Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 11 z 11

Téma: Win XP - co vsetko sa moze zmazat??

  1. #1
    DiwaSwina

    XPcko akosi zahlitlo moj disk, povodne som planoval ze 10GB particia bude dost na vsetky aplikacie s windovsom, ale akosi ee, momentalne mam v XP 3.8GB-da sa to nejak skresat, co vsetko sa da zmazat okrem tempov?? Co uninstaly zaplat??

    Vdaka

    image disku tu:

    http://213.215.107.230/fotoalbumy/04...e78fb66f10.jpg
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Klingacikx
    Registrace
    May 2007
    Příspěvků
    1,551

    To čím máš toľko zaprataného miesta? Je to iba Windows či všetky ovládače+základné programy?
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Starousedlík SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    3,015

    Použij vyčištění disku a v druhé záložce použij vyčistit obnovení systému.

    Uvidíš jak se ti to skřeše
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    eraser

    Tak to je sila, pozri na moju partíciu... Určite by som skúsil využiť integrovaný SP2 a všetky hotfixy. Otázkou zostáva, či máš EN alebo CZ Windows XP.

    http://www.svethardware.cz/forum/att...5&d=1191952813

    Inak, možno to poznáš, ale vyskúšaj si cez Total Commander vykonať príkaz Alt+Shift+Enter.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Občasný diskutér Avatar uživatele Lapak_oldd
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    70

    no ty slozky zezacatku sou uninstally aktualizaci, pokud neplanujes je odinstalovavat jakoze asi ne, tak sou vicemene k nicemu, ale popravde jsem jeste neskousel co to udela kdyz je smazes, radsi nejdriv skus na virtualmachine... potom ti hodne bude zabirat slozka dllcache v system32, tam se uschovavaj soubory Windows file protection, v cmd prikazem sfc muzes nastavit maximalni velikost, no a ted kdyz sem hledal jak se ta funkce menuje tak sem nasel odkaz, kerej ti urcite bude prospesnej:
    http://www.regedit.sk/print.php?id=1075632600
    kdyz vlezes do te ochrany souboru windows nebo jak se to menuje, pres tu konzoli jak je v tom navodu tak i tam si muzes pekne v dialogovym okne zvolit maximalni velikost...


    ted se jeste divam co je zac slozka installer bo mi taky zabira dost, vypada to ze v tom jsou nakopany instalatory ruznych softu, ale nasel jsem diskusi kde po smazani tehle slozky prestalo existovat hafo ikon, zrejme ulozenych jen tady, takze tim bych taky asi nejdriv experimentoval na vpc a pak az na ostrym systemu...
    Naposledy upraveno uživatelem Lapak_oldd: 14-10-2007 v 13:08
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    DiwaSwina

    Pekne od zaciatku:

    -je to cisto windows adresar-je pod nim SP2+vsetky aktualizacie a drivery samozrejme, net framework a to je asi vsetko - ostatny softwer instalujem pod program files

    -cistenie disku pouzivam pravidelne, nepomaha :-), zmaze akurat temporary internet files to je vsetko-ostatne zabera malo. zalohy systemu mazem tiez ale v tych mam max. 200MB(povolene miesto na zalohu mam nastavene na minimum)

    -windows je EN, - install orig. winxp, na to install extra sp2, a na to este vsetky zaplaty z windows update-asi to bude hlavna pricina..

    -zalozka installer neviem, ale je tam dost vela ikon to mas pravdu :-)


    -velmo dobry navod ten na tej stranke, zacnem s tymi zalohami updatov a servicepacku
    -k tomu obrazku, to kde si nabral ze 800 mega na XPcka????? tomu absolutne nerozumiem

    vdaka za rady
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    eraser

    Zrejme to bude tým, že mám SP2 a aktuálne hotfixy integrované v inštalácii, takže mi ich uninstall dáta nezaberajú zbytočne miesto na disku. Inak sa jedná o klasickú, neorezanú inštaláciu Windows XP EN Professional. No a dosť sa o systém starám a na notebooku neinštalujem zbytočný SW. Ak ťa to poteší, tak na workstation-e mám tiež Windows XP SP2 a zaberá mi 1.4 GB. Mimochodom, nemám nainštalovaný Framework.

    Ak nechceš integrovať SP alebo hotfixy, tak sa ti hodí pár prepínačov.

    A určite i pár linkov.

    http://eraser.wz.cz/pages/articles/win-xp-sp2-boot.html
    http://eraser.wz.cz/pages/articles/nlite-tutorial.html
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele Trippax
    Registrace
    Jun 2006
    Příspěvků
    162

    noo ja mam na xp 6 gb particiu a to mam este 2gb volne... hibernaciu a system restore som vypol a swap + docs mam na d: ... a smozrejme tiez to obcas povysavam od temp files + old compress files
    Naposledy upraveno uživatelem Trippax: 16-10-2007 v 03:01
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Obyvatel SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    352

    $NTUninstall... a $hf_mig$ mažu naprosto standardně - jsou to odinstalátory aktualizací, takže pokud člověk neplánuje odinstalovávat aktualizace, jsou tyhle data k ničemu. Mažu to normálně ručně ve Wincmd, zatim žádnej problém. Pak promazávám system32\dllcache (manuálně, ono se to tam časem nějak obnovuje). Podle hiberfil.sys vidím, že je v PC poměrně dost operační paměti, takže bych zmenšil swap soubor (nejlíp nastavit min a max na stejný číslo, ale pokud si chce člověk nechat "pro jistotu", nastavit min např. na 256MB a max na 4095 MB - při startu zabere min. a pokud budou často hlášky o změně velikosti swapu, tak zvětšit třeba na 512MB, aby nemusel často měnit velikost). Pokud nepoužíváš hibernaci, vypnout. (hiberfil.sys)

    Folder SoftwareDistribution je taky dost velkej, lze prej bez obav smazat SoftwareDistribution\Download. WinUpdate by si to pak měl vytvořit znova.

    ServicePackFiles bych nemazal, jsou tam soubory SP2 - proto je výhodný naintegrovat SP2 do XP před instalací, pak jsou soubory SP2 přímo ve Windows a zabere tím pádem míň místa.
    Podle tohodle http://support.microsoft.com/kb/329260 by to vypadalo, že tu složku lze odebrat (nebude pak akorát fungovat oprava souborů po nahrazení a instalace volitelných součástí), ale ještě nikdy jsem to nezkoušel.

    Dost velkej bor.. teda nepořádek bejvá taky v adresářích dočasných souborů v Documents and settings - každej uživatel má standardně svůj v LocalSettings\ApplicationData\Temp - na to dělám na plošel v All Users ikonku zástupce s cílem %Temp%. Jde to taky různě automatizovat, např. mazat %Temp% při přihlášení apod. (pozor - pokud dáte z cmdline "del %temp%", mažete jenom zvůj, ostatním uživatelům tam "dočasný" soubory zůstanou)
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    DiwaSwina

    Vdaka moc ste mi pomohli, zatial tie "zbytocne" data pre istotu este len presuvam na iny disk,

    inak tie tempy mazem furt, ale to az tak vela nerobi..

    ale 3.8 GB na windows je trocha ine maso :-)
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Obyvatel SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    352

    Jo jinak ještě pokud je na C: málo místa, a je tam jiná větší partition na data, lze Pagefile.sys nechat udělat na ní, jde to nastavit v Tento Poč./Vlastnosti/Rozšířené/Výkon/Rozšířené ... nebo tak nějak, mám tu teď eng XP
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. LCD: Stary LCD je lepsi ako novy. Cim to moze byt?
    Od otovel v sekci Monitory
    Reakcí: 7
    Poslední příspěvek: 06-05-2008, 22:57
  2. moze to robit zdroj?
    Od palomm v sekci Zdroje
    Reakcí: 17
    Poslední příspěvek: 17-12-2007, 20:42
  3. moze byt
    Od molo v sekci PC - archiv
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 18-04-2007, 22:56
  4. Moze byt???
    Od Hunter551 v sekci PC - archiv
    Reakcí: 19
    Poslední příspěvek: 18-04-2007, 14:23
  5. LCD: LCD na vsetko do 15 000
    Od Ghost_sk v sekci Monitory
    Reakcí: 11
    Poslední příspěvek: 20-01-2007, 01:06