reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

GE Kitchen Hub: libo širokoúhlou mikrovlnku s Netflixem?

9.1.2020, Jan Vítek, aktualita
GE Kitchen Hub: libo širokoúhlou mikrovlnku s Netflixem?
Společnost General Electrics si připravila novou verzi zařízení Kitchen Hub, která kombinuje dvě věci, a sice vaření a zábavu. Jedná se o mikrovlnnou troubu, jež je vybavena 27" širokoúhlou obrazovkou. 
Normální mikrovlnka nám skrz svá dvířka ukazuje právě připravované či ohřívané jídlo, ovšem nový GE Kitchen Hub tuto plochu využívá zcela jinak. Vybaven je 27palcovým širokoúhlým displejem a systémem, který umožní přehrávání streamovaných videí z Netflixu. Ovšem ten, kdo má doma mikrovlnku, k níž "dostřelí" přinejlepším 2,4GHz Wi-Fi, asi velice dobře ví, že tato kombinace obvykle nejde dobře dohromady. Zapnutá mikrovlnka totiž dokáže takovou bezdrátovou síť velice efektivně rušit a GE Kitchen Hub pochopitelně je vybaven právě rozhraním Wi-Fi. Není přitom jasné, zda má výrobce tento problém nějak podchycen, anebo lze prostě předpokládat, že 2,4GHz Wi-Fi v průběhu ohřevu bude mít problémy. 
 
starší verze Kitchen Hubu, snímky nové nebyly poskytnuty
 
GE ale také slibuje, že s využitím umělé inteligence bude Kitchen Hub sledovat, zda už je jídlo hotové a dále bude moci posloužit právě jako hub, čili centrální přístupový bod pro zařízení se Z-Wave nebo jiná chytrá zařízení daného výrobce.
 
Je třeba také upozornit, že starší verze Kitchen Hubu nezahrnuje mikrovlnku, takže nelze zjistit, jak ta jde v podání GE dohromady s Wi-Fi. Jde tak v podstatě jen o součást digestoře, která využívá displej, na němž běží Android 8 a přijde na 1200 dolarů. 
 
Nový Kitchen Hub počítá samozřejmě i s tím, že bude uživateli servírovat recepty, a to pomocí aplikace Flavorly od SideChef. Montovat by se měl také nad sporák, takže si zachová i funkci digestoře. Krom displeje budou k dispozici také kamery pro videokomunikaci a krom podpory Netflixu se počítá také se Spotify, nicméně to už vše bude prostě záležet na nainstalovaných aplikacích, neboť lze předpokládat, že to bude z hlediska funkčnosti v podstatě velký tablet. 
 
Technické specifikace i informace o použitém systému si ale výrobce zatím nechal pro sebe, takže ani nevíme, jakou verzi Wi-Fi tu budeme mít. 
 
 


reklama