Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 21

Téma: PC zostava na HRY - vas nazor pls!

  1. #1
    Nováček Avatar uživatele barker
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    16

    Vynovujem PC - hlavny ucel HRY. Co si myslite prosim o tychto komponentoch? Moj limit na ne je 20.000 Skk (16.000 Kc). Dakujem.

    CPU AMD ATHLON 64 X2 6000+
    MB Asus M2A-VM HDMI
    GC ASUS EAX1950PRO
    RAM 2x1GB DDRAM2 PC800 Kingston CL5
    CASE THERMALTAKE MAMBO VC2000BNS
    ZDROJ Fortron FSP400-60GLN
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele Jackal1
    Registrace
    Jan 2007
    Příspěvků
    221

    Za peníze co chceš investovat je to dobrý kousek. Jen možná RAM sehnat s CL4. Jinak OK.
    Kde je HDD ??
    Asi bych šel do čipsetu 570Ultra. Nějaká M2N......
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Čestný člen Avatar uživatele mech13
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    5,784

    otazka zni budes taktovat?

    pokud ano, tak pentium E21x0 a mozna by ti vysli prachy i na GF8800 - a to je ve hrach zase jina liga...
    Naposledy upraveno uživatelem mech13: 14-10-2007 v 19:46
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW Avatar uživatele pas!k
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    3,894

    Ta grafika je 512 nebo 256 ram ? Urcite ber 512 mb verzi a pokud to mas na hrani a mas nejake predpoklady k tomu ze budes treba upgradovat grafarnu koupil bych urcite vykonejsi zdroj .. Pameti bych vymenil za GEIL nebo A-DATA 800..
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček Avatar uživatele barker
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    16

    Nie taktovat nebudem, grafika je 256 ram. doska je ok? dakujem
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Čestný člen Avatar uživatele mech13
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    5,784

    pokud teda planujes zustat na AMD, tgfh zde dost chvali ASUS M2R32-MVP a nejake stiznosti jsem jeste nevidel...

    kde to kupujes? na 16000czk se mi to zda trosku slabsi... mozna neni nutny brat hned top procesor od AMD ale klidne nejaky kilo usetrit...

    vecer se podivam co by tam slo postavit na intelu
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Starousedlík SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    3,015

    Ideální sestava na AMD by vypadala takto:

    CPU: Podle peněz (5200+, 6000+)
    MB: Jednoznačně ASUS M2R32-MVP http://www.alfacomp.cz/php/product.p...4508M0971K7BU8
    RAMky: http://www.alfacomp.cz/php/product.p...450820TW0AKD89
    Grafika: http://www.alfacomp.cz/php/product.p...4507K0BT0BVF1T

    Zdroj: OK, ale pokus se sehnat Fortron 400GLN
    Case: Může být

    /Mech13 napíše sestavu na Intelu
    Naposledy upraveno uživatelem tgfh: 14-10-2007 v 20:35
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Čestný člen Avatar uživatele mech13
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    5,784

    takze k tomuto jsem dospel:


    idealnejsi by bylo trochu priplatit a pojistit zdroj kdybys mel v planu vic disku a tak vubec pro jistotu...
    toto uz je i s lepsim chladicem a pastou:


    a to uz je imho stroj o tridu silnejsi nez s AMD...
    pokud by se ti nahodou zdalo ze mas malo vykonu nebo ze by procesor nemusel stihat, tak vejdes do biosu, FSB nastavis na 266MHz a nic dalsiho uz resit nemusis - toto neni taktovani, to je jen nastaveni procesoru na spravne tovarni hodnoty

    co na to ostatni?
    Naposledy upraveno uživatelem mech13: 15-10-2007 v 01:04
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Občasný diskutér Avatar uživatele snajprik
    Registrace
    Nov 2006
    Příspěvků
    112

    Citace Původně odesláno od mech13 Zobrazit příspěvek
    takze k tomuto jsem dospel:


    idealnejsi by bylo trochu priplatit a pojistit zdroj kdybys mel v planu vic disku a tak vubec pro jistotu...
    toto uz je i s lepsim chladicem a pastou:


    a to uz je imho stroj o tridu silnejsi nez s AMD...
    pokud by se ti nahodou zdalo ze mas malo vykonu nebo ze by procesor nemusel stihat, tak vejdes do biosu, FSB nastavis na 266MHz a nic dalsiho uz resit nemusis - toto neni taktovani, to je jen nastaveni procesoru na spravne tovarni hodnoty

    co na to ostatni?
    Poradil si mu velmi dobre s tym sa da len suhlasit
    Jedine co nesuhlasim je silnejši zdroj Fortron 400GLN bohate stači tato zostava pri plnej zaťaži neprekroči 180W takže 220W zererva je myslim postačujuca a nove GPU či CPU už by nemali mať až tak velke spotreby do buducnosti
    A ak chces AMD tak staci v tejto zostave vymenti CPU za AMD X2 5200 vezmi 1,2V verziu a vymen maticnu za ASUS M2R32-MVP a mas AMD
    PS: skusenosti z hier a prinos vykonu rozdiel medzi 1GB a 2GB RAM 0-4% narast vykonu win XP
    CPU AMD X2 2GHz oproti X2 3GHz cca 15% narast vykonu intel to same
    takže jednoducho povedane 80% vykonu v hrach zaleži od GPU a momentalne nič lepšie cena a slušný výkon ako 8800GTS 320 nieje
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Starousedlík SHW Avatar uživatele crasher.km
    Registrace
    Aug 2007
    Příspěvků
    940

    Jenom k té původní desce - není špatná ,ale na co chceš integrovanou grafiku,když budeš kupovat do slotu ?
    to radši běž do 570 U ,anebo pokud ti výjdou love tak 590.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Nováček Avatar uživatele barker
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    16

    Dakujem za odpovede.

    Naozaj si ale vsetci myslite, ze by som mal ist do Intelu ? Nie je AMD za rovnaky vykon lacnejsie ? Len pripominam, ze taktovat neviem...

    Vdaka.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Čestný člen Avatar uživatele mech13
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    5,784

    pokud na tom "netaktovani" trvas, tak neco takovyho, ale uz fakt nevim jak vic by se to dalo jeste orezat...


    jinak proc taktovat nechces? pretaktovat E21x0 neni zadny problem, pokud mu jen pomuzes na 266MHz FSB tak zadna horsi stabilita, prehrivani ani nizsi zivotnost nehrozi a jen tim usetris spoustu penez... nerikam kdyby to melo byt na 3GHz, ale vazne ani takto?
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Starousedlík SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    3,015

    Ber Intela. Za pár měsíců, až se v tom trošku otrkáš tak ho přetočíš a jedeš...
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Klingacikx
    Registrace
    May 2007
    Příspěvků
    1,551

    Citace Původně odesláno od tgfh Zobrazit příspěvek
    Ber Intela. Za pár měsíců, až se v tom trošku otrkáš tak ho přetočíš a jedeš...
    Zrob ako ti radí tgfh zober dajaké Core2Duo za pár mesiacov mu dopraješ OC a môžeš na ňom fičať lepšie ako na tom X2 6000+
    Ale keby si kupoval AMD tak choď len do modelov XXXXX EE všetky čo som pozeral už boli vyrobené 65nm procesom a tie idú určite lepšie taktovať. A ku tej grafike ja by som bral HD2900Pro ale to by si musel brať aspoň 450W kvalitný zdroj.
    Naposledy upraveno uživatelem Klingacikx: 15-10-2007 v 18:13
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Nováček Avatar uživatele barker
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    16

    Dakujem za vsetky rady, takze dam na vas - idem do Intelu a casom snad aj to taktovanie vyskusam. Co vravite teda na toto ?

    Menit na tom este nieco ? (HDD, DVD, LCD mam)

    MB Asus P5K SE, so775, iP35+ICH9, FSB 1333/1066/800 MHz, 4xDDR2 max. 8GB
    http://www.bgslevi.sk/showdoc.do?doc...34&i6page=null

    CPU CPU Intel Core2 Duo E4400- 2GHz,800MHz,2MBL2, Soc775,BOX
    http://www.bgslevi.sk/showdoc.do?doc...78270&i6page=2

    VGA VGA MS PCX GF NX8800GTS-T2D320E-HD-OC, 320DDR3, 320bit, 2xDV
    http://www.bgslevi.sk/showdoc.do?doc...75288&i6page=2

    RAM 2 x 1GB DDRAM2 PC800 Kingston CL5
    http://www.bgslevi.sk/showdoc.do?doc...19&i6page=null

    ZDROJ Fortron FSP400-60GLN
    http://www.bgslevi.sk/showdoc.do?doc...92&i6page=null

    CASE CASE THERMALTAKE MAMBO VC2000BNS
    http://www.bgslevi.sk/showdoc.do?doc...38&i6page=null

    CHLADIC CPU - PRETAKTOVANIE ArcticCooling CPU Cooler Freezer7 PRO(LGA775)
    http://www.bgslevi.sk/showdoc.do?doc...46660&i6page=2


    Poradte prosim aj s Grafikou, ktora je z 8800 najtichsia ? Ak vas nieco napadne, berte prosim ohlad, ze to musi byt na bgslevi - musim to kupit odtial. Vdaka za pomoc vsetkym.
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Zostava za ± 52k
    Od pavol.t v sekci PC - nová sestava
    Reakcí: 37
    Poslední příspěvek: 09-12-2010, 00:26
  2. Zostava do 18 000 Sk
    Od Gling-glo v sekci PC - archiv
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 28-06-2008, 09:11
  3. !!! Zostava Za Cca 40 000,- Skk !!!
    Od romcoo v sekci PC - archiv
    Reakcí: 8
    Poslední příspěvek: 30-05-2008, 22:04
  4. Názor - RAM/MB
    Od Walker_CZ v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 05-11-2007, 08:43
  5. Zostava. Čo vy na ňu?
    Od Gling-glo v sekci PC - archiv
    Reakcí: 7
    Poslední příspěvek: 27-08-2007, 09:35