reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Fujitsu Siemens uvedlo na český trh nové ESPRIMO Mobile M9410

10.8.2008, Milan Šurkala, aktualita
Fujitsu Siemens uvedlo na český trh nové ESPRIMO Mobile M9410
Nová řada notebooků Fujitsu Siemens ESPRIMO Mobile přinese zvýšenou odolnost v podobě pevného těla a víka z hořčíkové slitiny. Pevný disk je pak chráněn technologií ShockSenzor. Nebude chybět ani TPM modul, čtečka karet SmartCard a software...
Nová řada notebooků Fujitsu Siemens ESPRIMO Mobile přinese zvýšenou odolnost v podobě pevného těla a víka z hořčíkové slitiny. Pevný disk je pak chráněn technologií ShockSenzor. Nebude chybět ani TPM modul, čtečka karet SmartCard a software DeskView Data pro lepší ochranu dat.



Těmito všemi technologiemi bude nová řada notebooků vybavena. Jako první se na našem trhu objeví model M9410. Nabídne 14,1" LCD displej s WXGA nebo WXGA+ rozlišením a hmotnost 2,3 kilogramu. Stejně jako ostatní modely, které přijdou na trh později, i tento je vybaven UMTS, WLAN a volitelně rozhraním Bluetooth. Podporují technologii Intel vPro, v případě problémů je tak možná technická podpora přes bezdrátové připojení.

Uživatelé požadující velkou výdrž, mohou vyměnit DVD mechaniku za druhou baterii. Tento modulární prvek ale lze nahradit třeba druhým pevným diskem. Procesorem může být Celeron 540, je však možno koupit notebook i s jinými procesory, vrcholem nabídky je pak Core 2 Duo T9500. Integrovanou grafickou kartou je Intel GMA X3100. ESPRIMO Mobile M9410 bude k dispozici od poloviny srpna za cenu 19 990 Kč bez DPH.

Zdroj: TZ Fujitsu Siemens
Autor: Milan Šurkala
Vystudoval doktorský program v oboru informatiky a programování se zaměřením na počítačovou grafiku. Nepřehlédněte jeho seriál Fotíme s Koalou o základech fotografování.
reklama