reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Fractal Design Edison M: modulární zdroje pro velké sestavy

13.10.2014, Jan Vítek, aktualita
Fractal Design Edison M: modulární zdroje pro velké sestavy
Společnost Fractal Design známá především pro své kvalitní skříně s rozumnými cenami si tentokráte připravila modulární zdroje Edison M, které jsou určeny pro herní sestavy uložené i ve velkých skříních.
Fractal Design Edison M totiž mají být vybaveny dlouhými kabely, díky nimž by konektory ke svému cíli měly dosáhnout i oklikou kolem traye základní desky, což platí především pro ATX12V konektor. Tyto zdroje jsou navíc částečně modulární, takže jejich kabeláž je částečně připájena napevno a částečně jsou k dispozici konektory. Napevno jsou přitom připájeny ty konektory, které v každém případě využijeme, čili především hlavní ATX svazek nebo vedlejší EPS napájení. Nebudeme ale moci zdroj kompletně odpojit a všechny kabely nechat na místě, což se často hodí u malých skříní.





Nové Edison M jsou k dispozici ve škále od 450W přes 550W a 650W až po 750W model. Všechny nabízí vysokou účinnost zaštítěnou certifikací 80 Plus Gold.





Fractal Design se pochlubil, že jeho Edison M využívají kvalitní japonské elektrolytické kondenzátory a japonské či tchaj-wanské kondenzátory s pevným dielektrikem. Samozřejmostí jsou ochrany před přepětím, nadproudem, zkratem, podpětím a přehřátím a stejně tak nepřekvapí kompatibilita se standardem ATX 2.4.

Pro chlazení se využijí 120mm ventilátory s ložisky FDB, které slibují dlouhou životnost a i díky tomu si Fractal Design dovolil na všechny verze poskytnout záruku po dobu pěti let. Ve zprávě však nebyla uvedena délka kabelů, když už se jí tedy výrobce chlubí. Uvádí ji ale ve specifikacích na svých stránkách (viz zdroj), takže z nich můžeme vyčíst, že hlavní ATX svazek má kabel s délkou 550 mm a 4+4pinový EPS konektor je na konci 700mm kabelu. U dalších kabelů je to již trošku složitější, takže pokud o to máte zájem, můžete se podívat na tabulky na stránkách výrobce.

Ceny stanovené za 450W, 550W, 650 W a 750 W model jsou 80, 90, 100 a 110 euro.

Zdroj: TZ Fractal Design
reklama