle tech navodu je to krkolomejsi, ale jednoduchy reseni asi neni.... snad se ti zadari
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Intri
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    3,519

    Díky, uvidíme. To, že třeba některé BIOSy neumí bootovat instalaci z flashky, bych celkem pochopil. Ale nejde mi do hlavy, proč na Toshibě ( u které mi o to jde nejvíc ) instalaci spustím, ale přesně 48% při kopírování souborů to exne.
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Čestný člen Avatar uživatele husky14
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    4,308

    Citace Původně odesláno od Intri Zobrazit příspěvek
    Díky, uvidíme. To, že třeba některé BIOSy neumí bootovat instalaci z flashky, bych celkem pochopil. Ale nejde mi do hlavy, proč na Toshibě ( u které mi o to jde nejvíc ) instalaci spustím, ale přesně 48% při kopírování souborů to exne.
    Jj ja vim... nikdy jsem to nezkousel, a jestli to rozchodis, popis tu ten postup. To by si pak zaslouzilo dat do FAQ
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Intri
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    3,519

    No, můžu kdyžtak někdy zkusit postup na to XP, co je popsaný v tom návodu. Ale jak jsem to proletěl, nemyslím si, že to bude fungovat i pro Vistu. Přece jenom je oproti XP dost jiná.

    Jinak ten zásek při instalaci bych moc rád rozluštil, ale potíž je v tom, že není z čeho. Nejsem si jistý, jestli ten instalátor vůbec vyhazuje chybový kód ( i když mám dojem, že jo ). Každopádně teď se mi do toho nechce, protože bych si musel buď znovu přeformátovat noťas, nebo rozdělit na něm disk. Ani jedno se mi teď nechce. Když tak příští týden, jestli se budu nudit. Teď na to asi nebude čas, protože mě zase čekají tři dny intenzivní školy, kde noťas budu dost nutně potřebovat.
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Vyber flashky
    Od mike033 v sekci Flash disky, pam. karty
    Reakcí: 33
    Poslední příspěvek: 09-08-2018, 04:18
  2. Windows Vista: Instalace kb947821- příliš dlouhá instalace?!
    Od pepos01 v sekci OS Windows
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 20-08-2009, 22:24
  3. RAID Gigabyte P35-DS3R a instalace visty
    Od `xXxTRA v sekci Ovladače a BIOSy
    Reakcí: 11
    Poslední příspěvek: 16-07-2008, 18:44
  4. Zničená instalace Visty
    Od zapalik v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 09-01-2008, 16:59
  5. Firewall pro Visty
    Od DZer v sekci OS Windows
    Reakcí: 18
    Poslední příspěvek: 10-11-2007, 03:26