reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

GPU Vega nejspíše uvidíme už příští měsíc v akci

9.12.2016, Jan Vítek, aktualita
GPU Vega nejspíše uvidíme už příští měsíc v akci
Z více zdrojů přichází informace o tom, že AMD uspořádalo tajnou akci pro několik vyvolených, kteří se už mohli seznámit s vyvíjeným GPU Vega. Pro nás je ale důležitější zpráva ta, že se AMD má chystat veřejně předvést toto GPU již příští měsíc.
Včera jsme se podívali na nově objevené čipy Polaris 12 a Polaris 10 XT2, které byly v ovladačích pro Apple iMac zmíněny po boku čipu Vega 10. Nedlouho poté se začaly objevovat zprávy o neveřejném setkání zástupců AMD s několika vyvolenými, kteří se již mohli podívat na to, co Vega dokáže.





Server VideoCardz má tuto informaci z několika zdrojů a dušuje se, že jde o pravdu pravdoucí a že jde pouze o přípravu na veřejné představení Vega 10 na CES 2017. Ten odstartuje už 5. ledna. Má tak jít o podobnou akci, jakou AMD pořádalo již předveřejným představením Polarisů (Polaris Tech Day).

To vše samozřejmě neznamená, že Vega bude rovněž na CES 2017 uvedena na trh, ale už by to nemuselo dlouho trvat. Polaris Tech Day proběhl na konci letošního května, přičemž o 28 dní později byla karta Radeon RX 480 oficiálně představena, takže to by odpovídalo i aktuálnímu případu.

Co se týče NVIDIE, ta si má zase pro představení na CES 2017 chystat novou GeForce GTX 1080 Ti, čemuž můžeme klidně věřit. Však tato karta využije pravděpodobně mírně osekanou verzi čipu GP102, který využívají již delší dobu prodávané karty TITAN X.

Vypadá to tak, že nadcházející CES budě nadmíru zajímavá událost, na které bude uvedení procesorů Intel Kaby Lake zastíněno daleko více atraktivními událostmi. Zářit by mělo především AMD s procesory Zen a doufejme i s GPU Vega na nových kartách.

Zdroj: VideoCardz
reklama