redukce ze SATA na IDE
Dobrý den,
máte někdo zkušenosti s redukcemi ze sata na starší konektor pata?
Není volný slot PCI ani PCI-e 1x pro řadič pata.
Je v redukcích nějaký rozdíl? Funguje to spolehlivě?
Našel jsem tyto typy:
OEM S-ATA to IDE konvertor (je v pěkné plastové krabičce)
Asus SATA Dongle, redukce SATA-IDE
Kouwell KW-5562: [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
Redukce budu použita pro DVD vypalovačku a rámeček Vipower.
máte někdo zkušenosti s redukcemi ze sata na starší konektor pata?
Není volný slot PCI ani PCI-e 1x pro řadič pata.
Je v redukcích nějaký rozdíl? Funguje to spolehlivě?
Našel jsem tyto typy:
OEM S-ATA to IDE konvertor (je v pěkné plastové krabičce)
Asus SATA Dongle, redukce SATA-IDE
Kouwell KW-5562: [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
Redukce budu použita pro DVD vypalovačku a rámeček Vipower.
hlavne si pozorne precti popisky, nektere umoznuji pripojit SATA disk na ATA radic a nektere ATA disk na SATA radic
//taky ted shanim:D
//taky ted shanim:D
Lze nějak propojit starší HDD na novější konektor, viz obrázek (sorry, nevím, jestli je to SATA, PATA, IDE apod.)? Je ze starého, dosud poměrně slušně fungujícího NTB, který se ovšem znenadání nechce spustit ani z bootovacího CD a tak ho chci připojit externě k jinému PC a přemáznout systém z uloženého image, snad to pomůže.
[ATTACH=CONFIG]29447[/ATTACH]
[ATTACH=CONFIG]29447[/ATTACH]
Pokud NTB nestartuje ani z CD (tedy jine zarizeni na stejnem radici) pak tva snaha asi nema ani cenu :( Ale potrebujes bud redukci na [odkaz, pro zobrazení se přihlaste] nebo na [odkaz, pro zobrazení se přihlaste] kabel pocitace.
Díky. Tak jsem to zkusil nabootovat ještě několikrát a z ničeho nic se to z bootovacího CD chytlo, leč zdechlo mi to na "hpn.sys file is missing", takže zvažuji, že si hpn někde stáhnu a přepálím to CD i s ním. Jinak když NTB startuji v Safe modu, tak mi to běží až do chvíle, kdy se pokusí načíst drivery AVG, takže jsem si říkal, že pokud z toho počítače AVG nějak odstraním, mohl by zase normálně fungovat. Pokud ta IDE redukce za 70 Kč pomůže, tak to bude OK, aspoň doufám.
Ta redukce za 70 Kč ti pomůže jen v ppřípadě, že máš u stolního PC PATA rozhraní, jinak ti je k ničemu, na SATA to s tím nepřipojíš.
No mně se zdálo, že ty piny z obrázku redukce nějak nesedí s tím konektorem na mé fotce, do čeho by se měly píchnout, ale myslel jsem si, že jen blbě vidím ... Takže když se podíváš na tu mou fotku
[ATTACH=CONFIG]29448[/ATTACH]
je šance to propojit? To dole je konektor externího HDD, do kterého chci ten starý HDD připojit a to celé pak připojím jako externí HDD k dalšímu NTB a přes něj buď manuálně vymažu to AVG a nebo prostě přemažu systém z uložené image. Neexistuje náhodou způsob, jak tomu NTB říct "naběhni, ale drivery AVG nenačítej ..."? To by bylo vůbec nejjednodušší.
[ATTACH=CONFIG]29448[/ATTACH]
je šance to propojit? To dole je konektor externího HDD, do kterého chci ten starý HDD připojit a to celé pak připojím jako externí HDD k dalšímu NTB a přes něj buď manuálně vymažu to AVG a nebo prostě přemažu systém z uložené image. Neexistuje náhodou způsob, jak tomu NTB říct "naběhni, ale drivery AVG nenačítej ..."? To by bylo vůbec nejjednodušší.