reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Gigabyte si připravuje mini PC BRIX s AMD Renoir

16.11.2020, Jan Vítek, aktualita
Gigabyte si připravuje mini PC BRIX s AMD Renoir
Procesory AMD Renoir pro desktop můžeme dnes pořídit leda v rámci celé sestavy, nebo neoficiální cestou a případně pak v minipočítačích, kde se ovšem zpravidla nacházejí jejich mobilní verze. A to nejspíše bude platit i pro nové BRIX. 
Už to skoro vypadá, že AMD tak nějak zapomnělo na svůj slib, že APU generace Ryzen 4000, čili Renoir, nabídne v desktopových verzích i na běžném trhu. Procesory jako Ryzen 7 4700G už jsou k dispozici řadu měsíců, ale pouze pro OEM výrobce a je otázka, zda se to vůbec někdy změní. Oznámení jejich prodeje i v maloobchodě může přijít v podstatě kdykoliv, ovšem je pravda, že AMD by tím vyslalo na trh další 7nm produkty, o něž by byl velký zájem a právě to nemusí být v zájmu samotné firmy s ohledem na množství dalších 7nm produktů, které byly či teprve budou letos na podzim vyslány na trh. 
 
 
Gigabyte se však chystá osvěžit svou nabídku BRIX Mini-PC, a to právě pomocí čipů AMD Renoir. Budou to pochopitelně mobilní verze, čili Ryzen 4000U, které doplní řadu nových BRIX. Ty totiž už využívají konkurenční Core i3-1115G, Core i5-1135G7 a Core i7-1165G7 s PCIe Express 4.0, WiFi 6 a Thunderbolt 4.
 
O nových BRIX s Renoirem se dozvíme zatím to, že využijí až 8jádrové verze APU (8C/16T) s podporou až čtyř displejů s rozlišením 4K a dále s WiFi 6 a rychlou 2,5Gb/s LAN. Přijdou na trh ve dvou verzích, nízké a vysoké, což obvykle znamená, že vysoká verze nabídne navíc ještě jednu 2,5" pozici. 
 
Kdy přijdou na trh, to nám Gigabyte zatím nebyl ochoten sdělit, takže nezbývá než si počkat. 
 


reklama