reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Gigabyte Nan-Ping: odtud je možná i vaše deska

18.6.2014, Jan Vítek, článek
Gigabyte Nan-Ping: odtud je možná i vaše deska
Dnes se vydáme na virtuální prohlídku továrny Gigabyte v tchaj-wanské Nan-Ping, kde se vyrábí moderní základní desky a nově probíhá i týdenní testování modelů Black Edition. Pojďte tedy s námi.

Black Edition - testování v náročných podmínkách


Počínaje základními deskami Gigabyte s čipovými sadami Intel 9 Series se začala prodávat série Black Edition, která v této době zahrnuje modely Gigabyte Z97X-Gaming G1 WIFI-BK, Z97X-UD5H-BK a Z97X-UD3H-BK. Všechny jednotlivé kusy jsou testovány v nově vybudované části továrny plné regálů, která se nachází v nejvyšším sedmém patře, kde probíhá SMT osazování desek. Do této komory jsme mohli zběžně nahlédnout pouze skrz velká okna.

Zákazník, který si koupí desku z Black Edition, získá krom ujištění o její vysoké kvalitě potvrzené dlouhými zahořovacími testy také možnost zaregistrovat se do GIGABYTE Black Edition Members Club. Z registrace koukají různé výhody včetně prodloužené záruční lhůty a jako potvrzení je k deskám přikládán certifikát, že ty skutečně prošly těmito náročnými testy.




- klikněte pro zvětšení -


Nově vybudované zařízení je tedy "pouze" obrovská místnost naplněná vysokými regály, v nichž jsou usazeny základní desky napojené na speciální moduly, které zajistí jejich napájení i datové připojení. Testování tedy probíhá centrálně z jednoho místa, čili ne jako v případě klasického testování běžných modelů. Na druhou stranu je musí pracovníci ručně zapojovat, ale zde již nejde o linkovou výrobu, kde se desky na jednotlivých stanovištích mění každou chvíli.




- klikněte pro zvětšení -


Pokud si snad myslíte, že takováto práce je pohodová, následující fotografie vás asi vyvede z omylu. Pracovat v těsných uličkách mezi sestavami při teplotě téměř 45 °C jistě není žádný med. Byli jsme ale ujištěni, že nahoře jsou ventilátory. Takže je to vlastně pohodička.




- klikněte pro zvětšení -


Nicméně Tchaj-wanci jsou přeci jen zvyklí na jiné teploty než my, takže objevivší se pracovník rozhodně nevypadal na to, že se pohybuje v prostředí, v němž by většina z nás byla schopna pouze sípat na lehátku. Tím ale pochopitelně nechci znevažovat práci řady zaměstnanců v našich závodech, kteří to kolikrát v letních vedrech také nemají lehké.




- klikněte pro zvětšení -
reklama