reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Gelsinger chce udělat z Intelu lídra ve všech kategoriích

17.2.2021, Jan Vítek, aktualita
Gelsinger chce udělat z Intelu lídra ve všech kategoriích
Patrick Gelsinger se včera ujal kormidla firmy Intel, a tak jsme mohli počítat s tím, že se brzy objeví i jeho projev adresovaný 110 tisícům zaměstnanců, z nějž se dozvíme, jaké jsou jeho plány do budoucna. 
Patrick Gelsinger při svém nástupu na pozici výkonného ředitele Intelu září sebevědomím a prohlašuje, že jeho firma má na to stát se lídrem ve všech kategoriích hardwaru, jimž se věnuje. To tak může znamenat v důsledku především CPU, GPU, AI, FPGA, IoT a tak dále. Gelsinger chce, aby byl Intel mnohem obratnější než dříve, stanovil si velkolepé cíle a především aby dodržoval své roadmapy.
 
 
Dále Gelsinger označil čtyři klíčové oblasti digitálních technologií, a to cloud, mobilní trh poháněný aktuálně technologiemi 5G, umělou inteligenci a tzv. "intelligent edge", čili analýzu a zpracování dat na místě jejich vzniku. Právě Intel má dle něj jako jediná firma na světě potřebné vědomosti a znalosti pro tvorbu potřebného křemíku, platforem, softwaru, architektur a má možnost zajistit i výrobu produktů v nezbytném rozsahu. 
 
Nový CEO tak pro Intel stanovil čtyři priority, jichž se chce držet. První už byla zmíněna, čili jde o to být lídrem ve všech relevantních kategoriích. Dále chce, aby zákazníci Intelu mohli spoléhat na to, že stanovené strategie budou skutečně dodržovány a slíbené produkty budou k dispozici včas. Zatřetí jde o rychlé, odvážné a nadšené inovování na poli daných kategorií Intelu, k čemuž má Intelu dopomoci jeho know-how, inženýrský talent a investice do výzkumu. 
 
Nakonec chce Gelsinger znovu zažehnout původní myšlenky, které dříve poháněly firemní kulturu Intelu, aby mohl díky tomu přitahovat potřebné nové talenty z celého světa. Opět tak mluví o odkazu Andyho Grovea, spoluzakladatele firmy. 
 
Zatím tak jde spíše o motivační projev a snad se už brzy dozvíme, jaké budou první konkrétní kroky nového šéfa Intelu. 


reklama