reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Fujitsu potichu představilo tablet LifeBook TH700

1.7.2010, Jakub Doležal, aktualita
Fujitsu potichu představilo tablet LifeBook TH700
Japonský výrobce spotřební elektroniky představil nový dotykový tablet LifeBook TH700, který byl omlazen a nabídne platformu Intel Calpella. Tentokrát se Fujitsu svým produktem příliš nepochlubilo a zpráva se tak šíří spíše přes internetové...
Japonský výrobce spotřební elektroniky představil nový dotykový tablet LifeBook TH700, který byl omlazen a nabídne platformu Intel Calpella. Tentokrát se Fujitsu svým produktem příliš nepochlubilo a zpráva se tak šíří spíše přes internetové magazíny.



Nový LifeBook TH700 disponuje LCD panelem s úhlopříčkou 12“, WXGA rozlišením a moderním LED podsvícením. Fujitsu použilo kapacitní dotykovou technologii a tablet je tak možné ovládat jak pomocí prstů, tak přes klasické pero. Ve spodní části víka displeje se pak samozřejmě nachází kloub, který dovolí celý displej různě polohovat.



Uvnitř tabletu nalezneme omlazený hardware od společnosti Intel. Výkon má na starosti 2jádrový procesor Core i3-350M, který pracuje na frekvenci 2.26 GHz. Operační paměť DDR3 je osazena v kapacitě 4 GB a měla by tak vystačit většině uživatelů. Grafická karta Intel HD Graphics se nachází přímo v pouzdře procesoru. Pro uživatelská data je připraven pevný disk s kapacitou 320 GB a čidlem náklonu.



Nabídka sítových rozhraní čítá obvyklý standard, tedy Ethernet, Wi-Fi (802.11n) a Bluetooth. Pro komunikaci s kolegy se jistě bude hodit integrovaná webkamera ve víku displeje. Pro přihlášení do systému je možné použít voděodolnou klávesnici, nebo čtečku otisků prstů. Fujitsu se povedlo do tak malého šasi vměstnat ještě 2vrstvou DVD vypalovací mechaniku. Celý tablet je napájen baterií se šesti články a výdrž se dle výrobce pohybuje na hranici 5hodin.



Operační systém pochází jak jinak než od Microsoftu a jedná se o Windows 7 v edici Home Premium. Bonusem navíc je kancelářský balík Office Starter 2010 a 60denní trial verze Norton Internet Security. Nový LifeBook TH700 můžete zakoupit na stránkách Fujitsu za 24 200 Kč ($1,149).

Zdroj: Fujitsu
reklama