reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Gigabyte G1.Gaming Z97 pro nová CPU Intel vyfocena

22.4.2014, Jan Vítek, aktualita
Gigabyte G1.Gaming Z97 pro nová CPU Intel vyfocena
Už to nebude dlouho trvat a na trh zavítají inovované procesory Intel Core, které jsou známé pod označením Haswell Refresh. Právě pro ně i nadcházející Broadwell je určena i základní deska G1.Gaming Z97 od Gigabyte.
Gigabyte G1.Gaming Z97 by se tedy měla stát jedním z hlavních herních modelů v nabídce této firmy a spadat bude do série G1.Killer. Nepůjde ale o to nejlepší z herní nabídky firmy Gigabyte. Nová G1.Gaming Z97 se s cenou mezi 150 a 200 dolary zařadí do střední třídy desek vybavených novou čipovou sadou Intel Z97 Express.





Nyní se již objevily první nepříliš kvalitní fotografie nové desky, na něž se můžeme podívat. Deska nám nabídne očekávanou výbavu a vlastnosti. Energii si bude ze zdroje brát pomocí 24pinového konektoru ATX a osmipinového EPS a procesor bude zásobit osmifázovým VRM napájením. Samozřejmostí je také čtveřice slotu pro paměti DDR3 DIMM s kapacitou až 64 GB.





Dále tu máme dva sloty PCI Express 3.0 x16, které si v případě zapojení dvou grafických karet rozdělí PCIe linky napolovic, tedy x8 a x8 a pak tu máme po třech PCI Express 2.0 x1 a dvou PCI.





Na zadním panelu se nachází jeden kombinovaný PS/2 pro klávesnici, nebo myš, pozlacené konektory DisplayPort, HDMI, S/PDIF a USB 2.0, který má posílené napájení. Vedle toho jsou další čtyři USB 3.0 plus dva USB 2.0, Ethernetový RJ-45, optický S/PDIF a další pozlacené 3,5mm audio konektory.





Deska také nabídne celkem šest portů SATA 6 Gbps a nejspíše také jeden slot pro karty M.2, přičemž o audio se postará 7.1 kanálový čip Creative Sound Core 3D se 115 dBA DA převodníkem a vyměnitelnými operačními zesilovači. Ethernet si zase vezme na starost Broadcom Killer E2100 PCIe NIC.

Zdroj: techPowerUp
reklama