reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Gigabyte na úvod připravil pět desek pro Ryzen

28.2.2017, Jan Vítek, aktualita
Gigabyte na úvod připravil pět desek pro Ryzen
Své první desky pro procesory Ryzen představila také společnost Gigabyte a v jejím případě jde o prvních pět modelů s čipsety X370 a B350, které se tak řadí mezi vyšší a střední třídu. Co nám nabídnou?
Nabídka základních desek s paticí AM4 pro procesory Ryzen a nejnovější APU Bristol Ridge se nám pěkně rozšiřuje a české obchody již většinou v předprodeji nabízí první kusy. Je třeba říci, že počet desek pro Ryzen zatím není ani zdaleka takový, jako nabídka modelů s LGA 1151 pro procesory Skylake a Kaby Lake. Alespoň se v ní v případě AM4 neztratíme.





Gigabyte si připravil tedy pět desek, a z toho dvě značky Aorus vybavené čipsetem X370 a zbytek prodává pod svou hlavní značkou a s čipsetem B350. Je tak jasné které desky jsou určeny pro lepší sestavy s vyhlídkou na vyšší přetaktování procesorů Ryzen a které jsou určeny pro běžné počítače. I na té nejlevnější desce s B350 si ale budeme moci vyzkoušet přetaktování jakéhokoliv procesoru Ryzen, což je jeden ze zásadních rozdílů mezi nimi a nabídkou Intelu.





O podrobných specifikacích nových desek Gigabyte a Aorus zde nebudeme mluvit. Pokud je chcete znát, můžete využít následující odkazy:




Dočkáme se zde všech moderních vymožeností, které Gigabyte nabízí, a to včetně RGB LED podsvícení Gigabyte RGB Fusion, což umožňuje synchronizaci podsvícení různých komponent i ovládání přes mobil. Jinak tu máme například dvojitý BIOS, USB 3.1, podporu PCIe SSD s NVMe, opláštěné sloty PCI Express, prostě všechno obvyklé.





Gigabyte uvádí, že těchto pět nových desek bude v obchodech k dispozici od 2. března.
reklama