reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Gigabyte uvádí AORUS F127Q-P: 27palců s Quad HD

4.2.2020, Jan Vítek, aktualita
Gigabyte uvádí AORUS F127Q-P: 27palců s Quad HD
Gigabyte si pod značkou AORUS připravil nový 27" monitor F127Q-P, který disponuje panelem s rozlišením Quad HD a slibuje především krátkou odezvu a pohotovost. Určen je pro technologii FreeSync. 
Gigabyte AORUS F127Q-P tak spadá do stále oblíbenější kategorie monitorů určených pro ty zákazníky, kteří už se nechtějí koukat pouze na Full HD, ale Ultra HD je na druhou stranu už moc náročné rozlišení. Máme tu tak Quad HD, čili 2560 x 1440 na rovném displeji s klasickým poměrem stran 16:9. Použitý panel pak nabídne maximální obnovovací frekvenci 165 Hz řízenou pomocí Radeon FreeSync a odezvu 1 ms, ovšem MPRT. 
 
 
Gigabyte svůj AORUS F127Q-P označuje za jeden z "nejpohotovějších herních monitorů na trhu" a chlubí se panelem typu IPS s 10bitovými barvami (ovšem ve skutečnosti 8bit + FRC) s pozorovacími úhly 178 ° v obou směrech, což je v případě IPS samozřejmost. Pokrytí barev je ale slušné a v případě prostoru DCI-P3 to dělá 95 procent. 
 
 
Dále tu máme podporu High Dynamic Range (HDR), nicméně není tu žádná konkrétní certifikace krom základní VESA DisplayHDR 400, takže pak nepřekvapí, že jas dosahuje maximálně 350 cd/m2 a v HDR režimu pak 400 cd/m2 přičemž kontrast má typických 1000:1. Mezi rozhraní patří HDMI 2.0 (2x) a Display port 1.4 (HBR3)
 
Do výbavy monitoru patří i funkce AORUS Aim Stabilizer, která má za úkol odstranit rozmazaný obraz vlivem prudkých pohybů, takže se zde prostě pracuje na vylepšení odezvy. AORUS Dashboard zase ukazuje v podobě overlay informace o rozlišení myši a teplotách/taktech CPU a GPU a Black Equalizer je již klasická funkce, která má za úkol zesvětlit tmavá místa bez přepálení světlých. 

AORUS OSD Sidekick zase umožní nastavit monitor pomocí klávesnice a myši, dále tu jsou picture-in-picture (PIP) a picture-by-picture (PBP) a další funkce může přidat nový firmware. Doporučená cena F127Q-P na americkém trhu je 550 USD. 

Zdroj: Gigabyte


reklama