reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Gigabyte ukázal pasivně chlazenou GeForce 9600 GT a MSI 8800 GT s hybridním chlazením

6.3.2008, Jan Vítek, aktualita
Gigabyte ukázal pasivně chlazenou GeForce 9600 GT a MSI 8800 GT s hybridním chlazením
Společnost Gigabyte ukázala na CeBITu v akci svou pasivně chlazenou kartu GV-NX96T512HP s čipem GeForce 9600 GT (G94). Ta přichází s 512 MB referenčně taktovaných pamětí GDDR3 a také jádro má výchozí takty. Pasivní chlazení Gigabyte nazývá...
Společnost Gigabyte ukázala na CeBITu v akci svou pasivně chlazenou kartu GV-NX96T512HP s čipem GeForce 9600 GT (G94). Ta přichází s 512 MB referenčně taktovaných pamětí GDDR3 a také jádro má výchozí takty. Pasivní chlazení Gigabyte nazývá Multi Core Cooling (více jader je dnes populární), což nejspíše znamená, že je využito více chladicích částí.



Na kartě si můžeme všimnout v její levé části hliníkového chladiče s párem heatpipe, který tvoří úzké uzavřené "roury", jejichž části sahají i do prostoru mimo skříň. Těmi má vzduch proudit dovnitř a dostávat se k další části chlazení, což je chladič protkaný dalším párem heatpipe vedoucích od základny k hornímu žebroví.



Karta má jinak na sobě dva dual-link DVI konektory a přes adaptér ji budeme moci připojit také k HDTV. Jaké teploty byly naměřeny a zda byly vůbec při ukázce provozu karty měřeny, to zdroj bohužel nezmiňuje.



Také společnost MSI představila kartu s netradičním způsobem chlazení. Její verze karty GeForce 8800 GT je totiž vybavena celkem normálně vypadajícím chladičem se čtyřmi heatpipe, ale jeho ventilátor se zapíná pouze pokud se teplota jádra vyšplhá na 87 °C. V 2D režimu by tedy karta měla zůstat absolutně tichá a při hraní her má produkovat hluk na úrovni 32 dBA.

Zdroj: Fudzilla
reklama