reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Gigabyte Ultra Durable 3 i pro AMD

5.1.2009, Jan Černý, aktualita
Gigabyte Ultra Durable 3 i pro AMD
O výhodách a vlastnostech nové technologie Ultra Durable 3 jsme Vás již informovali v recenzi základní desky Gigabyte GA–EP45–UD3. Ve stručnosti se jedná o zlepšení současných desek přidáním dalších dvou měděných vrstev do plošného spoje....
O výhodách a vlastnostech nové technologie Ultra Durable 3 jsme Vás již informovali v recenzi základní desky Gigabyte GA–EP45–UD3. Ve stručnosti se jedná o zlepšení současných desek přidáním dalších dvou měděných vrstev do plošného spoje. To má vést ke zlepšení elektrických a tepelných vlastností.

Aby se tato technologie rozšířila do povědomí uživatelů, byla nejprve použita u nejprodávanějších základních desek s čipovou sadou Intel P45. Jak se zdá, Gigabyte věří, že Ultra Durable 3 je dostatečně známé, a proto začal pracovat na prvních deskách pro AMD. Všechny plánované modely si můžete prohlédnout na stránkách Gigabytu.


Gigabyte GA–MA790GP–UD4H: nový hi–end pro socket AM2+ (zdroj: OCWorkbench)

Prvním a nejdražším modelem má podle všeho být základní deska s paticí AMD AM2+. Nese na sobě kombinaci čipové sady AMD 790GX (kódové označení RS780D) + SouthBridge SB750. NorthBridge obsahuje integrované grafické jádro Radeon HD 3300 s vlastní pamětí 128 MB DDR3 (tzv. SidePort). K jeho vlastnostem patří akcelerace BluRay a Full HD videa 1080p. Pokud jeho výkon nebude stačit, můžete využít možností dvojice PCIe ×16 2.0 slotů pro samostatnou grafickou kartu.


Gigabyte GA-MA78GM-DS2HP (AMD780G + SB700) – ideální základ pro HTPC?

Z dalších modelů je potom zajímavý GA-MA78GM-DS2HP. Podpora všech stávajících procesorů a integrované jádro Radeon HD3200 z něj dělají ideálního konkurenta pro kombinaci Intel Core 2 Duo + NVIDIA GeForce 9300 nejen v obývacím pokoji. Samozřejmostí je podpora úsporné technologie AMD OverDrive a PCIe 2.0. Na další desky, stejně jako na AM3, si budeme muset ještě chvíli počkat.


Zdroj: OCWorkbench, Gigabyte
reklama