Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 15

Téma: Asus p5k-e - dva dotazy

  1. #1

    Lo Lo je offline
    Občasný diskutér
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    93

    1. Co je to transaction booster?
    2. Jak na tehle desce rozjet 1066 mhz ramky kingmax? Kdyz dam v biosu frekvenci ram 1067, tak to pri bootu pise ze overclocking failed a abych mohl nabootovat tak musim dat 800mhz.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    eraser

    Tento link by ti mal dať vhodnú odpoveď na obe otázky, tak snáď tá angličtina nebude pre teba moc zložitá...

    http://www.xbitlabs.com/articles/mai...overclock.html
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3

    Lo Lo je offline
    Občasný diskutér
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    93

    No tak nic moc
    1. vubec nechapu jak to funguje, ale alespon chapu co to je
    2. uh, tak to sem vubec nenasel )):

    a hlavne vubec nechapu proc pri zapnuti toho boosteru me to i na 800mhz pada
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Obyvatel SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    352

    Ramky by na týhle frekvenci měly ject, na týhle desce. Ale záleží taky na časování - zkusit zvýšit časování (např ze 5-5-5-15 na dejme tomu 7-7-7-24 a když to pude tak postupně snižovat) a taky zvýšit napětí (stand. DDR-2 je 1,8 V, aby mi jely RAMky na 833 musím mít 1,9V a na těch 1066 jsem viděl že mívají až 2,1V) - ale bacha, příliš vysoký napětí taky RAMkám nedělá dobře (a taky čím vyšší, tím víc se budou zahřívat). Nejlíp podívat se na web výrobce pamětí (např. kingston má ke svým pamětem vždycky manuál, kde je popsaný, na jaký "maximální" frekvenci při jakým napětí a jakým časování by měly ject - u mých 800 MHz je to právě 4-4-4-12 a 1,9V , ale běží při tomhle až na 833).
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5

    Lo Lo je offline
    Občasný diskutér
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    93

    No na obalu je napsany ddr2 1.8V 1066mhz.

    Edit: Tak jsem jeste nasel tohle http://www.kingmax.com/product/tinybga/DDR2_1066.pdf a vypada to, ze bych tomu mel dat asi ty 2V ...
    Naposledy upraveno uživatelem Lo: 17-10-2007 v 11:41
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Obyvatel SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    352

    Jo, vypadá to tak .. a zkusil bych nastavit o něco horší časování (třeba 6-6-6-20), aby se v něm určitě mohly rozject, a pak teprv zkusit těch 5-5-5-16.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7

    Lo Lo je offline
    Občasný diskutér
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    93

    Nepovedlo se mi to rozjet ani s o hodne vyssim casovanim a 2.1V ):
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Starousedlík SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    3,015

    Mohl by jsi tady napsat celou sestavu?
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9

    Lo Lo je offline
    Občasný diskutér
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    93

    Nevim k cemu, ale klidne:
    )
    samsung 203N
    2* samsung 501J
    4* kingmax 1066mhz ddr2
    asus p5k-e wifi
    q6600
    msi hd2600 512MB
    Aopen h700B
    corsair hx520
    [audigy - momentalne ale dissabled, protoze pod vistama x64 pada]
    Nejake chlazeni - AC freezer 7, noctua 8cm vzadu
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Obyvatel SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    352

    A ten procesor, je nebo neni přetaktovanej? Jestli je, zkusit dát na normální hodnoty (FSB 266 a zbytek Auto) ... jinak mě už fakt nic nenapadá, když ty paměti by na těch hodnotách měly ject. Jo leda ještě taky zkusit update biosu, jestli tam je nějakej starší (myslím 0503 - už jsem viděl že maj i 06.. ale to je beta takže spíš ten 0503).
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11

    Lo Lo je offline
    Občasný diskutér
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    93

    Vsechno samozrejme nepretaktovene! Bios nejnovejsi 602 a to nastaveni 266 a zbytek auto (coz ani nejde, ale vsechno co jde jsem dal auto) nefunguje (podle ocekavani).
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Obyvatel SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    355

    Asi nekompatibilni RAM.
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13

    Lo Lo je offline
    Občasný diskutér
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    93

    No tak se delo snad pred dvaceti lety, ne? Ale dneska?!
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Čestný člen Avatar uživatele mech13
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    5,784

    deje se to i dnes.

    ruzne nekompatibility, zahadnosti... obcas to jsou veci ktery by mely byt zarazeny do X-FILES

    napriklad GB desky s 965P starsich revizi nemely moc rady pameti GEIL - nekdy vubec nejely, nekdy jo ale na jinych deskach ty ramky podavaly daleko lepsi vysledky...

    nebo treba vybiravost desek DFI na zdroje, vybiravost nForce na disky
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15

    Lo Lo je offline
    Občasný diskutér
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    93

    No kazdopadne to neresi muj problem, nikdo tu informaci nemate overenout, jen hadate, tedy naprosto nedostacujici.

    Mimochodem prave jstem to zkusil rozjet na nejvyssi napeti, nejvyssi casovani a i jen na 1060 mhz a stejne to neslo.
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Nové pc a dotazy okolo :-)
    Od roamn v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 45
    Poslední příspěvek: 30-08-2010, 13:26
  2. dotazy ohledně AHCI
    Od bright v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 20
    Poslední příspěvek: 02-08-2010, 20:23
  3. Socket AM3: Upgrade PC - dotazy
    Od alex315 v sekci AMD - procesory a základní desky
    Reakcí: 13
    Poslední příspěvek: 25-10-2009, 13:01
  4. Socket 775: Dotazy k taktovani E8500
    Od mikedge v sekci Intel - procesory a základní desky
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 10-05-2009, 20:04
  5. Java - dotazy
    Od P@pi v sekci Programování
    Reakcí: 7
    Poslední příspěvek: 30-01-2008, 18:45