reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Google AIY Voice Kit: Google Assistant v papírové krabičce

5.5.2017, Jan Vítek, aktualita
Google AIY Voice Kit: Google Assistant v papírové krabičce
Google už má své zkušenosti s výrobou zařízení z lepenky, čímž máme na mysli jeho VR headset Cardboard. Nyní jde ale o projekt AIY (Artificial Intelligence Yourself), který počítá s Google Assistantem a Raspberry Pi.
Google tak otevírá nový typ "samodomo" projektů, který pojmenoval AIY (Artificial Intelligence Yourself). Ten se tak očividně týká zařízení pro využití umělé inteligence, takže lze v podstatě mluvit o DIY AI projektech. Co se týče konkrétního produktu, který patří do programu AIY, tím prvním je Voice Kit využívající platformu Raspberry Pi, díky níž budeme moci využít služeb Google Assistantu.





Pokud si pořídíte stavebnici Voice Kit, získáte potřebnou desku Google Voice Hardware Accessory on Top (HAT), dále stereo mikrofon, velký zelený knoflík pro aktivaci služby, třípalcový reproduktor, propojovací kabely a nakonec rozloženou lepenkovou krabičku, do níž se všechno naskládá.





Už ale nedostaneme nezbytnou desku Raspberry Pi, což může být Raspberry Pi 3 Model B, s níž byl Voice Kit už otestován. Zařízení pak bude využívat Voice User Interface (VUI) společně s Google Assistant SDK a Cloud Speech API. Google sděluje, že pokud se budeme držet návodu, bude trvat sestavení a zprovoznění tohoto zařízení asi hodinu a půl.

A k čemu je to všechno dobré? Pochopitelně jako levná alternativa pro Google Home nebo podobná zařízení jako Amazon Echo. Nicméně prozatím bude Voice Kit k dostání jen společně s tištěnou verzí časopisu The MagPi, oficiálního periodika nadace Raspberry, a to čísla 57. K tomu se u nás asi těžko dostaneme, ale pokud se toto zařízení uchytí, brzy by se mohly objevit i jeho běžně prodávané klony a alternativy, jak se stalo třeba i v případě headsetu Cardboard, i když v jeho případě šlo jen o papír, magnety a malé čočky, ale i v případě samotných desek Raspberry Pi.

Zdroj: Hothardware
reklama