reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Fractal Design Node 804: pro malé a výkonné sestavy

13.3.2014, Jan Vítek, aktualita
Fractal Design Node 804: pro malé a výkonné sestavy
Společnost Fractal Design se zase jednou ozvala s novým modelem počítačové skříně. Tentokrát jde o model Node 804 určený pro sestavy založené na základních deskách Micro ATX podporující vodní chlazení.
Fractal Design Node 804 je tedy nejnovější počítačovou skříní od této firmy, která je určena pro menší sestavy založené na základních deskách formátu Micro-ATX. Může jít ale o velmi výkonné sestavy s procesorem či grafikou s vodním chlazením, jak ukazuje jeden z uvolněných obrázků.





Node 804 můžeme zařadit mezi tzv. Cube, tedy skříně, jejichž tvar nemá daleko ke krychli. Vepředu ukazuje panel z broušeného hliníku a uvnitř je rozdělena na dvě části, přičemž ta levá nese hlavní komponenty, čili základní desku se vším potřebným a k tomu až dva pevné disky či SSD a 240mm radiátor. V pravé části je pak mimo jiné místo pro napájecí zdroj, takže tato skříň se podobá modelu Corsair Carbide Series Air 540 (recenze).





Skříň přichází vybavena třemi ventilátory Silent Series R2 120 mm, ale dohromady jich může nést až sedm. Dále má místo pro až osm pevných disků a čtyři SSD nebo deset pevných disků a dvě SSD. Pro vodní chlazení, respektive radiátory je připravena jedna 240mm pozice a jedna 280mm pozice.





Všechny vstupy pro čerstvý vzduch jsou prý vybaveny prachovými filtry, dále tu máme stejně jako u zmíněného Corsairu plexi v levé bočnici, našlo se i místo pro tenkou optickou mechaniku, kterou lze vyměnit za dvě SSD, zabudovaný je regulátor otáček, a to nejspíše ve stylu Fractal Design, tedy se 5, 7 a 12 V napětí.

Celkové rozměry skříně jsou 370 x 307 x 412 mm (Š x V x H) a cena byla stanovena na 100 euro s dostupností od května.

Zdroj: techPowerUp
reklama