Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Zobrazené výsledky: 1 až 12 z 12

Téma: Záloha BIOS ntb eMachines E510

  1. #1
    Nováček Avatar uživatele LuSil
    Registrace
    Mar 2007
    Příspěvků
    28

    Zdravím všechny,

    nenašel by se někdo, kdo stále vlastní funkční notebook eMachines E510? Potřeboval bych zazálohovaný originál BIOS z tohoto notebooku. Nedávejte sem prosím odkazy na BIOS ze stránek výrobce. Ten už mám.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Ventero
    Registrace
    Oct 2012
    Příspěvků
    1,128

    Starsi verze se tedy objevit nedaji? Dotaz na podporu vyrobce, jestli by tu puvodni verzi neposkytl? Myslim, ze eMachine jsou brandovany Acer ...
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček Avatar uživatele LuSil
    Registrace
    Mar 2007
    Příspěvků
    28

    Je mi celkem jedno jaká to bude verze, ale musí to být záloha přímo z ntb.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Ventero
    Registrace
    Oct 2012
    Příspěvků
    1,128

    Zajimavy pozadavek ...
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček Avatar uživatele LuSil
    Registrace
    Mar 2007
    Příspěvků
    28

    Vysvětlím důvod proč. Při flashování BIOSu, který jsem stahnul ze stránek výrobce, jsem použil v DOSu příkaz flashit.exe s přepínačem ALL. Tím se flashnul BIOS pro ntb Acer i s logem, protože výrobce používá univerzální soubor s BIOSem jak pro modely eMachines tak pro Acer. Nevím jak z toho univerzálního souboru flashnout zpět pouze BIOS pro eMachines.
    Naposledy upraveno uživatelem LuSil: 12-04-2019 v 00:30
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,131

    Pokud flash proběhl správně, co Ti nevyhovuje? Ono logo Acer? Spíše bych Tě odkázal s dotazem na My Digital Life Forum.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Nováček Avatar uživatele LuSil
    Registrace
    Mar 2007
    Příspěvků
    28

    Kromě loga se změnila klávesa na vyvolání Boot Menu z F10 na F12. Obávám se, že budou ještě jiné chyby.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,131

    Změna klávesy není chyba, notebooky Acer mají pro vyvolání boot menu přiřazenou klávesu F12. Jelikož se jedná o Acer BIOS, tak je vše v pořádku. Pokud se nepletu výroba produktů eMachine (low-end firmy Acer) byla již ukončena. Takže bych předpokládal, že se bude jednat o poslední verzi s min. úpravou. Produkty Acer celkově trpí nejen podporou ovladačů, ale i BIOSů. Příkladem je např. absence podpory Dual Channelu v některých produktech.
    Pouze se obáváš dalších zažitých "zvyklostí" nebo se potýkáš s konkrétní chybou? Logo Acer a změněnou klávesu pro boot menu bych IMHO neřešil. Řešení je nulové, zvláště u již nevyráběné značky. eMachines byl low-end low-endové značky.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Nováček Avatar uživatele LuSil
    Registrace
    Mar 2007
    Příspěvků
    28

    Citace Původně odesláno od kevin00 Zobrazit příspěvek
    Pouze se obáváš dalších zažitých "zvyklostí" nebo se potýkáš s konkrétní chybou?
    Originál BIOS je určen pro Aspire 5315, Aspire 5320, Aspire 5715Z, Aspire 5720, Aspire 7320, Aspire 7720, eMachines E510.

    Ten notebook není můj, ale známé. Proto se bojím, aby nebyl ještě jiný problém kromě těch dvou, které jsem zmiňoval.
    Naposledy upraveno uživatelem LuSil: 14-04-2019 v 23:06
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,131

    Citace Původně odesláno od LuSil Zobrazit příspěvek
    Originál BIOS je určen pro Aspire 5315, Aspire 5320, Aspire 5715Z, Aspire 5720, Aspire 7320, Aspire 7720, eMachines E510.
    Ten notebook není můj, ale známé. Proto se bojím, aby nebyl ještě jiný problém kromě těch dvou, které jsem zmiňoval.
    Opravdu bych to neřešil. Logo a změna klávesy vyvolávající boot menu jsou opravdu prkotiny. Kolikrát kamarádka menu vyvolává? Zbytek bude funkční a pokud by se vyskytl nějaký problém řešil bych ho poté. Pokud se ntb chová korektně po všech směrech, tak je BIOS v pořádku. Tyto dvě změny jsou IMHO pouze sjednocení, neboť modly Acer přečíslují modely eMachines. Nic víc bych v tom nehledal
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Ventero
    Registrace
    Oct 2012
    Příspěvků
    1,128

    Tusil jsem to od zacatku, ze za pozadavkem budou spis obavy. Takze asi tak, jak pise Kevin00 ...
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Nováček Avatar uživatele LuSil
    Registrace
    Mar 2007
    Příspěvků
    28

    NTB funguje bez problémů, takže už to neřeším. Díky moc všem za odpovědi.

    Prosím o lock.
    Odpovídat lze po přihlášení



Podobná témata

  1. prosba - Acer Emachines EL 1352
    Od Jay2x v sekci AMD - procesory a základní desky
    Reakcí: 11
    Poslední příspěvek: 14-06-2012, 03:40
  2. Windows 7: záloha
    Od Beeda v sekci OS Windows
    Reakcí: 11
    Poslední příspěvek: 28-05-2012, 21:07
  3. Ovladače: emachines e527 hdd driver
    Od stix v sekci Ovladače a BIOSy
    Reakcí: 14
    Poslední příspěvek: 25-03-2011, 16:41
  4. Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 05-10-2009, 19:58
  5. Záloha dat: zaloha slozek ??
    Od HFX9 v sekci Storage (úložná zařízení)
    Reakcí: 18
    Poslední příspěvek: 11-06-2009, 17:03