reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Gigabyte odhalil mini PC BRIX vybavené čipy AMD Cezanne

31.5.2021, Jan Vítek, aktualita
Gigabyte odhalil mini PC BRIX vybavené čipy AMD Cezanne
Společnost Gigabyte si připravila nové modely mini PC známých jako BRIX, které by se daly označit za variaci na NUC od Intelu. Takové bychom ale v nabídce Intelu jistě nenašli, neboť jde o počítače s čipy Cezanne od AMD. 
Gigabyte BRIX pro rok 2021 jsou tak založeny na pochopitelně mobilních verzích APU Cezanne, čili Cezanne-U od společnosti AMD. Ty nejlepší modely využijí čip AMD Ryzen 7 5800U vybavený osmi jádry s SMT a takty 1,9 až 4,4 GHz. Ve výbavě má také 20 MB cache a TDP na výchozích 15 W s možností navýšit až na 25 W. Důležitou součástí je také GPU Vega 8 a 512 EU na taktu až 2000 MHz. 
 
 
Maximální teoretický výkon daného APU je 2,048 TFLOPS, což z daného BRIX dělá výkonnější stroj ve srovnání s Xbox One i PlayStation 4 (1,31 a 1,84 TFLOPS). To ale jen pro zajímavost, stále jde o běžné PC a ne o herní konzoli. 
 
 
Výbava dále může obsahovat až 64 GB paměti DDR4-3200 v modulech SO-DIMM, pak tu máme jeden M.2 s linkami PCIe 4.0, zabudovaný modul s Wi-Fi 6E a Bluetooth 5.2, 2,5GbE od Realteku, čtyři obrazové výstupy (Type-C / 2x HDMI / mDP s HDCP), celkem pět USB 3.2 a audio. 
 
Jako obvykle byly představeny dvě verze, a to nízká a vysoká, přičemž ta vysoká umožní uživateli nainstalovat také jedno 2,5" zařízení, což je věc, kterou mají BRIX společnou s klasickými NUC od Intelu. A i přes úsporné APU nám tu Gigabyte nabízí 90W nebo i 135W DC adaptéry, v balení mám rovněž VESA rámeček a v rámci upgradu si můžeme dokoupit také I/O stanici nabízející další port pro LAN, sériový port a také modul pro rozšíření úložné kapacity se dvěma pozicemi pro M.2 SSD. 
 
Nové modely BRIX budou k dispozici od třetího letošního kvartálu.
 
Zdroj: wccftech


reklama