Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 1 z 3 123 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 33

Téma: Ako zistiť, ktorá vetva je ktorá?

  1. #1
    Starousedlík SHW Avatar uživatele robky
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    3,217

    Poprosím o radu : ako mám zistiť, ktorá vetva (u zdroja s dvoma vetvami +12V Seasonic SS-500ET) je +12V1 a ktorá +12V2. Konektory aj káble nie sú nijako označené a ani odlíšené.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Čestný člen Avatar uživatele husky14
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    4,308

    A proc to potrebujes vedet? Je to k necemu dulezity?
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Starousedlík SHW Avatar uživatele robky
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    3,217

    No aby som mohol rozložiť záťaž rovnomerne na obe vetvy. Zdroj, namiesto ktorého bude osadený tento Seasonic, má len jednu vetvu a zjavne prestáva stíhať. Vzhľadom na to, že neviem rozlíšiť napájacie vetvy nového zdroja sa môže stať, že všetko zapojím len na jednu vetvu a potom by výmena zdroja bola asi zbytočná, či nie?
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Čestný člen Avatar uživatele husky14
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    4,308

    No ten zdroj ma na obou vetvich 17A, takze podle silnejsi/slabsi vetve to neurcis a hlavne je to zbytecny zjistovat vetev 1 a 2. Zatizeni imho muzes rozlozit dle uvazeni....

    Btw. z vlastni zkusenosti bych ti doporucil, abys HDD se systemem zapojil pokud mozno samostatne (nebo s co nejmensim poctem dalsich pripojeni) na jednu vetev a zbytek (CD/DVD, VGA, vetraky) na druhou.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Čestný člen Avatar uživatele mech13
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    5,779

    husky14: no on je chce zapojit rovnomerne aleto prave resime ze nevi na ktere drat

    nepomohlo by vzit voltmetr a pormerit napeti? udelat na tom zdroji odber (pokusit se zatizit jen jednu vetev, treba jen zakladni desku, nebo to proste nejak pozkouset), a doufat ze neni silene tvrdy a kdyz bude jedna vetev zatizena tak na ni bude jine napeti nez na te druhe... a vzit si voltmetr a promerit vsechny draty kolik kde je a s trochou stesti budes dostavat dve ruzny hodnoty a pak lechce poznas ktery drat kam patri...
    jenom mam strach ze bys ten seasonic musel zatizit poradne aby rozdil nebyl v chybe mereni. u takovyho EC ti to po zatizeni spadne o pul voltu a to by pak slo lechce, ale jestli ten seasonic bude dost tvrdy tak by ten rozdil mezi vetvemi mohl by mensi nez chyba mereni...
    no treba to tak nejak pujde, elektrikar nejsu takze za nic nerucim ale jelikoz zatim nikdo nic jineho nema...
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Čestný člen Avatar uživatele husky14
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    4,308

    Citace Původně odesláno od mech13 Zobrazit příspěvek
    husky14: no on je chce zapojit rovnomerne aleto prave resime ze nevi na ktere drat
    Asi Vas nechapu, ale kdyz to doted jelo na jedny vetvi (urcite na nejaky sotva 350W), tak to muze na ten Seasonic 500W nacpat taky na jednu vetev a rozjede se mu to s prstem v nose....
    Na to se imho nemusi nic promerovat....

    Jediny, co by mu mohlo nadelat starosti, je to napajeni HDD, jak sem psal (znamej si diky tomu pekne zatrenoval, nez na to prisel).... takze HDD pokud mozno na samostatnou vetev a zbytek komponent ten Seasonic slupne jak malinu.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Čestný člen Avatar uživatele mech13
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    5,779

    tady ale jde o to ze on NEVI ktery draty jsou z ktere vetve, na tom seasonicu je proste nehorazny chuchvalec spousty dratu (nejen dva draty s peripheral konektorama jak na fortronech kde je to celkem jasny) a neda se pohledem zjistit ktery drat je ve zdroji pripojen na kterou vetev.

    tim zatizenim jedne vetve by na ni mohlo ubyt napeti (kdyz zatizis EC tak ti z 12.3V spadne sotva na 11,5V) a toho skusit vyuzit a na te nezatizene vetvi by mohlo byt vetsi napeti, ktere bude na vsehech kabelech ktere na ni jsou napojeny stejne, a na kabelech pripojenych k te zatizene vetvi by melo byt napeti nepatrne nizsi. nerikam ze to spadne jak u EC ale snad by to mohlo jit aspon namerit

    EDIT:
    rekeneme ze ma bez zateze na obou vetvich 12,1V
    skusit zapojit desku a k tomu jeste neco, treba na jeden kabel z molexama napojt ze tri disky (pokud nepujde nic namerit tak skusit jiny kabel, nejak to nakombinovat)
    po zatizeni jen jedne vetve by napeti na te zatizene mohlo spadnout rekneme na 12,0V a na te nezatizene zustane 12,1V
    takze voltmetrem jen promeri jednotlive konektory a zjisti, na kterem je 12,0 a na kterem 12,1 a vi ktery kabel je pripojen na kterou vetev...

    znova ale pripominam ze nejsu elektrikar a navrhnul jsem to jen kvuli absenci jinyho reseni...
    Naposledy upraveno uživatelem mech13: 17-10-2007 v 09:42
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Občasný diskutér
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    74

    Něco mě právě napadlo, ale nevím jestli to bude fungovat (nemám tu zdroj s více větvemi)
    Většina voltmetrů má test vodivosti (pípák), takže pokud ty 12V větve jsou skutečně oddělené, mělo by se dát proměřit všechny 12V piny na molexech (při vypnutém zdroji) a které spolu povedou jsou z jedné větvě a zbytek z druhé...
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Čestný člen Avatar uživatele husky14
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    4,308

    Ok uz sem Vas pochopil....
    Ale stejne nejak nepobiram duvod, proc to takhle zjistovat.... sorry, sem jen zvedavej
    Prece mam dve vetve s molexy + SATA napajeni + FDD (ty vetve vedou fyzicky ze zdroje a dokazu je rozlisit). Na ne napojim HDD, vsechny mechaniky popr. FDD (zapojeni rozlozim mezi vetve) a mozna nejakej vetracek a co zbyva? 6-ti pin k VGA? Pridavny napajeni CPU?

    Jinak kabely by se mely dat "prosvitit", jak pise mikeb.
    Ale imho to budes pul dne pracne zjistovat, pak to podle svych presnych namerenych zjisteni zapojis a pri startu ti akorat cvrnknou vetraky a nic (pripad myho znamyho).... Takze vsechno odpojis a skoncis tak, jak sem ti psal: s HDD nejlepe samostatne na jedny vetvi .... no flame
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Čestný člen Avatar uživatele mech13
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    5,779

    husky: ale jo, o to nam jde, jenze ony ty lepsi zdroje nemaji dve vetve s molexy ale treba 4 a k tomu 3 kably se SATA konektory, 2 kably na napajeni VGA a pak to poznej...
    jak jsem psal, na 400W fortronu to mas jasny, tam jsou vsechny konektory na dvou kablech, ale tady resime 500W seasonic a uz na mojim 430W je takovych kablu ze bys na nich obesil pulku armady
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Čestný člen Avatar uživatele husky14
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    4,308

    Jj dobra dobra, chapu....
    Jak pises, zdroj ma treba 4 kabely s molexy, 3 se SATA atd.... a co ma robky v PC? 1 nebo 2 HDD SATA a 1 DVD IDE?
    Ale jo, tak uz toho necham....
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Petr S.
    Registrace
    Nov 2006
    Příspěvků
    1,241

    Citace Původně odesláno od mikeb Zobrazit příspěvek
    Něco mě právě napadlo, ale nevím jestli to bude fungovat (nemám tu zdroj s více větvemi)
    Většina voltmetrů má test vodivosti (pípák), takže pokud ty 12V větve jsou skutečně oddělené, mělo by se dát proměřit všechny 12V piny na molexech (při vypnutém zdroji) a které spolu povedou jsou z jedné větvě a zbytek z druhé...
    Tohle je vážně dobrý nápad a měl by fungovat. Teda aspoň si to myslím. Nemám teď ale momentálně k dispozici žádný vhodný zdroj a tak to nemohu prozkoušet...

    Už to někdo zkoušel? Funguje to opravdu?
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Čestný člen Avatar uživatele husky14
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    4,308

    Citace Původně odesláno od Petr S. Zobrazit příspěvek
    Už to někdo zkoušel? Funguje to opravdu?
    Urcite, takhle hledaj draty treba i autoelektrikari....
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Petr S.
    Registrace
    Nov 2006
    Příspěvků
    1,241

    Citace Původně odesláno od husky14 Zobrazit příspěvek
    Urcite, takhle hledaj draty treba i autoelektrikari....
    Skvěle, tak jsem zas o něco chytřejší

    BTW. Já takhle zatím jenom zkoušel když jsem potřeboval zjistit např. který pin na desce je připojen na zem...
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Čestný člen Avatar uživatele husky14
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    4,308

    Citace Původně odesláno od Petr S. Zobrazit příspěvek
    Skvěle, tak jsem zas o něco chytřejší
    Potrebujes k tomu baterii, zarovku (kterou ta baterie dokaze rozsvitit ) a kousek dratu....
    (+) z baterie privedes na jeden konec hledanyho dratu, zarovku pripojis na (-) baterie, k zarovce kousek dratku a hledas s nim druhej konec hledanyho dratu.

    Btw. zdroj doporucuju odpojit od site
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 3 123 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Ktora zostava je lepsia?
    Od Andiamo v sekci PC - nová sestava
    Reakcí: 18
    Poslední příspěvek: 18-06-2010, 14:07
  2. Ktora je ta prava?
    Od ganja boss v sekci Intel - procesory a základní desky
    Reakcí: 23
    Poslední příspěvek: 19-03-2008, 08:39
  3. Ati alebo Nvidia,ktorá?
    Od MegaTron v sekci Grafické karty
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 19-12-2007, 09:37
  4. DDR2: Ktora je najlepsia?ram
    Od Asus v sekci Operační paměti
    Reakcí: 34
    Poslední příspěvek: 06-12-2007, 09:50
  5. Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 08-04-2007, 21:12