reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Fractal Design uvádí pro sebe netradiční skříně Focus G

25.5.2017, Jan Vítek, aktualita
Fractal Design uvádí pro sebe netradiční skříně Focus G
Fractal Design si připravil dvojici skříní spadajících do stejné série, a to Focus G a Focus G Mini. Pro tuto firmu je jejich design netradiční, neboť jde o otevřené skříně s dobře viditelnými průduchy. Samy o sobě ale netradiční vůbec nejsou.
Fractal Design Focus G Series se tak zaměřují na sestavy založené na deskách ATX a Micro ATX, takže dle toho budeme volit Focus G, nebo Focus G Mini, což je v případě nabídky této firmy běžné. Celá série se zaměřuje spíše na low-end a obě skříně tak mají stát pod 50 dolarů, přičemž k oběma modelům dostaneme také dva 120mm ventilátory Silent Series s bílými LED.





Skříně Focus G a Focus G Mini si jsou velice podobné a v podstatě jde o to, že Mini je jen nižší a má méně záslepek rozšiřujících slotů pro karty, ale jsou tu i jiné rozdíly. Například výběr barev se u malé verze omezuje jen na černou, kdežto velký model si můžeme vybrat i v bílé, modré, červené a šedé barvě. Dále má vepředu dvě pozice i pro 140mm ventilátory, ne pouze 120mm, čemuž odpovídá i místo pro radiátor vodního chlazení, ale jinak jsou základní specifikace pro obě verze stejné, samozřejmě až na rozměry a hmotnost.





Máme tu tak celkem šest ventilátorových pozic, kde všechny až na zadní mají prachové filtry, podporován je až 165 mm vysoký procesorový chladič, maximálně 380 mm dlouhé karty a 230 mm hluboký zdroj. Mezi trayem a pravou bočnicí je 18 až 25 mm prostoru pro kabely.





Pro pevné disky tu máme dvě pozice, jež zvládnou i 2,5" zařízení a pro ta máme vyhrazenu ještě jednu pozici. Celkem tu tak jsou jen tři pozice pro 3,5" nebo 2,5" úložná zařízení, ale to nemusí být v dnešní době nedostatečná nabídka. Jednak se rozmáhají i SSD v podobě kartiček M.2 a potom nám obě skříně poskytnou ještě dvě 5,25" pozice, které lze také s redukcí využít pro disky či SSD.

Přední panel nese rozhraní USB 3.0, USB 2.0 a audio konektory, boční okna jsou pochopitelně při takové cenové hladině z plexiskla a co se týče rozměrů, větší model měří 205 x 431 x 450 mm a váží jen 4,5 kg. Menší pak měří 195 x 370 x 450 mm a váží 4,1 kg.

Zdroj: Fractal Design
reklama