reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

GeForce GTX 760: pro tento rok asi poslední model své řady

24.6.2013, Jan Vítek, aktualita
GeForce GTX 760: pro tento rok asi poslední model své řady
Již zítra má být oficiálně představena nová grafická karta NVIDIA GeForce GTX 760, o níž bylo již dříve řečeno, že má jít o poslední GeForce GTX 700 představenou v tomto roce. Nyní se objevil obrázek, který toto tvrzení podporuje. Ukazuje...
Již zítra má být oficiálně představena nová grafická karta NVIDIA GeForce GTX 760, o níž bylo již dříve řečeno, že má jít o poslední GeForce GTX 700 představenou v tomto roce. Nyní se objevil obrázek, který toto tvrzení podporuje.





Ukazuje totiž řadu nejvýkonnějších grafických karet NVIDIA pro měsíce květen, červen a pak pro celý podzim tohoto roku, v němž seznam karet zůstává stejný jako v červnu. Prozatím to tedy vypadá, že zítřejší očekávaná změna v nabídce herních karet GeForce, v jejímž rámci má nová GTX 760 nahradit starší GTX 660 Ti, bude na dlouhé měsíce změnou poslední.

GeForce GTX 760 má přijít s cenou 250 až 300 USD a její výkon by měl být vyšší než u konkurenčního Radeonu HD 7950, jenž se prodává za cenu kolem 300 USD. Krom toho už má NVIDIA v nabídce GTX 770 s cenou o 100 - 150 USD vyšší v porovnání s GTX 760, o dalších 150 USD více stojí GTX 780 a pak tu je už jen vlajková GTX Titan, která cenu dále navyšuje o 350 USD.

NVIDIA tedy v této době dokončuje obměnu své nabídky výkonných grafických karet a je jen logické, aby počkala na odpověď firmy AMD, jejíž desktopové Radeony HD 8000 jsou zatím v nedohlednu, a to měly dorazit ještě v tomto čtvrtletí, které už se chýlí ke konci.

Zdroj: techPowerUp
reklama