reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Gigabyte přichází s hi-end základní deskou GA-X58A-UD9

17.5.2010, Jan Vítek, aktualita
Gigabyte přichází s hi-end základní deskou GA-X58A-UD9
Pro procesory Intel Core i7 do socketu LGA 1366 přichází nová výkonná základní deska Gigabyte GA-X58A-UD9 postavená na čipové sadě Intel X58. Zákazníci se od ní dočkají 24fázového napájení Unlocked Power, podpory 4-Way SLI i ATI CrossFireX...
Pro procesory Intel Core i7 do socketu LGA 1366 přichází nová výkonná základní deska Gigabyte GA-X58A-UD9 postavená na čipové sadě Intel X58. Zákazníci se od ní dočkají 24fázového napájení Unlocked Power, podpory 4-Way SLI i ATI CrossFireX a také funkcí Gigabyte 333 Onboard Acceleration a On/Off Charge.



Napájení procesoru má zcela novou konstrukci, díky níž bychom rozhodně neměli mít problém s využitím procesorů Intel Core i7-980X Extreme Edition se šesti jádry i dalšími chystanými modely. Při aktivování funkce Unlocked Power budou 2 z 12 napájecích fází pracovat v tandemu, přičemž automaticky zapínají jednu sadu 12 fází a druhou vypínají, čímž se umožní klidový stav neaktivní sady. To má za důsledek dvojnásobnou životnost napájecích fází, přičemž proti selhání bude chránit také Auto Failure Protection, která při poškození jedné fáze umí vypnout celou sadu a využít druhou.

Dále se setkáme s rozhraním USB 3.0, SATA 6 Gbps, napájením 3x USB Power pro rychlé nabíjení připojených zařízení (třeba iPhone nebo iPad), DualBIOS, utility Dynamic Energy Saver 2, LED displeje pro diagnostiku chyb a širokých možností nastavení v BIOSu.

Více se o nové desce Gigabyte dozvíte ve zdroji aktuality.

Zdroj: TZ Gigabyte
reklama