reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Gigabyte Aorus GTX 1070 Gaming Box: dostupné externí GPU

2.6.2017, Jan Vítek, aktualita
Gigabyte Aorus GTX 1070 Gaming Box: dostupné externí GPU
Na trh se dostává stále více externích boxů pro grafické karty, které slouží pro rozšíření schopností dnešních notebooků a nejen jich. Můžeme tak mít notebook s integrovanou grafikou, na němž si přesto zahrajeme i AAA tituly.
Produkty jako Gigabyte Aorus GTX 1070 Gaming Box budou ale sloužit především těm uživatelům, kteří si chtějí pořídit vysoce mobilní notebook na cesty, ale rádi by si na něm doma také něco zahráli. To jim snadno zajistí rozhraní Thunderbolt 3, přes které připojíme externí box s grafickou kartou, který v podstatě poslouží jako celá dokovací stanice, k níž může být připojen vedle monitoru také Ethernet a potřebné periferie. Gigabyte na tento trh vstupuje se zařízením, které na rozdíl od jiných už ani moc nestojí.





Aorus GTX 1070 Gaming Box již obsahuje předinstalovanou GeForce GTX 1070, což vyplývá už z jeho označení. Ovšem Gigabyte by klidně mohl vypustit na trh i prázdnou verzi boxu, do níž by si uživatel vložil grafickou kartu dle potřeby, pokud by se však vešla do daných velikostních mantinelů i spotřeby, do čehož spadá také dodatečné napájení a jeho konektory. Však by jistě nejeden zákazník uvítal, kdyby si mohl nainstalovat i slabší a podstatně levnější GTX 1060 nebo konkurenčí model od AMD.





Nový Gaming Box je také poměrně malý, jak ukazují jeho fotografie, kde grafická karta zabírá podstatnou část vnitřku. Uvnitř se také nenachází žádná obrovská karta s tříventilátorovým chladičem, ale nejspíše model Gigabyte GV-N1070IXOC-8GD, který je vhodný i do sestav s deskami Mini ITX.

Vedle výstupů karty (2x DVI, 1x DP a 1x HDMI) nám Gaming Box poskytne také čtyři porty USB 3.0 a pak už jen nezbytné rozhraní Thunderbolt 3. Škoda že tu není také síť, ale tu můžeme koneckonců využívat v samotném notebooku jako Wi-Fi, a tak opravdu bude stačit jen zapojit Thunderbolt 3, zaklapnout notebook a hrát na monitoru s klávesnicí a myší.

A pak tu je ona cena. Aorus GTX 1070 Gaming Box se má prodávat za 599 USD, což čítá také kartu s cenou cca 400 USD, a tak na samotný box zbývá 200 USD. A to už ujde ve srovnání s takovým Razer Core, který byl představen s cenou 500 dolarů, a to bez karty. Ve skutečnosti by se tomuto boxu od Gigabyte měl blížit pouze AKiTiO Node, který je i tak o 100 dolarů dražší (a u nás ne moc dostupný, čemuž odpovídá i cena).

Zdroj: Hexus.net
reklama