Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Zobrazené výsledky: 1 až 10 z 10

Téma: BitLocker při startu

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Feb 2016
    Příspěvků
    23

    Dobrý den. Chtěl bych se zeptat, jaké jsou možnosti. Kamarád mi donesl ASUS X205TA. Při startu to chce klíč/kód k BitLockeru. Z ničeho nic. Nemá ponětí o tom, že by BL vůbec nějak zapínal. Ve stroji nainstalovány W8.1. Nejde nám o záchranu dat, jen aby přístroj vůbec jel. Dalším problémem je, že na něm není štítek s licenčním kódem. Chtěl bych vědět, zda jsou nějaké možnosti. Podařilo se mi dostat s instalací pomocí tzv. Výchozího produktového klíče do bodu, kde bych vybral oddíl pro instalaci, ale v tom mi stále brání BL. Viz. přílohy. Jde nějak vymazat oddíly přes Diskpart? Aby se odstranil ten BL? S licencí to bude horší. Od ASUSU se asi nedočkám, že by poskytli licenční klíč na základě výrobního čísla. Nemá problém koupit licenci W10, ale zatím to není aktuální, pokud neodstraním ten požadavek BL. Jsou nějaké možnosti? Předem děkuji za jakékoli rady.
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: 0c9399c1-636b-456e-85c9-f53c3b3984cd.jpg 
Zobrazení: 12 
Velikost: 289.0 KB 
ID: 32311   Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: b286a5f5-adfe-4c47-ba6a-fe7bde5a569b.jpg 
Zobrazení: 10 
Velikost: 177.9 KB 
ID: 32312  
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Ventero
    Registrace
    Oct 2012
    Příspěvků
    1,124

    Je velice pravděpodobné, že licence je obsažena ve FW notebooku a instalátor si ji sám načte.
    Horší je to s tím HDD a myslím, že tady nepomohl ani Low Level Format - počkej ještě, jestli se k tomu vyjádří někdo zkušenější. Pokud vím tak by mohl pomoci jen specializovaný SW s bruteforce prolamováním - to už je však trochu ošemetná věc se k němu dostat či k němu, kdo to zná a prolamování může trvat několik dní. Kolikátka je to HDD - jestli ho rovnou neoželet a nekoupit jiný, ať už nový nebo od někoho a zkontrolovat na vady ...
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Feb 2016
    Příspěvků
    23

    Výměna HDD by nebyla problém, jenže tady je nějakej "bordel" přímo na desce. Ne samostatnej disk. 32GB.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Ventero
    Registrace
    Oct 2012
    Příspěvků
    1,124

    Reset desky?
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SHW Avatar uživatele dzandra
    Registrace
    Dec 2006
    Příspěvků
    1,398

    Mám podobný problém s lenovem 100s, ale ten se chová celý nějak divně. Taky se mu nějak uzamkl disk pomocí bitlock a určitě si ho sám nezapnul. A je to podobný zmetek s 32 gb oddílem. Zkusí si pohrát pomocí https://gparted.org/download.php , ale stáhni si tu x86 distribuci, protože mi s 64b nechtěl bůbec bootovat. mohlo by se ti podařit ty oddíly úplně vymazat a znovu vytvořit klidně jen jeden. Vzhledem k tomu , že to má uefi bios, tak licenční číslo nebudeš vůbec potřebovat a jen s stáhni instalaci os z microsoft stránek.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Nováček
    Registrace
    Feb 2016
    Příspěvků
    23

    Tak ani z x86 verze to nechce bootovat, bohužel změnit prioritu odkud se má bootovat v BIOSu nejde.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Nováček
    Registrace
    Feb 2016
    Příspěvků
    23

    Pfff. Nakonec to bylo jednodušší, než jsem si myslel. Ve fázi instalace, kde se vybírá, kam se má systém instalovat, jsem všechny čtyři oddíly Odstranil, čímž vznikl jeden oddíl, který měl 29+ GB, u něj jsem klikl na Nový a ................. bylo. Už mám nainstalováno pomocí Výchozího produktového klíče a teď jdu na svém PC stáhnout ovladač na WIFInu ať to můžu dokončit.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Nováček
    Registrace
    Feb 2016
    Příspěvků
    23

    Jen s tou licencí bude asi problém, přes několik restartů to stále chce pro aktivaci klíč. Doufal jsem, že se to aktivuje samo po připojení desky k internetu.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Starousedlík SHW Avatar uživatele dzandra
    Registrace
    Dec 2006
    Příspěvků
    1,398

    Zkus telefonickou aktivaci, někdy to fuguje lépe, když je problém s tou internetovou. Děj do cmd "slui 4" a vyber si region čr, sice to píše, že v tomhle regionu není služba podporovaná ale když zavoláš na 800 100 074, tak by ti to mělo proběhou. Maximálně se tě to na konci zeptá, na kolika pc je v současné době licence nainstalována, tak tam dej hlavně 1
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Nováček
    Registrace
    Feb 2016
    Příspěvků
    23

    Aktivoval jsem pomocí KMS. Hotové. Už je na cestě naz5 k majiteli.
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. eMMC a BitLocker na 2v1 Lenovo
    Od Ventero v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 11
    Poslední příspěvek: 26-07-2016, 13:15
  2. problem s pc pri startu a pri stahovani
    Od petr.stony v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 20-05-2010, 14:44
  3. Problém při startu PC a potom občas i při běhu
    Od dogs v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 11-02-2010, 20:23
  4. Vypinani při startu
    Od DJHrabě v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 34
    Poslední příspěvek: 01-02-2010, 20:16
  5. Chyba při startu
    Od Commanderwar v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 13-03-2008, 11:37